1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588048 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #630416

Sv: Kommentarer
Bragd-Birger: Som vanligt känner jag mig ganska träffad av din kritik, även om jag inte vet av några krav på topplaceringar.
Visst har firma Kent-Nubben varit ytterst framgångsrik under senare år, det kan och vill jag absolut inte förneka. Men... Även en framgångssaga har allt som oftast sitt slut. Minns du Peo Larsson? Jag gör det. Tydligt.
Jag har aldrig krävt nån jättesatsning, däremot kräver jag en satsning som är över en möjlig rimlig lägsta nivå. Det är en otroligt viktig skillnad.
Jag blev oerhört besviken, och förvånad, när jag såg vilka namn som presenterades som nyckelspelare tidigt på säsongen, för att sedan bli riktigt upprörd när Peter Ström dök upp i slutet av försäsongen, då vi alla väntade på nån stöttespelare till det inkompletta lagbygget. Flera av nyförvärven var det knappt allsvensk toppklass på, och det är både orimligt och oacceptabelt.

Det är bäst att sluta på topp brukar det heta. Nånting ligger det i det. Jag vill se lite nytt blod på sportchefssidan som ser saker med lite andra ögon. Jag tycker dock gott Kenta kan fortsätta. Han har inte bättre trupp än såhär.

Jag är nästan alltid återblickande i min kritik. Klart jag är väl medveten om att det är ruttna förutsättningar NU att ta hit spelare. MEN, jag hävdar bestämt - och inte desto mindre efter att ha läst den färska intervjun med Nubben - att man till stor del har satt sig i den här positionen själv. Och det är det som jag ältar. Varför satsar man inte pengarna som man ändå garanterat skulle bränna tidigare på försäsongen? Ja, jag har hört historien om Hedström osv, men tycker ändå det är förvånande att man fattade dem beslut man gjorde.

Beträffande Lhc så hatar vi (iaf jag) dem för att dem är ett så tydligt och fult exempel på dagens exploaterade, själlösa och tok-kommersiella idrott. Vissa kanske tycker Lhc är ett svenskt hockeymirakel, jag tycker snarare bara money talks. Precis som i fallet Chelsea. Vem som helst kan fixa framgång i idrott bara caschen finns. Det är däremot svårare att fixa äkta stolthet och tradition. Så oavsett vad som nu händer sportsligt så kommer vi aldrig vara avundsjuka mot Lhc, det är vi alldeles för stolta för.

Det är helt annorlunda med ställen som Övik, Umeå, Gävle osv.
Kommentera