1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587082 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2748963

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2024-10-12
Costanza: En viss "omtalad skribent" i er bok tog verkligt hög höjd för en soccefylld säsong för Modo. Vad detta erbarmligt naiva tips kommer ifrån vet jag inte. Er succéfyllda försäsong? Kanske det. Att Henrik Gradin höjer sina EGNA nyförvärv till skyarna? Kanske ännu troligare Men här brister det ju någonstans i trovärdigheten på slutprodukten. Väldigt mycket dessutom.

Ett exempel.
Lukas Jasek: Han var "bra" i Oskarshamn. Ett Oskars som kom sopsist i SHL förra säsongen, men som otroligt nog ändå lyckades pressa HV71 i sju matcher i kvalet.
Lukas Jasek (draftad av Vancouver Canucks), på väg mot 30 fyllda, hade innan tiden i OINK gjort mycket poäng i den finska ligan. Han har även provat lyckan på andra sidan Atlanten och då med spel i AHL och Utica Comets, där han faktiskt spelade tillsammans med Jonathan Dahlen under säsongerna 2017-18 och 2018-19.
Nu har Jonte Dahlén i den skadefria ordningen han inte befinner sig i för tillfället väl ändå bevisat att han kan hålla en ganska stabil poängnivå och har efter ett antal försök lyckats skina igenom även på SHL-nivå.

Den här resan har väl litegrann Lukas Jasek framför sig, tänker jag, innan han på något rättvist sätt ska kunna ses som en bärande och bidragande spelare i SHL. Då duger det inte att som Henrik Gradin göra analysen efter en halvt som halvt framgångsrik tid i AHL, med spel i den svagare finska ligan och Pelicans (prisad i All-Star Team.. wow), samt spel i kråkslottet Oskarshamn.

Placerar du då som sportchef Lukas Jasek med hans bakgrund som ett av ditt eget lags främsta offensiva kort med en tydlig kravbild gör du direkt misstaget att du sätter en väldigt stor press på spelaren ifåga. Detta i SHL, som är en av de allra starkaste ligorna i Europa, med en väldigt hög nivå på toppspelarna. Ett rakt igenom ogenomtänkt uppdrag om du frågar mig.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2024-10-12
Rip Kirby: Redan på försäsongen såg jag bristerna hos Modo. Man vann iofs matcher, men man förde inga matcher, man var det sämre laget, men hade till skillnad från nu, en oerhörd effektivitet.
Hinken har ett totalt felbyggt lag. Han har underskattat SHL.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2024-10-12
Rip Kirby: Ja och den "omtalade" skribenten hade ju aagard som nån slags måttstock. Att han minsann producerade likvärdigt som våra "stjärnor" förra säsongen.

Den lilla detaljen han missade var ju att typ hela hockeysverige snackade om våra underpresterande forwards, plus att Aagard aldrig spelat i SHL förut och inte heller visat upp att hans poängstim inte var en engångsföreteelse.

Nej de flesta såg völ att Modos bygge var lite smått naivt med alla de plockat in från AHL etc som inte varit några poängsprutor förr.

Bara kolla på Olofsson med. Hade väl aldrig producerat mer än typ 30 poäng förr i SHL? Njae Hinken har lite att bevisa i min bok.

Laget ligger förmodat i mellanskiktet spelarbudget mässigt. Men det känns som han är en Nubben light som försökt värva spelare som helt plötsligt skall blomma ut på den här nivån. Visst att man värvar nån sån spelare. Men hela deras förmodade "spets" tillhör ju typ den kategorin. Lite om och men lirare.
Låst ämne