1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587903 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2715147

Sv: Apropå nånting...
nila: Tycker väl snarare lite tvärt om. Defensiva backar har vi i Sheriffen Svensson bland annat.

Vi behöver lite mer moderna spelande backar med tillräckligt stabil defensiv och ett bra förstapass. Speciellt och vi skall vara så intensiva som Jokinen tänkt.
Då krävs det backar som kan spela oss kvick ur egen zon.

Det är där detskiljer en del mot topplagen tycker jag.
Till och med ett lag som Växjö som vi kritiserar för att spela så tråkigt har ju byggt sin backsida på att ha spelande backar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Svensson i all ära, gillar honom och hans resa han gjort sent i karriären, men inte riktigt vad jag menade med den där stabila defensiva pjäsen. Tyvärr ser man rätt ofta att han inte riktigt hänger med och tappar markering osv, men absolut en spelare man vet vart man har och presterar efter förutsättningarna. Tänker mer en koskinentyp eller om man får drömma en ny Caslava....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1:
Spelar vi som Jokinen vill så kommer inte backarna hamna i dåliga situationer lika ofta. Medspelare kommer att visa sig genom att röra på fötterna, understöd kmr vara nära tillhands.

Förstår inte riktigt det där att Antes defensiv gjorde att fw’s tappade framåt. Antes spelsystem gjorde att fw’s tappade både framåt och bakåt. Visst dom var där i defensiven, rent atommässigt, men vad gjorde dom ens för nytta? Kommer nog aldrig att förstå hans spelfilosofi. När vi faktiskt spelade bra så var känslan att spelarna vaknat på rätt sida och spelade på inspiration. När laget såg totalt vilset och dött ut, då sa Ante i intervjuerna att det såg bra ut men att vi måste ta betalt.

Underskatta inte ett bra spelsystem, efter den här säsongen som kommer så kan man ge en mer rättvis utvärdering av våra backar.
Kommentera