1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588915 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2758065

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Utan att avgöra rätt eller fel dömt så ser jag ändå nåt annat än en klar sparkrörelse. Om jag sparkar något lyfter jag foten bakåt, rör den framåt och träffar objektet vid lägsta punkt för att därefter fortsätta rörelsen i en uppåtgående kurva. Det jag ser här är ett ben vinklat åt vänster som lyfts uppåt i en framåtrörelse. En rörelse som distinkt avslutas när det når isen igen, precis intill pucken som kommer glidandes. Som sagt, jag säger inte att det är rätt dömt. Men det är en jävligt konstig spark i min värld
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jo absolut. Nu tänker jag väl på tyngpunkten etc. Väldigt svårt för Malmöspelaren att köra en kraftfull Zlatanspark när han har kroppen i rörelse bakåt, med skridksor på dessutom.

Det jag mest har i åtanke är att sparkmål brukar godkännas när man endast vinklar skridkskon utan att för den delen forcera med rörelse framåt.
Finns ju otaliga fotbollsmål där man sparkar med lätt kraft framåt för den delen med, utan att behöva använda en pendel bakåt för att få kraft vill säga.

Men vi lämnar det där. Inte där vi tappade matchen heller precis.
Kommentera