1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587649 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2729703

Sv: Försäsong 2024
2magisk: Håller med. Förra året lekte man sig genom försäsongen med individuella skillz och snyggt spel. Vilket kan se förrädiskt bra ut när det just är försäsong och intensitet, kampmoment och noggrannhet inte är på nu-tävlar-vi-om-poäng-nivå.
När det sen blev seriespel och man gick heads-on på 100% blev det snabbt uppenbart att man inte var rustade för det.

I år ser man en tydlig spelidé. Och denna idé är så jävla in-i-själen vacker för oss med rödvita hjärtan. Ta kommandot, skridskointensitet, framåtdriv. Inte be om ursäkt för någonting. Den här brojäveln kommer ni inte över.
Helt jävla underbart.

Men, som sagt: försäsong, schmörsäsong. Det är en sak att orka hålla uppe intensiteten och ta kommandot när motståndet kanske inte riktigt är på samma tävlingsnivå eller vill checka av samma boxar, en helt annan sak när motståndet har precis samma mål som du själv (3 poäng).
Jag förväntar mig att den här PROCESSEN vi är inne i har en bra bit kvar innan den är i närheten av någon form av fulländning. Vi lär falla genom ett antal gånger under hösten och bli sönderkäkade av starka kontringslag med förmåga att spela bort hård press. Förhoppningsvis inte allt för ofta. Ska det här bli lyckosamt måste spelarna köpa spelfilosofin till 100% och verkligen tro på det vi gör. Hur Jokinen hanterar käftsmällar och gruppens reaktioner på dessa återstår att se.

Men (igen): så här långt har Jokinen verkligen gått från klarhet till klarhet. Han har från dag 1 varit extremt tydlig med vilken hockey han vill spela. Han har utstrålat lugn när det inledningsvis såg ut som ett gäng yra höns fått iklä sig den rödvita(och väldigt blå) munderingen, metodiskt implementerat fler och fler detaljer i spelet, och - inte minst - följt upp uttalanden såsom "we hade a very good week of practise" med en kraftigt förbättrad prestation på isen kommande träningsmatch.

Första perioden igår, herregud. Vilken jävla totalhockey. Kan man komma ut i den stilen på - framförallt - hemmaplan vore det helt sinnessjukt om inte publiksiffrorna boostades kraftigt. Snacka om hjärta och passion. "Bring something to the table!".

Jag är sjukt spänd och förväntansfull inför den här säsongen. Vi har kapat hängslena, livremmarna och hoppar in i rallybilen utan att bry oss om att bromsarna slutat fungera. Vansinnigt och väldigt risky, oh yes. Men va faen. Ska vi ta oss förbi lyxbilarna i det här rejset är det inte genom att bromsa.

Ut och kör över skiten!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2024
Bragd-Birger: Precis så. Skall bli oerhört intressant att se hur Jokkinen och laget omsätter försäsongsliret till seriespel. Framför allt när mörka och långa november till februari kommer och serien blivit till vardag. I början kan man ju gå på ruset av att det äntligen är igång. Men ett par förluster i rad i november och det kan bli darr. DET ska bli intressant att se hur man löser det och OM laget orkar hålla uppe den här intensiteten över tid.

Men som många har varit inne på; resultatmässigt ser ju den här försäsongen snarlik ut som föregående. Skillnaden i år är ju att laget tagit steg för varje match och en tydlighet i spelidé blivit starkare och starkare. Jag hoppas att utvecklingen fortsätter.

Sedan är man ju nyfiken på om tifo-gruppen snor nått citat från Jokkinen till något tifo. Finns fu ett par att välja på.
"F*cking shoot"
"In your face"
"Get moving"
"Bring something to the table"
"Thinking caps on"

Eller så kör man bara ett "take the *piiip* puck to the *piiip* net, and take the *piiip* shot. Don't *piiip* just *piiip* skate, put your *piiip* thinking cap on".

Onekligen jävligt spännande ingång i den här säsongen. Minst sagt.
Kommentera