1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586522 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2722336

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Det är väl ett prime example på hur publiken i den här stan fungerar.

Fotbollsintresset finns, men GIF har genom åren gjort liknande misstag som Timrå när det kommer till att skylla på att publiken inte dyker upp ”vill ni ha ett elitlag så går ni på matcherna” eller kommunicerar på andra sätt som avskräcker publiken.

Hockeyintresset och Timråintresset finns, det vet vi och märker när det är stora matcher på gång. Utmaningen Timrå står inför är att få publiken känna sig välkommen, viktig och att det finns en sammanhållning kring matcherna samt att de faktiskt KAN påverka föreningen genom medlemsskap.

Tiken har positionerat sig på ett märkligt sätt i regionen där man ofta hör från hockeyföräldrar i föreningen och andra föreningar hur de inte är jätteomtyckta, hur 13-åringar har träning till 22.30 på kvällen och allt vad det är. Sen har vi intaget av juniorer där 75-90% beroende per år är från Stockholm, men vi får ändå inte fram A-lagsdugliga spelare, lägg där till hela damlagsdebaclet.

Styrelsen i föreningen gör sig själva otillgängliga, vill inte granskas, bjuder inte in till samtal och promotar inte årsmötet, gör det krångligt att bli medlem och rösta, ingen tydligen kommunikation om vart man nominerar till valberedningen eller skickar motioner, de sitter i sitt babyloniska torn och fattar beslut över medlemmarnas huvuden om sånt som matchtröjan, samtidigt som de ropar att folk inte fattar vad saker kostar och att de måste gå på matcherna om de vill att det ska bli bättre.

Det är inte konstigt att vi har så få medlemmar när det är såhär det har fungerat i över 15 år, blir massan behandlat som konsumenter kommer de att bete sig som konsumenter när de inte tycker produkten håller. Exempel, jag gillar att konsumera engelsk fotboll och ärvde Man U från min pappa, efter ett decennium av misskötsel så har intresset dvalat och jag hänger mest med i resultaten i apparna och kollar stora matcher.

Alla dom här delarna bidrar till viljan att stötta A-laget och därmed föreningen, inga försök familjedagar eller förklädda fritidsgårdar i form av Teamsters - jag gick i Svenska kyrkans miniorerna och konfirmerade mig dop, morsan tog mig och syrran på familjegudstjänster när vi hade lite pengar för att vi skulle få att göra men är nu är jag bara i kyrkan vid bröllop och dop.

Bygg en relation med publiken, medlemmarna och sponsorer, vårda den för allt i världen, bjud in till feedback, granskning och be om hjälp. Var ödmjuka och förstå att det är medlemmarna för är föreningen och publiken som hjälper till att bygga den i allt vi gör så kommer det vara nära fullt varje match hos oss också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Väl talat!
Kommentera