1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588063 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #630141

Sv: Kommentarer
Laken: En stående missuppfattning är att de som - rätt eller fel - försvarar Kent-Nubben är nöjda med situationen. Ah, så här ska hockeylivet vara...liksom. Så är det så klart inte.

Laget underpresterar. Laget är felbalanserat. Många nyförvärv presterar betydligt sämre än vad vi önskat/trott. Trist som fan, men jag tror att problemet är betydligt mer komplext än att köra en Brynäs och kicka alla som inte levererar.

Den minnesgode kanske erinrar sig säsongen 01/02. Ett lag bestående av Zäta, Fagemo, Lind, Matthiasson m fl och som ansågs vara en förstärkt upplaga av det lag som året innan endast var ett fåtal pinnar från slutspel. Ändå gick det riktigt, riktigt uselt. Varför? Ett flertal anledningar. Det intressanta är dock att de spelare som den säsongen ansågs helt värdelösa säsongen efter presterade ohyggligt mycket bättre. Detta trots att laget i övrigt dömdes ut som ett av elitseriens sämsta någonsin.

Kontentan i mitt inlägg: det är fan så svårt att bygga ett lag. Lika svårt är det att egentligen fatta vad det är som händer när något klickar. Någonting gör att spelare efter spelare underpresterar. Här finns ungefär en miljon potentiella anledningar. Vissa väljer att se det som självklart att det är Nubbens, Kentas eller Ströms fel.
Jag tror att det är betydligt mer komplext och psykologiskt än så. Jag vänder mig mot att det alltid ska pekas på ruttna äpplen i korgen. 'Ta bort Nubben så blir det bra.' 'Det är Ströms, Wennerbergs och Sloans fel'. 'Kicka Kenta' osv.

Självklart jobbas det på förstärkningar. Vi får se vad det ger. Marknaden är allt annat än upphetsande.
Jag lider, men faktiskt: jag försöker handskas med ångesten. Jag kan bära den själv, jag behöver ingen syndabock. Även om jag kanske använt exempelvis RR2 som en ventil ibland när trycket blivit för högt.
Kommentera