1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586418 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2734842

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2024-09-24
Rico01: Samma artikel för den som vill läsa:

"Tre fina perioder och solklara 5–0 i premiären mot Modo.
Örebro Hockey följde om med en poäng i Medelpad, efter tre ruggigt olika perioder och en förlängning.
– Vi får vara glada att de bara gör två mål i andra perioden, erkänner tränaren Niklas Eriksson.

Första perioden rullade på lite som det såg ut hemma mot Modo i lördags.
Ett snyggt ledningsmål i powerplay, och bud på något mer mål, även om det var ganska jämnt spelmässigt.
– Jag tycker att vi gör en bra första period. Vi är redo att spela, och har många anfall då vi spelar förbi dem och skapar långa anfall. De har ändå några för många spelvändingar på oss, tror det är fyra tre mot tvåor, och det försöker vi prata om i pausen, säger Niklas Eriksson.
Det snacket föll dock platt.
– Men matchbilden blir en helt annan i andra perioden. Timrå kommer ut hårt, de sätter oss under press och mal ner oss.
Ingen överdrift i det. Örebro tog sig med nöd ur egen zon då och då, såg mer eller mindre paralyserat ut. Jhonas Enroth, som ersatte Jonas Arntzen från premiären, storspelade men tvingades ändå släppa två.

– Vi får vara glada att de bara gör två mål i den perioden, konstaterar Eriksson.
Ett rejält snack i pausen inför tredje, så klart. Och någonstans hittade örebroarna en väg tillbaka in i matchen.
Filip Berglund kvitterade efter två och en halv minuts spel, frispelad av Robert Leino, med dennes femte poäng i SHL-uppstarten.
Och på det ordnade Patrik Karlkvist ett ledningsmål, från nära håll efter att han själv tagit upp pucken från egen zon och fått tillbaka den från Robin Norell.

– Det vi pratar om i pausen är att det blir ett tufft läge för dem om vi kan komma tillbaka och vinna över initiativet igen. Det tycker jag att vi gör i början av tredje, när vi lyckas kvittera tidigt. Det blir tufft mentalt för Timrå, som haft ett sånt övertag i andra perioden, att vi tar tillbaka ledningen.
Det kunde alltså ha blivit tre poäng, och med Karlkvist som matchvinnare. Men en kvittering kom med åtta minuter kvar av ordinarie tid när Anton Lundmark vände på en femöring och stänkte in den.
– Sedan tycker jag att vi gör det bra i förlängningen, och det är riktigt surt att de får det där sena målet. Men på det stora hela rättvist att Timrå vinner med 4–3.
Sju sekunder kvar när Anton Wedin kan peta in sin egen retur på volley efter en räddning av Enroth på ett skott som ändrade riktning på en försvarande klubba.
Ledning 1–0 efter en period, men andra perioden är det stora frågetecknet.
Det bara blåser det till i andra, Timrå vänder till 2–1 med bud på mycket mer, och skjuter förkrossande 16–1 i skott på mål. Och sanningen är att Örebro inte har enda målchans under 20 effektiva minuter.

Vad är det som händer i den perioden, om du ska beskriva det?
– Två saker. Timrå blir intensivare och spelar ett bättre närkampsspel. Vi å andra sidan blir alldeles för plåttriga med pucken och spelar väldigt ”ovuxet”. Inget cyniskt alls, ger bort puck efter puck efter puck, och de får komma över oss med fräscha killar in hela tiden. Vi hamnar i dåliga cirklar, och det är svårt att ta sig ur. Det är vad som händer.

Ni valde att byta målvakt, trots att Jonas Arntzen höll nollan i premiären. Var det självklart?
– V har en långsiktig plan med vårt lag, där vi vill matcha in alla våra spelare. Vi har fyra matcher den här veckan och då tycker jag att det är naturligt val.
Ni blir rejält översköljda i andra perioden, som du beskrev. Inget läge för time out någonstans?
– Det kunde man kanske ha gjort. Vi pratade om det men väntade in powerbrejk. Kanske hade vi kunnat ta den tidigare, men ja, det går alltid att spekulera i.
Backen David Quenneville lämnades hemma i Närke, sjuk.
– Vi hoppas att han är med på torsdag, men vi får se.

Hur värderar du den här poängen borta mot Timrå?
– Högt. Vi möter ett bra lag, som jag tror kommer att vara med högt den här säsongen. De spelar en aggressiv hockey, och jag tror tat många lag kommer att få svårt här."
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2024-09-24
kulltorp: Olli Jokinen om matchen igår: "– Andra perioden, det är Timrås nya dna. Det är en riktigt stark period, vi gjorde två mål men kunde gjort fyra, fem, säger han.

Han återkommer till just mellanperioden som en målbild hur Timrå kan och vill se ut. Nästa steg ligger i att sprida ut den prestationen över hela matchen.

– Vinsten var en bra boost och fansen fick se lite av hur vi kan spela när vi är som bäst. Kan vi bara spela likadant 10–15 minuter i varje period, då blir vi ett tufft lag att möta, säger Olli Jokinen."
Låst ämne