1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586098 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2722806

Sv: Försäsong 2024
SKRIDSKOSKENAN: Alltså inte enbart de här matcherna kanske jag skulle ha förtydligat. Naturligtvis färgar även de mina farhågor. Men i grunden är det känslan av att filosofin nu är att så länge det är 100% full fart framåt och att ingen JÄVEL sätter ner knäet så löser sig allt. Mycket prat om DNA och vilken identitet vi vill forma. Jag saknar väl helt enkelt intryck som tryggar mig i att laget även under Olli kommer besitta den smartness vi vet krävs i en liga som SHL
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
mikenomad: Ja visst kan man ha ett visst DNA och lyckas bra men i SHL bör man nog även ha en plan B och C, när motståndarna hittat nycklarna till att låsa ner plan A. Sedan kan det säkert finnas vissa spelsätt som om de exekveras rätt så spelar det mindre roll vad motståndet gör. Ett exempel är väl SAIK när de lyckas, motsatsen är väl Växjö som spelar äckligt smart och likt nåt jävla AI anpassar sig hela tiden.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2024
mikenomad: ja då fattar ja. håller med en del.
det jag ändå känner som positivt eller spännande kanske är att olli var ett taktiskt och fysiskt monster som spelare i världens bästa liga o verkar kunna omsatt de i lagledning då han bevisligen lyckats väldig väl med små medel i finland.
inget som bevisar att de kommer lyckas här men nåt har han helt klart och truppen är stabil nog för att kunna ha lite förväntningar på sig. med det sammantaget måste ja nog säga att jag blir förvånad om han får total pyspunka.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2024
mikenomad: Jag köper dina farhågor men och bidra med ett perspektiv till det hela.
Olli är ju precis som många spelare, hungrig på att få vara där de bästa är dvs NHL.

Jag tror inte Olli hade tagit risken att gå från en succé i finska ligan och hoppa på ett projekt i SHL utan att ha gjort en grundläggande analys och nån form av "riskanalys" vad det kan innebära för hans karriär om det spricker. Han har nog tittat och analyserat tillräckligt av SHL för att ha en grundförståelse för om hans filosofi kan fungera eller inte.

Har han inte gjort det, ja då är det tuffare och tveksamt om han kommer nå sin tränardröm, NHL.
Låst ämne