1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2716588

Sv: Apropå nånting...
Vargher85:
"
Om ens jobb är att rapportera om och analysera hockey så tycker jag man kan begära lite mer än att hänga upp sig på tränarens nationalitet. Förklara t.ex. varför Jokinens spelsystem inte kommer fungera i SHL. Lite krav måste man kunna ställa på personer som har betalt för att göra det vi andra hockeyintresserade gör på fritiden och gladeligen delar med oss till andra av, och inte gömmer våra tankar bakom en betalvägg.
"

Det är för snällt! De ska leverera bättre än samtliga på Timrå forumet om de ska ha betalt. VIK fancentral är ett lysande exempel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Pinaceae: Problemet som jag ser det är att spelet är annorlunda mot många andra ligor. Att Jokinen är finsk är för mig underordnat att han inte har erfarenhet av att spela eller coacha i SHL. Tar man Barry Smith eller Larry Huras som kom den ena från NHL och den andra från flera ligor i Europa. Ingen av dem lyckades alls få ordning på spelet. Huras som vunnit flera ligaguld försökte med ett man-man betonat försvarsspel, som inte fungerade.

Probelemt för Jokinen är då främst erfarenhet av just SHL. Titta på alla spelare som kommer hit från NHL och AHL. Det tar många gånger flera månader eller mer innan man växt in i spelet, vet vart man ska vara och hur man ska åka. Det vore naivt att tro att man bara kan ta en karbonkopia av spelet i Liiga och applicera i SHL.

Kommer Jokinen lyckas. Ingen aning, men att hävda att det kommer fungera för att det gjort det i Finland är minst sagt naivt. Det kommer krävas rejäla justeringar och två nycklar till framgång är.
1. Att Jokinen kan anpassa spelet från Liiga till att fungera med det spelarmaterial han får här och i SHL.
2. Bra poängutdelning tidigt för att inte fans, spelare och ledningen ska bli stressad.

Jag tror att även HV och Brynäs kan få utmaningar med tränare som är ovana spelet i SHL som är olikt andra ligor. Kanske kommer alla tre lyckas smärtfritt eller så kanske en eller alla får stora problem.
Kommentera