1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587907 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2748901

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Underbart. Förr då det var bättre och Anderssons i Sörberge hade ett femsiffrigt telefonnummer och sålde såväl hockeyklubbor som slipade skridskor...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Redax 2: Det blir kanske inte intressant men lite roligt (alternativt någon form av kult) att se om och isåfall hur många av de företag som agerade sponsorer där och då också gör så idag. Vi tar väl sida för sida, helt enkelt. Om bilder/information finns på varje företag, länkar jag till detta nedan.

AB ALNÖ MEK. VERKSTAD - verkar inte finnas kvar idag

DOMUS Timrå. Byggnaden finns kvar. Butiken, om än i kraftigt omgjort format, finns också kvar. Dock så går man under namnet COOP sedan ett större antal år sedan. Men även DOMUS, eller "Dompan" för oss infödda, tillhörde liksom COOP konsumentföreningen. Jag minns hur min kära mor sparade kvitton för att kunna få återbäring varje månad haha

Bergsåkers Travbana - kör på som vanligt

F:a Ljus & Kraft/ Baw & Sjökvist - Här finner jag först när jag söker B&S att det var ett företag som ägnade sig åt fönsterputs och glasinsättning. Finns inte kvar.

bil & buss - jag hittar ingen info om någon verksamhet i Timrå kommun, men i Sundsvall hittar jag en länk till en sida på Facebook.

ICA Hallen - hittar ingen info, men gissningsvis var väl företaget säkert föregångare till det ICA som fnns när jag växte upp i kommunen. Ett ICA som senare skulle heta ICA Maxi och senare byta namn till det Willys vi har idag.

Shell Servicestation Timrådalen och Stavreviken - båda har gått ur tiden sedan lång tid. Själva byggnaden i Timrådalen finns kvar, men det är ingen verksamhet där sedan några år. En biltvätt har funnits där bl.a.
Det var många år sen jag hade något ärende ut till Stavreviken, men jag tror och gisar att den byggnaden är riven? Karl-Einar Omberg står som företrädare och han träffade jag i ett visst sammanhang ett flertal gånger. Jag känner inte till om han lever eller inte, men han var gammal redan då (tidigt 80´tal).

Stadshusrestauranten. Finns kvar men heter Stadshusrestaurangen. En klassisk restaurang helt enkelt.

Riksbyggen. Finns kvar, men på annan adress.

Fridhems möbler - Sundsbruk. Föregångare i just den lokalen var Skönviks Folkets Hus
Jag tror att många minns möbelföretaget främst från när man fanns i Birsta under ´70- och ´80-talet - då närmsta granne med det gamla IKEA Huset (idag Birsta City)
www.facebook.com/GamlaBilderFranSundsvallMedOmnejd/photos/fridhems-m%C3%B6bler-i-sk%C3%B6nvik-1968bilden-tillh%C3%B6r-sundsvalls-museums-fotoarkiv/382222548628943/
www.moblerasundsvall.se/sv/om-oss.htm

Indalshus AB - finns inte kvar

Vivsta Kondis - avvecklat 1976.

Fliesbergs SPORT - Sundsvall. Verkade i sportbranschen från 1940 till år 2014. De hade under dessa 70 år skaffat sig en gedigen kunskap som de gärna delade med sig av till sina kunder.
Försattes i konkurs 2014.

Bergeforsparken. Ett dansställe där man hängde mycket under andra halvan av -90-talet och några år in på -00-talet. Finns kvar även idag.

S. Nyqvist Möbler. Bygger och tillverkar möbler än idag.

Timrå Tryckeri - avvecklat.

Olssons Herrekipering - En byggnad som står kvar men här är det restaurang idag. Herr Olsson är avliden. Oklart vad som hände med företaget.

Svenska Handelsbanken Timrå - Kontoret stängde 2021.

Åbergs konditori - Öppnade under 1950-talet och stängde gisningsvis på -70-talet.

Timrå Bilskrot, Fagervik - Oklart öde där.

ICA Anderssons Sörberge. I folkmun, enbart "Anderssons". Det räcker så, alla vet ;)
Oklart när man så att säga kom på banan, men när jag Googlar märker jag att man funnits i över hundra år. Stabilt! ;)

Nya AB Sundsvallspannan, Söråker - Oklart öde här.

Bilbolaget Timrå/Sundsvall/Kvissleby - Kontoret i Sundsvall finns kvar på samma adress. I Timrå hänger man också i medan man lagt ner verksamheten i Kvissle.

Thorvald Nykvists Bageri - Stängde i början av -70-talet

Timrå Svets och Montage - avvecklat under -60-talet

Norins körskola Sundsvall/Timrå - oklart öde

Skön-Timrå Omnibussar. Törs dra slutsatsen att man idag är en naturlig del av Timråbussarna som kör orterna Sundsvall/Timrå,

Timrå Simhall - Här badadeTimråborna i drygt 50 år innan verksamheten svidade om i helt nya lokaler. Man ligger numer granne med Timrå IP (eller Grytan som vi infödda känner platsen som).

Sundsvalls Röraktiebolag - oklart öde men jag chansar på att man idag går under namnet Sundsvall Rör & Montage.

Vivsta Blomsterhandel - oklart öde.

Timrå musik radio och tv - det blir ett oklart öde även här

Knaust salonger - Här finns en väldigt lång historia med bl.a hotell- och restaurangverksamhet och senare dansrestaurang. Idag finns den berömda trappan med som en del i det anrika Hotell Knaust.
sundsvallsminnen.se/fritid/nojeslokaler/knaust/

Jonssons Måleri - startade målerirörelsen i Bergeforsen 1955. 1967 flyttade han med sin verksamhet till Sundsvall och drev den fram 1993 då han gick i pension.

SAAB ANA-motor - Bilförsäljning, inget konstigare än så. Invigning i Sundsvall 1974.
digitaltmuseum.se/021016769063/invigning-av-nya-bilhallen-for-saab-ana-i-bydalen-underhallning-av-bland

SM Aluminium Sundsvall AB - Smältverket uppfördes 1942 av dåvarande Svenska Aluminiumkompaniet (SAKO) – ett dotterbolag till Svenska Metallverken.
Idag 2024 heter man Kubal, men med all rätt är man ytterst tveksamt ryskägt.
Kommentera