1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587456 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2727806

Sv: Försäsong 2024
Zäta75: Nu när oroligheterna över att Kapanen kommer lämna växer så gjorde jag en liten dykning i Montreals lagbygge för att se vad hans konkurrens är. Så här kommer deras planerade centersida se ut kommande säsong:

Nick Suzuki: lagkapten och ohotad förstacenter.

Kirby Dach: gick nr3 i 2019-draften och montreal trade:ade för att få honom. Här hoppas dom på att han växer ut till att bli en andracenter. Har dock haft skadebeskymmer och missade hela förra säsongen.

Christian Dvorak: är god för lite över en halvpoäng per säsong och är i sin "prime"-ålder. Ser dock också ut att ha skadebeskymmer varje säsong.

Jake Evans: boxplay-specialist och även han i sin "prime"-ålder. Verkar kunna göra 20-30p per säsong. Alltså väldigt värdefull fjärdecenter.

Så det finns ingen öppen plats här för Kapanen att bara ta. Han måste spela bättre än etablerade erfarna NHL-spelare för att det ska vara lönsamt för Montreal. Dvorak och Evans är på utgående kontrakt så det passar bättre om Kapanen är NHL-redo nästa säsong för Montreal. Det enda jag kan tänka mig hända är att Dach eller Dvorak blir långtidsskadade väldigt tidigt som gör att en plats öppnar upp sig OCH att Kapanen är så bra på campen att han konkurrerar ut alla andra ersättare både där och i Montreals lag. Chansen är väldigt låg för honom denna säsong och risken då liten för oss att tappa honom. Så jag känner mig rätt lugn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
John Cena: jag vet inte om han kommer ta plats eller inte, och är inte heller här för att säga höhöhö ni kommer tappa honom, men vill lägga till att han mycket väl skulle kunna ta plats som winger, särskilt inledningsvis om han nu tar plats. tittade lite snabbt på montreals lag och dom har 14 fw just nu varav en har brutit benet och en verkar vara en halvdassig nhl-spelare.

som sagt, jag vet inget mer än er, bara en ytterligare skiftnyckel i maskineriet:)
Kommentera

Sv: Försäsong 2024
John Cena: Ja jag har svårt att förstå paniken hos vissa här som mer eller mindre ser det som klart att Kapanen inte kommer tillbaka. Det finns en risk men jag tycker inte något framkommit nånstans som pekar mer åt nått håll. Dessutom tycks man helt bortse hur lugn K Kapanen verkar så här långt.
Kommentera

Sv: Försäsong 2024
John Cena: Tack! Känner mig nu något lugnare! Tillägg/önsketänkande: Kapanen lär nog behöva spela markant mycket bättre än de erfarna NHL-spelarna då de i viss mån antagligen kan leva på "gamla meriter"...
Kommentera