1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586462 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2733703

Sv: Apropå nånting...
Roade mig med det legendariska i att räkna prickar till hemmamatchen på tisdag. 225 sittplatser kvar +- nån hit eller dit pga att jag tappade ”fokus”.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Reportage från Hockey News.
Olli Jokinen har höga krav på spelarna i Timrå IK. Att det är en karismatisk ledartyp har blivit tydligt inte minst för supportrarna efter det omtalade klippet som klubben lade ut inifrån omklädningsrummet.
– Jag är den jag är och det är den personligheten jag tar med mig in i det här uppdraget, sade Jokinen till Hockeynews då.

NHL-legendaren har även tidigare berättat om förändringarna han vill genomföra kring laget. För Hockeynews hyllar han också hur laget har tagit sig an allt det nya, från förändringar i träningsupplägg till taktiska detaljer.
– Jag är superstolt över spelarna. Om de inte köper in på det vi vill göra, så är det omöjligt. Men det har de verkligen gjort, säger Olli och tillägger att han inte håller på den hårda disciplinen hela tiden.
– På samma sätt som vi tränar hårt så måste vi också få fira när det går bra. Att släppa loss lite med musik och firande i omklädningsrummet, visa känslor. Jag är själv en som visar känslor, säger han.

Han hoppas kunna bygga upp en stark grupp kring Timrå IK, och där är han inspirerad av sina år i NHL.
– Jag har spelat med ”hall of famers”, och de var alltid de som jobbade hårdast. De ville alltid vinna, vad det än var, säger Olli Jokinen.

Och på det området har han hittills imponerats av två spelare i sitt nya lag – Anton Lander och Jonathan Dahlén.
– Det är inte förvånande så, för jag visste naturligtvis innan att de är bra. Men sättet de driver det här laget på, det visar på sann professionalism. De visar vad det handlar om. Och de har verkligen köpt in på allt det nya, kanske allra mest Dahlén som inte vanligtvis är en så fysisk spelare, men har visat en stark vilja att utveckla sitt spel utifrån hur vi vill spela. Han är ”on a mission”, det är stort att se.

En annan spelare som imponerat hittills på försäsongen är Oliver Johansson. Forwarden har gjort mål i flera matcher och kan kanske stå inför ett genombrott, 21 år gammal. Han gjorde åtta poäng i SHL förra säsongen.
– Förhoppningsvis tar han steget nu, säger Jokinen. Det är ingen tvekan om vilken skicklighet han har offensivt, det han behöver utveckla är spelet utan puck. Men han har tagit stora steg under den här försäsongen, och vår tredje träningsmatch tycker jag var hans bästa. Där stod han för en komplett insats. Jag ser på honom att han tar allt vi gör med stor seriositet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag har bara läst en blänkare om att Lander är säker på spel inför tisdag. Har vi något mer konkret eller starkare än så?
Kommentera