1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587477 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2750807

Sv: Apropå nånting...
puffe: Det är ju det där med "Den enda sanna glädjen osv" men visst, vindar kommer vända. Frågan är hur mycket dock. För vår del kan jag absolut se att vi kan komma att rasa ner till en position där vi slåss om en play-in plats. Ert läge är ju dock betydligt mer prekärt än så och jag är ledsen men min helt ärliga uppfattning är att det ser otroligt mörkt ut för er.

Om jag ska ge mig på en seriös bedömning av vad som måste till här och nu hos Modo så vet jag inte riktigt var jag ska börja. Känslan utifrån är att ledarskapet är svagt, att Karlin faktiskt inte har det där grundmurade förtroendet i spelartruppen som det getts sken av hittills.

Men även truppen är svag. Jag vet att man som supporter gärna vill se nåt annat och att det är tillfälligt underpresterande. Att det är mentalt och "snart lossnar det". Nu råkar jag vara Timråit så jag fattar att mina värderingar i det här fallet inte väger särskilt tungt hos en Modoit. Men jag kan lova att det inte är nån skadeglädje som talar här. Som utomstående tyckte jag att Modo överpresterade rätt duktigt förra säsongen, vilket inte är jättemärkligt för en gammal klassikerklubb som tagit steget upp.

Men det är däremot både märkligt och ett kraftigt underbetyg till Modos ledning att inte väga in det som en parameter, att man förmodligen red på en ganska tacksam underskattningsvåg stora delar av höstsäsongen. Istället tolkade man det som att man redan hade ett stabilt SHL-lag och kryddade med i stort sett noll spets.

Visst, man ska kunna kräva mer av t.ex. JO och det lär också komma. Men på SHL-nivå sticker han absolut inte ut som nån supervärvning. Någon utpräglat vass målskytt har han aldrig varit. Jasek hypades som "prestigevärvning". Obegripligt. I grundserien var han knappast nån jättesuccé i ligans sämsta lag och verkligen ingen jag skulle se som bärande 1:e center i ett nytt tippat bottenlag. För att nämna ett annat av de större värvningarna i Modo.

Mycket snack hos er om att Gradin har fokuserat på "rätt karaktärer" och därför värvat för snälla och mjuka spelare. Jag skulle säga att han fokuserat på egotrippade hängskallar. Var det nåt jag fastnade tidigt för hos Bernhardt t.ex. så var det hans fullständiga oförmåga att vara bra om det inte gynnade honom. Divafasonerna lyste igenom tidigt och just precis hans karaktär var anledningen till att jag för allt i världen inte ville se honom i vår trupp. Och jag skulle påstå att han inte är ensam med den karaktären i er trupp.

Ja en sågning blev det här. Sorry för det men det är svårt att se nåt annat i nuläget tyvärr
Kommentera