1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #774137

Sv: Ett brev till Peter den store
JimmyH: Wikegårds konspirationssnack var löjligt. Det kanske är ett självklart knep i hans värld, men knappast i andras.
Däremot tycker jag att domaren bedömde situationen rätt. Nog fan fick Hahl en plötslig ingivelse att fullfölja situationen. Korrekt med en tvåa, mer hade varit patetiskt.

I övrigt konstaterar vi en poäng, och det med viss glädje. Fem matcher kvar innan uppehållet, och varje pinne lär tas med möda. Som sagts tusen gånger - nu börjar bensinen sina i vårat sargade backbestånd. Nyckeln till sviten var försvarsspelet. Tajt, resolut och en bekväm arbetssituation för Backlund. Nu svajar det. Strålman/Kokko lirar på den berömda gränsen av vad som är fysiskt möjligt, Svedberg/Moe på...en annan gräns. Anständighetens, kanske. Men häng inte Svedberg. Det är inte hans fel att han är 5:e back istället för 8:e.

Positivt: vi har jävligt sköna 3:e / 4:e kedjor. Känslorna för Nylander blir alltmer av erotisk karaktär.

Negativt: förstakedjan. Det som var rimligt att anta på förhand - att Hedströms fysiska status lämnar en del övrigt att önska - börjar se ut som sanning. Hahl är förhoppningsvis den slow-starter han deklarerat att han är. Jag kan vara ute på hahl is, men jag har en smula skepsis till om hans playmaker-kvaliteter verkligen räcker till för att lyfta Pärssinen/Hedström till önskade höjder. Det är en bra kedja i grunden, kanske t o m jävligt bra. Men frågan är om den, precis som Krykov-linan, har möjlighet att bli överjävligt vass. För det krävs att en trio blir starkare än de tre ingående komponenterna.

Andrakedjan har väl också en del att bevisa. Även om man inte ska lyfta Warg till högre höjder än vad hans fjolårssäsong visade - dvs 22 pinnar som offensiv härförare - så har han mer att ge. Liksom sina kedjekamrater Nilsson och Hallin. Hade inte tredje-/fjärde funkat så bra hade jag velat komponera om kedjan lite. Tycker att det blir lite kantigt med två så icke-tekniska spelare bredvid en i grunden finlirande Warg. Men, men.
Kommentera