1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586517 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2720155

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: verkade ju vara lugnt. Dem väntar på på pengar som inte kommit in, är inte orolig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Lakesi: bara inte Nubben får fria tyglar då🥵
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Lakesi: Pengar som inte kommit in.... Tja det tyder ju på att man återigen har likviditetsproblem vilket man efter många år ännu inte rådit bot på.

Att man har likviditetsproblem ska inte underskattas, så länge man inte har pengarna på banken så har man inte pengarna. Så att det "verkar vara lugnt" är väl inte en slutsats som jag håller med om.

Och har man inte inte pengar kan man inte betala löner, skatter, sociala avgifter, räkningar, fakturor etc etc. Det är en jädrigt dålig sits att sitta i att man antingen inte kan betala för sig alternativt får ta kortfristiga lån till oförmånlig ränta.

Man måste ju se till att budgetera för sommarmånaderna när mindre pengar kommer in. Företagsekonomi kurs 1.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Lakesi: Man bokför inkomsterna när man skickar ut en faktura(enl bokföringslagen) men som det är nu har man inte fått betalt när inbetalningsdatum skett.
Det gör att det kan diffa ganska rejält mellan likviditet(pengar på banken) och resultat(inkomster mot utgifter) vid en specifik tidpunkt.

Många bra nya företag med bra idéer har gått i konkurs pga likviditeten så det gäller att ha lite koll.

Jag är inte orolig i dagsläget men som Inala skriver behöver de se till att ha likviditet så man inte är beroende av enskilda fakturor för att betala tex en skatteskuld.
Kommentera