1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587901 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2751020

Sv: Apropå nånting...
Olli Jokinen kommenterar situationen med Oliver Kapanen nu ikväll i Iltasanomat, ber om ursäkt för googlesvenskan, försökte rätta till den lite:

Olli Jokinens förutsägelse trodde man inte på - "De skrattade lite"
Oliver Kapanens situation är öppen.
--------------------------------------------------
Kommer Oliver Kapanen att spela hela säsongen i NHL för Montreal Canadiens eller kommer han fortfarande tillbaka till Europa?

Jokinens bedömning är att ärendet inte kommer att lösas på ett tag.

– Jag tror inte att någon form av beslut kommer att tas innan landslagsuppehållet. Det kan till och med sträcka sig till december.

Innan detta är det ingen idé att vänta sig någon information från Kapanen eller någon annan.

– Jag vet hur NHL-världen fungerar. Spelarna går till hallen tills någon säger att de inte behöver komma längre. Innan dess meddelar man egentligen ingenting eller berättar om några planer.

Olli berömmer Oliver.

Han konstaterar att han som centern växte i KalPa som producerar och utvecklar skickliga hockeyspelare i en stadig takt.

Kapanen, som presterade starkt i SM-ligans slutspel i våras, hade en stark träningssommar också och han gjorde stort avtryck i Timrå innan han åkte till NHL:s träningsläger.

– När media i Montreal ringde och frågade mig om mina synpunkter sa jag att det är ganska troligt att han tar en spelplats där. De lät roade och sade, ja, låt oss se.

– Oliver är en heltäckande spelare med spelintelligens. Dessutom kommer han från en hockeyfamilj, vilket ger en förståelse för vad NHL kräver. Hans utgångspunkter är på en helt annan nivå än en vanlig tjomme som aldrig sett NHL förutom i en höjdpunktsvideo.

– Det finns många sådana finländare – och de flesta har förstås ingen aning om vad det egentligen är.

Jokinen har följt Kapanens tag i Montreal.

Han ser att Kapanens egenskaper är de som alla tränare gillar.

– Han går på mål, stannar där och vågar vara inom två-tre meter från det. De flesta målen gör han där genom styrningar. Utan puck kan han försvara. Han är en modern snabbfotad och smart center.

Jokinen säger att han tror och till och med hoppas att Kapanen kommer att spela hela säsongen i NHL.

Å andra sidan tycker Jokinen att Kapanen inte borde stanna i Montreal för att spela överblivna minuter.

– Då vore det bättre för honom att vara här och specifikt i en stor roll.

Jokinen har förtroende för Montreals och dess huvudtränare, Martin St. Louis, som själv tog en extraordinär väg till ligan som en liten spelare .

– Jag tror att han också förstår att en talang behöver speltid. Bara träning och för lite istid ger inte några framsteg.

– Jag tror att de har en plan om att Oliver ska bli en toppspelare i framtiden och inte en bottenspelare. Om hans talang bara ses som en bottenspelare så klarar han det förstås i tio minuter redan vid 19 års ålder utan att det förändras.

I sina tre NHL-matcher hittills har Kapanen även fått spela i special teams. Istiden i PP har varit 1,36 per match och i BP 42 sekunder per match.

Canadiens säsong fortsätter natten till fredag ​​finsk tid med match mot Los Angeles Kings. Resultatet för säsongens fyra första matcher är två vinster och två förluster.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Timrå avsnitt ute
Kommentera