1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2715965

Sv: Apropå nånting...
Chrille: Ja det är mycket tjo och tjim härinne inför kommande säsong. Baserat på som jag förstår det vår nye demontränare och.....ja vaddå? Förklara gärna för mig den som kan för jag förstår verkligen inte. Sett till övriga lag och i synnerhet de i det undre skiktet så ser vi raka motsatsen till starkare ut jmfrt med föregående säsong. Nog för att ett nytt ledarskap kan betyda mycket men det är ju fortfarande de på isen som s a s ska göra't. I min bok om jag ska uttrycka mig så optimistiskt jag kan så ser vi på sin höjd svårbedömda ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: nu hann ju Turken före men hade tänkt knappa ner några ord när jag kom hem.

1. ”Var inte rädd för att göra misstag, är du rädd för misstag så kan du inte spela i Timrå IK”
”Om du gör ett misstag så signalerar du till oss (tränarna) att du iaf _försöker_”
”Flesta pucktappen i NHL kommer från dom bästa spelarna, alltid. För dom försöker, men dom producerar också”

Att få höra detta som första tal, det sätter sig i gruppen. Ante hatade misstag, han ville ha total kontroll med så långt ifrån Timråhockey man kan komma. Ganska uppenbart varför alla spelare sket ner sig när dom fick en målchans. Ja tills Johansson tröttna och drog till med årets mål(som han egentligen inte fick göra)

2. ”65-70% av träningarna kommer vara ren tävling mot varandra och er själva. Var ärliga, var alltid ärliga. Mot er själva och gruppen”

3. Visa ALDRIG att ni är trötta. Ge inte motståndarna nånting att gå på. Är ni trött på en träning så kan ni gå in och duscha. Kom tillbaka dagen efter.

4. Vi har fler högerskyttar. Öppnar upp för fler kombinationer och ett rörligare spel.

5. Vi har bytt ut sega fötter mot snabba fötter på dom som lämnar/nyförvärv.

6. Mer storlek och fler kilon.

7. Jokinen tar med sig sin favoritback som han har stenkoll på. Han om någon vet exakt hur och vad han kan få användning utav honom i Timrå.

8. Handplockad assisterande, Molinders svävande och oklara roll är utbytt.

9. Mer krav blandat med gör du det bra får du chansen. (Hände 5min i första perioden med Ante innan man var tillbaka i botten)

10. Hårdare träning. Behöll isen längre enkom för att få in i spelarnas skallar vad som var nivån för denna säsong.

11. Jokinen älskar när spelarna kommer med åsikter, ”det visar att dom bryr sig och är intresserade” Ante klagade på att spelarna ska tycka till om allting och trodde han skulle passa bättre utomlands (öh, okej?)

12. Jokinen gillar detaljer och Juel är erkänt en nörd inom detaljer. Dessa två kommer passa så mkt bättre ihop än Juel+Ante.

13. Tekningar. A och O om man ska klara av en totalhockey.

14. En glad Dahlén är en bra Dahlén ”jag ska suga i mig som en svamp om allt han (jokinen) säger” är ganska tydligt var Dahlén står i detta.

15. Spelsystem som speglar kvalitén vi har i laget på ett bättre sätt. Mycket kommer gå på ren automatik efter en stund.

Ja det går att fortsätta lasta argument men nu sitter jag här med 2% på mobilen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad:

Ser en hel del saker som ser lovande ut kommande säsong.

Forwardsidan har uppgraderats i min bok.
Den är yngre, snabbare och har mer utvecklingspotential. Mieho och Lundin var inte mycket att hänga i granen senast. Hanzl var bra första halvan och värdelös andra halvan. Då känns Kapanen, Walli och Lundmark som ett uppköp totalt sett.

Hållander har fått spelat in sig i SHL igen, en av seriens bästa spelare andra halvan ifjol och är bara 24 år, knappt kommit in i sin prime ålder. Lär bli ännu bättre.

Oliver Johansson tog steg trots begränsad roll. Jokinens typ av hockey lär passa honom som handen i handsken.

Wedin ser ut att få vara med från start för första gången på ja, evigheter. En skadefri säsong och han är topp 10 i ligan poängmässigt.

Ett tränarbyte för Dahlén kan nog betyda väldigt mycket. Var ju ganska tydligt att han och Ante inte drog jämnt. Samma med Lander, slippa ha farsan som tränare gör att axlarna sjunker ner lite.

Oliver Kapanen, sen när valde en så pass bra talang Timrå sist? Här kan det hända grejer. (Om vi får behålla honom).

Backsidan går att diskutera fram och tillbaka. Det saknas (på förhand) spets. Pilö var inte bra säsongen som var, men säsongen före var han eftertraktad av flertalet lag i serien. Nu kommer han få spela i ett betydligt bättre lag än Oskarshamn iaf.

Forsmark har en jävla potential, vilket han fick visa när halva backbesättningen gick skadad.

Lyytinen kan man nog säga är det största tappet. Men skadehistoriken där var besvärande. En sån som Nässén bör kunna vara en fullgod ersättare. Bra att Jokinen har stenkoll på honom dessutom.

Kravställningen ser man redan att den är högre, vilket aldrig kan vara fel. Vill jag tro iaf.

Så visst finns det en del saker som känns positiva inför säsongen.

Men som du säger, vi är nog rätt svårbedömda överlag. Mycket som ska falla på plats osv. Men det kan man säga om 10 lag i den här serien.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: ja seeing is believing men tänk vilken skillnad ett bättre PP hade kunnat göra gångna säsongen. Frågan är väl vilka knappar man som coach kan trycka på för att få i princip samma killar att börja stänka in puckarna i PP?

Plats 6-10... ja 6 är nog max uppåt och hjärtat säger att 10 är minimum men allt utom kval känns realistiskt
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Om Ante, som många på FaceBook ville ha kvar, hade styrt skutan även kommande säsonger, skulle nog det varit prat om kval i stället.
Sen måste ju naturligtvis alla höja sig. Allt mellan plats 6- 10 är godkänt i min bok. T.o.m. Kimmo snackar väl om en mellansäsong? Vad som ska göra att en satsning sker 25-26 kan man undra?
Kommentera