1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587649 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2716621

Sv: Apropå nånting...
J F K: Hittar inte på någonting. Du skriver att era tränare och lag ”var” osäkra kort, alltså i dåtid. Med tanke på deras ringa erfarenhet som bara består av en SHL-säsong, så kan varken ledarstaben eller laget helhetsmässigt bedömas vara etablerat i SHL.

Timrå är ett mycket mer etablerat lag som har tagit in en tränare som verkar förespråka en SHL-kompatibel hockey. I sin helhet Timrå ett mycket mer säkert kort än Modo i SHL 24/25, men du vinkar det som att förhållandet är det motsatta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Peja: Kapanen och Jokinen känner varandra sedan tidigare. Jokinen känner våran gamla målvaktstränare och har samarbetat efteråt. Kapanen har varit sportchef för Timrå i 2 hela säsonger när han tog beslutet att vi måste byta tränare.

Jokinen har spelat 17 år i Amerika och varit kapten. Han har efter det varit bofast där och tränat juniorer i Florida i 6 år. Det är 23 hela säsonger. Snubben är 45 år, han har alltså bott i Amerika 51,11% av sitt liv. Han har varit i Schweiz och i Sverige. Han har alltså bott merparten av sitt liv utanför Finland och när han kom tillbaka till Finland så coachade han laget på alla sätt utom det typiskt finska.

Jokinen är verkligen så långt ifrån en finsk tränare som är född i Finland som man kan komma. Varför man blir triggad är för att alla argument är att man ”inte förstår svensk hockey” samtidigt så har Sverige flest spelare i NHL av alla europeiska länder. Men en coach som förespråkar ”NHL stuk” kmr absolut inte fungera här i SHL enligt JFK. Modo letar fortfarande ”spelare som gör skillnad” i slutet av juli, Timrå har bara behövt värva utfyllnad hela sommaren förutom O Kapanen då, som vi förövrigt fyndade. Men det är modo som är så fantastiska och Timrå som ska behöva kriga på liv och död för att nå slutspel.

Det finns inget upp till bevis eller chansning. Detta är grundat från Kapanen. Det har gjorts en konsekvensanalys. Blir så trött när folk får det att låta som Kapanen kom på detta kvart i tre på natten.

Men hej, vi förstår ju inte sånt här. Japp, jag har sett hans diskussioner med er angående erat målvaktspar. Men där gjorde man bäst i att vara tyst.
Kommentera