1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2715418

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Otroligt märkligt detta. När Timrå IK, som knappast kunnat skylta med en överdrivet god ekonomi sedan rekonstruktionen för ett antal år sedan (men som man jobbar på), gör en värvning till f j ä r d e-kedjan, då vaknar (främst) det här länets samtliga olyckskorpar och sanningssägare, där man upplyser alla och envar om hur mycket klubben (läs Kimmo Kapanen) gjort bort sig.

Vad är det frågan om? Detta är en för dom allra flesta totalt okänd spelare, iallafall på SHL-nivå. Skulle han misslyckas totalt, vilket "expertisen" inte minst härinne redan gjort klart, är det ett totalt misslyckande. Mm.. eller nåt!?

Vilken roll i laget förväntas en center huserande i fjärdekedjan ha, eller varför inte hela kedjan? Din enhet kanske får fem till tio minuters speltid per match. No more, no less. Har du spelat 0-0 har du lyckats med precis vad coachen förväntar sig. Ganska ofta är det spelare som föredrar fysiskt spel som ges roller här. Att vara tuffa, att hålla pucken djut i anfallszon och därigenom bidra till att ge energi till det egna laget och att "ta bort" motståndarlagets offensiv är i regel det enda coachen önskar sig.

På det hela taget känns detta som en ganska bra deal. Visst, vi "tappar" (eller vad man nu ska säga?) Erik Andersson som under sin sista säsong gjorde 51 matcher där han i regel fick spela i lagets tredje- eller fjärdekedja, där han kom upp i ett mål och fyra assist. Nu känner jag inte till hans kontrakt, men det skulle väl förlängas/förhandlas om inför kommande säsong? Kontraktsförlängningar kostar (det vet jag som också håller på Toronto Maple Leafs i NHL!) och med den här tysk/svenske centern får vi både en spelare som inte konstar lika mycket, men till skillnad mot nýss nämnde E.A får vi en spelare som nog kan ta en fajt om så skulle krävas. Han är alla gånger med på tåget då det krävs att stå upp för laget rent fysiskt, med dom kilona att kunna utnyttja.

Oj, det blev långt det här. Men om jag ska försöka avrunda så är jag utan att veta mer om spelaren än vad jag läst mig till mer än nöjd med hur Timrå IK/Kimmo Kapanen ser på honom. Man får in en spelare som man under två säsonger får tid att jobba med och försöka utveckla ytterligare. Erik Andersson kändes lite som han redan stämplat ut, alternativt inte ville eller kunde bli bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
Dagens intervju med Kapanen. 👍

”Om Oliver blir kvar där måste vi göra något. Vi har pengar sparade nu om vi behöver ersätta honom. Det brukar finnas någon center även i oktober, men då brukar det kosta pengar. Nu har vi lite extra kulor, och om Oliver spelar hos oss kanske vi kan använda dem till något mitt under säsongen, säger Kimmo Kapanen.”

”Olli har sett nästan alla matcher sedan årsskiftet och har en bra bild av spelarna individuellt.”

www.st.nu/2024-07-12/timras-trupp-klar-med-ett-fragetecken/
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rip Kirby: Jag gillar att det är en ändå hyfsat ung spelare som vill till oss för att han tror att han kan bli bättre här. Den typen av känsla behövs runt klubben för att vi ska kunna håva in NHL-pengar om några år.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rip Kirby: Instämmer!
Kommentera