1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588956 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #537136

Sv: Silly Season 05/06
Jojo, här händer det grejor. Fick en smärre chock när jag öppnade hemsidan efter ett par dygns ovisshet i mediafria obygder.
Kapanen är naturligtvis en stor förlust. Skadefri är han den främsta målvakt Timrå någonsin haft. Alltid bäst när matcherna gäller som mest. Känns väldigt tråkigt att hans tid i Timrå skulle avslutas som den gjorde. Det fanns fortfarande mycket ogjort.

Men, han ville hem och Timrå var tveksamma. Förståeligt från båda håll.
Klart är att han är svår att efterträda. Jag själv skruvar ner förväntningarna, ty sådana som Kapanen görs endast i väldigt få exemplar. Duktiga och stabila målvakter finns det dock fler av. Förhoppningsvis tillhör även Oksa denna kategori.

Till forwardsförvärven så. Lakkonen var ju väntad, och han ser klockren ut. Wennerberg och Warg var - för mig - betydligt mindre väntade, och här är jag också betydligt mindre exalterad.
Wennerberg känns som den intressantaste. Han har en dokumenterad potential, och har uppenbarligen attraherat Kent-Mikael i flera års tid. Det sistnämnda fyller mig med tillförsikt. Här finns en tanke bakom.

Och det lär det väl även göra bakom Wargs signatur. Frågan är bara vilken. Själv finner jag endast en attraktiv egenskap: förmågan att spela såväl center som ytter. Men i övrigt? Hur mycket oförlöst potential kan en spelare med hans bakgrund egentligen förväntas ha? Jag är skeptisk. Hade han gått till Sundsvall hade jag icke reagerat. Nu gör jag det. Förhoppningsvis av ren okunskap.

Strategin i värvningarna är i a f uppenbar. Här ska byggas nytt, och föryngras. Talanger ska förädlas och gå i blomning. Något som förmodligen var en förutsättning och ett krav från Lill-Kentas sida när det nya kontraktet signerades. Hur nervös man än kan bli över en sådan strategi är det onekligen spännande. Och går man in med nuvarande centeruppsättning (inkl Hagos och Nielsen) har man jävlar i mig cojones. Då finns det bara succé eller fiasko som möjliga utfall.

Tidigare tyckte jag att årets silly-season var positivt tråkig. Nu har det sistnämnda fallit bort. Det första svajar, men pulsen ökar. Det är punk i luften. Nubben med compadres kör sitt eget race. Ingen tvekan där. Jag säger: go for it. Slå oss med häpnad.
Kommentera