1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586446 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2733625

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2024-09-21
Röda Tallen: Du tar upp något jag inte begripit på förra säsongen och försäsongen. Varför skjuts det nästan aldrig direktskott i PP? Visst, det är en sak om vi aldrig får lägen men det är liksom ingen som försöker spela för att få det heller.

Att passa genom boxen från cirkel till cirkel har extremt låg chans att lyckas. Det man kan göra är att passa upp till backen för ett direktskott. Men helst passa back som passar till andra cirkeln för direktskott, såsom Washington och Ovechkin brukade göra. Det är ett vanligt missförstånd att Bäckström var den som passade till Ovechkin på deras storhetstid, men egentligen hade Bäckström mest andrahandsassist. Det var pointspelaren som passade till Ovechkin majoriteten av skotten. Bara kolla på vilket ovechkinmål som helst så kan man se det youtu.be/-TkQsNt50Qg?si=rt_hUZjtZHi3DLoL Elias Petterssons direktskottsmål brukar göras på liknande sätt youtu.be/4ByW7txkC9s?si=VtOXqe9WsNMrSyI8

Vi har skyttar i t.ex. Dahlén, Pettersson och Eronen som skulle kunna skjuta bra direktskott, men båda ställer sig sällan i skottposition (högt i tekningscirkeln). Och även när dom står bra till så får dom alltid ett pass på klubbladet istället. Då tvingas spelaren ta emot pucken först innan dom skjuter. Man måste få passet mellan skridskorna för att kunna skjuta direkt, prova tänk på det nästa gång ni ser en spelare inte skjuta direktskott i ett "bra" läge. T.ex. Forsmark är en sån som alltid passar på klubbladet i PP.

Det skulle vara bra att få in denna dimension av anfall i PP för då kan inte motståndarna lägga press på bara ena sidan, då blir skytten på andra spelaren fri. Även boxen måste sträcka sig längre upp mot blå för att blocka backskott/höga direktskott, vilket öppnar upp för spelarna i slottet.
Låst ämne