1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #631767

Sv: Kommentarer
RocknRolf2: "att behålla alla stjärnspelare som man tagit fram på egen hand."

Ingen av de spelare du räknar upp har TIK som moderklubb. Alla är fostrade av andra föreningar, men kom sedan till TIK och har lyckats bra. Så långt är vi överens.

Och Tim Eriksson, Johan Franzén, Johan Lindström, Ulf Söderström, Fredrik Emwall har ungefär samma historia i LHC. Plus Mange Johansson då, som till skillnad mot ex.vis Zäta har klubben han slog igenom i som sin moderklubb.

Timrås tradition kan väl diskuteras. Hur många år har Timrå i ES?
OK, man var med på den tiden när Allsvenskan var högsta serie. Men i de sammanhangen finns det en hel räcka med klubbar som har en långt mer imponerade meritlista.

Jag menar inte att dissa Timrå på något sätt, men ta för Guds skull av dig skygglapparna! De framgångar TIK har haft i ES har mer eller mindre helt varit beroende på spelare man köpt in utifrån, precis som nästan alla andra lag idag, VF möjligtvis undantaget.

Om du tycker det är tråkigt att klubbar "hux flux köper sig framgång" så får väl alla föreningar lägga ner då. Hur tror du Timrå tog sig tillbaka till ES? Enbart genom en fantastisk ungdomsverksamhet och ideeellt arbetande personer? Eller KAN det vara så att sponsorerna laxade in lite deg till bl.a. Bosse Ahl & Co? Som sagt, lyft blicken lite grand, det är ganska nyttigt med perspektiv.
Kommentera