1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586169 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2721758

Sv: Försäsong 2024
Någon som begriper sig på resonemanget/tankegångarna från Emil Pettersson/Timrå IK?
Från intervjun i ST:

"Grundförhoppningen var att han skulle vara redo till premiären borta mot Luleå 21 september. Men allt har gått lite snabbare – till Petterssons glädje.

– Nu kan jag komma in i tempot i kroppen, jag kan bygga upp tåligheten i musklerna kring knäet. Jag har nästan köpt mig lite tid nu, jag behöver inte stressa fram något och det är ett stort plus."

"– Att jag har blivit smärtfri så pass fort är jätteskönt, nu gäller det att inte vara för ivrig så att jag kliver på alldeles för hårt, säger Emil."

"Emil Pettersson kommer inte till spel mot Vasa i slutet på den här veckan.

Förmodligen inte heller i SCA-cupen. Och han vill inte sia om det blir spel i de sista försäsongsmatcherna mot Luleå och Leksand heller."

Hur tänker man att Emil ska kunna "komma in i tempot i kroppen", utan att han spelar några matcher under försäsongen? Jag fattar att man vill "spara honom" med tanke på allvaret i skadan han jobbat sig igenom, men han måste ju kliva in i allvaret vid något tillfälle, och är det inte fel taktik att inte spela honom alls. Han förväntas ändå ha en av de offensiva centerrollerna i laget. En icke helt oviktig position i ett lag där offensiven är tänkt att leda laget till framgång under den kommande säsongen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
Rip Kirby: Jag har ingen erfarenhet kring rehab och är ingen läkare men har läst att Jokinen siktar på att träningarna ska vara typ 150% av matchtempo så man kanske siktar på att träningarna ändå ska räcka.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2024
Sanny analyserar Timrå. SHLs sämsta backsida hävdar han...
Låst ämne