1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

585929 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2720063

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Finns det ngt shl lag som säljer så lite årskort som Timrå. Och hur ofta är det fulla läktare. Svårt att få strålande ekonomi om inte supportrarna går på matcher. Alla har inte råd det vet jag. Men hoppas mer årskort säljs under sommaren. Tror Luleå har ca 4000 sålda årskort, kan dom så borde vi alla fall sälja fler än 2016 st. Vill inte Timrås ekonomi kraschar
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Annaaa: Vill bara inleda med att jag har säsongskortet klart i vanöig ordning så jag behöver inte övertygas.

Jag tycker det är ganska intressant hela fenomenet att det inte säljs fler säsongskort likväl som att det inte säljs tillräckligt många biljetter. Med tanke på publiksnitt.
Frågan är vad det beror på? Vet klubben var det beror på? Vad betyder varumärket Timrå IK för både den hängivna supportern likväl som personen som kanske går någon match per säsong eller inte alls??
När jag pratar om varumärket så pratar jag om helheten när man tänker på Timrå IK och att gå på en Timrå IK match vad tänker och känner man inom sig då?
Jag pratar väldigt frekvent om Timrå var jag än är som på jobbet till exempel och jag hör ganska många olika anledningar till varför olika personer inte går på matcher. Men de två anledningar som jag hör oftast skulle jag säga är tiden det tar att ta sig till och från men framförallt ta sig hem efter match. Anledning nr två är att Timrå spelar inte tillräckligt underhållande för att man ska vilja lägga pengar och tid på att gå (den går alltså på sätt och vis ihop med anledning nr ett). Får ibland höra att när man gick på Timrå matcher förr (år 2000 - 2010 ca) och Timrå råkade förlora så var det ju jäkligt bra matcher trots förlust. Man kunde sitta efter en förlust och pratat om hur bra laget hade kämpat i någon situation under matchen osv "men så är det ju inte nu när ingen i laget kämpar"

Att en ny arena ska byggas på ett nytt läge som skulle förenkla att ta sig till och från match är ju långsökt i dagsläget vad jag antar. Finns det alternativ utifrån nuvarande läge? Påfart på motorvägen som enbart är öppen på matchdag? Aktiv eller inaktiv styrning av utfarterna? Kanske en dedikerad utfart per sektion på parkeringen? Eller är det optimerat 100% efter förutsättningarna?

Anledning nr två har ju vi som är sugna redan hört Jokinen prata om när han presenterades på Youtube. Det ska vara underhållning. Där skriver jag under, det ska vara underhållning att gå på hockey! Här har vi ju något att se fram emot är jag ganska säker på efter att ha sett den Youtube videon minst 10 ggr!

Jag skulle vara sugen på att få ta del av någon slags plan på timraik.se för hur man ska bli det självklara valet för första gångsbesökaren, ströbesökaren, supportern och företagen som potentiellt skulle kunna bli nya sponsorer. Det kanske är den planen som man behöver bli tydligare att synliggöra genom handling och som vi övriga kan hänvisa till när vi försöker ragga fler personer till att njuta av vårt älskade lag.

Jag blev nyfiken på Luleå som du skrev om och de erbjuder sina trogna köpare ett incitamentprogram. Det kanske skulle vara något för en klubb där intresset för att köpa säsongskort kan gå både upp och ner som det verkar??

www.luleahockey.se/match/biljetter/incentiveprogram
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Annaaa: Bättre att sälja ut Halle på lösa biljetter än på förköp, mer kronor in i föreningen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Annaaa: Växjö hade väl rätt kass publiksnitt förra säsongen.
Skellefteå hade väl heller inte fulla läktare i serielunken vill jag minnas.

Jag tror dock vi förlorar en del pengar på att vi har så få loger etc, jämfört mot andra lag. Där de kan dra in mycket mer pengar kring hela "matcheventet"

Plus att vi nog ligger i underkant kring intäkter från sponsring etc.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Annaaa: Håller med. Detta är faktiskt ett av de stora orosmolnen för föreningen.
Kommentera