1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587908 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2751211

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Bortaspelet efter 4 matcher:
Luleå = ok match men trist resultat (ring rost?)
FBK = lågvattenmärke men vi bröt ihop och kom igen riktigt bra efter det
LIF = inget imponerande men resultatet satt fint
LHC = jag tycker vi skapar tillräckligt för att vinna den men vi bjuder på billiga mål och "tar inte betalt" framåt.

Frågan är om man ska spela mer som mot LIF och tråka ut motståndet (a k a Lakers style) eller kan vi spela mer som mot LHC fast med bättre skärpa bakåt och framåt?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: jag tror inte att vi kan spela en framgångsrik Jokinen-hockey utan att vara 100% påkopplade i "attack-mode". Det innebär inte att vi ska tokjaga puckhållaren huvudlöst, men däremot hög frenesi i skridskoåkningen så att man ligger nära och kan hugga när motståndarna är felvända, fipplar med pucken eller har dåligt med passningsalternativ.
Detta har man gjort förjävla kukbra på hemmais, men den extra dos av avvaktan som man uppvisat borta har kraftigt reducerat den dimensionen i spelet. Då blir det mer mellanmjölk av det.

Är dock inte det minsta orolig för den biten. Jokinen trycker på ungefär detta hela tiden, och lyckas bara spelarna hitta balansen kommer det nog se mer rejält ut.
Det svåra är väl att anpassa avvägningarna till motståndet. Vi kan inte gå på lika hårt mot Frölundas backar som vi kan mot modos, t ex. Då lär vi bli straffade.

Eller så kan vi det. När spelet sitter ännu mer i ryggmärgen, och spelarna orkar hålla uppe intensiteten ännu fler minuter/match.
Det i sin tur hänger väl lite på hur vi klarar oss med skador osv, eftersom det här är en hockey som förmodligen sliter en del. Någon back till samt en forward (Kapanen...) lär behövas. Ett par matcher med typ 3 kedjor och fem backar kommer sannolikt dränera orken och öka skaderisken rejält.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Såhär vill vi se Roger Rönnberg ikväll.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jakten på nya 3 poängare och serieledning fortsätter! Få hål på Lasse Johansson och hitta ett bortaspel som liknar hemmaspelet

Kom igen Timrå IK vinn!
Kommentera