1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587687 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #760055

Sv: Frölunda - Timrå IK 2006-10-03
Efter att ha sett smällen flera gånger så kan jag inte riktigt förstå varför Plüss skall stängas av en match?

Man kan se det från två sidor...

Å ena sidan... så är det inget grisfult han gör.. Visst är det oförsiktigt att brassa in bakom en spelare mot sargen utan att bromsa upp. Det är ju en viss skillnad att tackla på någon som är vänd mot dig. Att brassa på utan att bromsa om spelaren är vänd med sidan mot dig.. Det är ju just därför checking from behind är ett regelbrott.
Nu är det maximal otur att båda tappar balansen och handlöst brakar in i sargen med Snny först. Hade någon av dem behållit balansen tror jag att det hade blivit 2+10. Jag håller med den som tidigare skrev.. "Hade Plüss varit en ful spelare så hade Sanny aldrig spelat hockey igen"

Å andra sidan.. Skall domarna sträva efter att få bort farligheter i spelet. Då måste man visa med straffskalan att det lönar sig att tänka till i "heta situationer" Att få spelarna att bromsa när dom ligger bakom en annan i riktning mot sargen.. Även om det inte är ett medvetet försök att trycka in någon i swargen så år det den som ligger bakom som är ansvarig..
Likadant som "hög klubba" DU ansvarar för vart din klubba är. Ingen annan..

Jag lider med Sanny....
Kände att trepoängaren blev lite "futtig" när man visste att The Captain låg med stödkrage i en ambulans..
Plötsligt inser man att det "bara är hockey" och när han låg där i blodpölen så blir man plötsligt varse att det är människor... dom där rödvita hjältarna på isen..
Kommentera