1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587687 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2730633

Sv: Apropå nånting...
J F K: Han har inte vunnit några större titlar som Stanley Cup etc. Men har gjort över 30 mål i NHL flera säsonger (39 som mest) och över 90 poäng. Det kallar jag en vinnare även om man inte vinner högsta titeln. Han har dessutom tagit ett finskt bottenlag till toppen. Kännetecknar också en vinnare. Tror och hoppas att han lyckas även i Sverige.

Jag tar 7 dagar i veckan hellre en tränare som Jokinen som är aktiv på isen under träningarna än den som ni har Karlin som knappast kan stå på ett par skridskor.
Tror att ni får stora problem i år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Jag tycker Jokinen var en sjukt skicklig hockeyspelare, men jag ifrågasatte att han skulle varit en vinnare. Snarare var han en av de som oftare vek ned sig i de viktigaste matcherna.
Därmed inte sagt att han skulle göra detsamma som tränare såklart, men nu handlade det om spelaren.

Sedan förstår jag att det var en öm tå. Jag tror inte spelarna bryr sig ett skit om tränaren är vass på rören eller inte. Det viktigaste är att de är en bra tränare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Jokinen vann JVM och Liiga som spelare. Svårt att begära att man ska vinna Stanley Cup, då måste man ju tillhöra en seriös utmanare, vilket han väl sällan gjorde. Att han tog 3 VM-silver och ett OS-silver känns delvis lite som en tillfällighet, allt kan hända i en match och inte minst vi svenskar hade ju lite flax i några av de finalerna. Han har ju haft den klart bästa spelarkarriären av alla SHL-huvudtränarna.
Kommentera