Tre Kronor

17483 inlägg · 806 ämnen

Hardy Sparkad!

« · 421573 Till forumet


Hardy Sparkad!
Enligt Aftonbladet är det nu klart att Hardy Nilsson blir sparkad, eller rättare sasgt tvingad till att avgå.

www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,537443,00.html
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Poffa: Bra. Tackar Hardy för sin tid som trots allt har inneburit medaljer, Men som jag tidigare sagt behövs det en ny röst i omklädningsrummet och en som kan profilera Tre Kronor bättre i media.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Poffa:

Damn. Nu är jag skyldig en luling 100:-... =(
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
knaskamilla: Nu har du ju svart på vitt att vi lulingar vet allt :)
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Dragan 2k:

Den stora frågan blir nu vem som kommer ersätta Hardy. Jag hoppas man tar ett starkt namn i stil med Conny Evensson, även om han sagt nej. Eller så skall man satsa på en f d spelare med goda ledaregenskaper. Kanske, kanske är Challe Berglund tillsammans med någon annan ett alternativ.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
knaskamilla:

Egentligen är det 200 spänn eftersom jag hade börjat räkna in förlusten i budgeten. -100 kr blir +100 kr.

Skönt, jag behöver verkligen pengarna.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Poffa: Kan inte se Challe som förbundskapten faktiskt. Men jag har ingen namn på någon tänkbar furbundskapten, iofs skulle jag inte ha något emot att se Wikegård i landslags båset.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
lizzard: En erfaren och duktig tränare och en person som Challe som backup eller varför inte Dahlen igen. Så som vi hade under Hardy och Dahlen var annars kanon. En spelare som hade spelat med flera av nuvarande spelare och kunde snacka med dem på ett sätt som man som tränare kanske inte klarar av.

Wikegård och Uffe. Eller kanske Bäckman. Han kan ju skapa engagemang.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Dragan 2k: Challe kan jag inte riktigt se. Men gärna Dahlen igen, sen vem den andre ska vara tål ju att tänka på...
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Dragan 2k: Wikegård och Dahlen skulle inte va så dumt faktiskt. Inte för att jag tror Dahlen vill hoppa in i båset igen.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
slashpuppie: Så var vi äntligen befriad från silverrävens idéer som just gett oss bara silver...
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
lizzard: Wikwgård vet i satan om han skulle passa som det.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
mok: Tycker inte heller Wikegård är en särskilt bra idé. Samma torpedhockeytänk hos honom som hos Hardy.

Conny Evensson är min favvokandidat, men han lär passa. Hoppas man inte kör någon intern lösning i förbundet och utnämner Myggan eller Boustedt till förbundskapten. Per Mårts kan landslagshockey men HV lär inte släppa honom.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Jompe:

Till en början kommer man köra med Myggan Wallin, tills vidare i alla fall. Till sin hjälp får han andra ledare från Svenska Ishockeyförbundet.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Poffa: Med lite distans på det hela kan jag tycka att det är aningen märkligt att man inte lät Hardy vara kvar över Kalle Anka turneringen och VM:et. Då har förbundet haft tid på sig att sondera terrängen och kunna presentera en bra lösning till nästa år. Ur askan i elden med Myggan (och andra ledare?), är min personliga åsikt. Fattas bara att Boustedt kliver in i hetluften okså...
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
250kg kärlek: Ahhhh!!! Skräm inte livet ur mig nu!!!! Boustedt, Boork.... Listan på ruttna tränare och ledare kan bli lång. Dessa gentlemän klagar på återväxten bland spelarna i Sverige, hur är det med ledarna då? Bara Conny är riktigt stor, och där är det pensionsdax! Den som återtår att prova är Wikegård. Han är tuff. Han är hård. Han vågar ta beslut. Men är han en bra ledare??? Fan vet....
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Klinth: Min personliga favorit också, Evensson alltså. Men återigen tycker jag att man hade kunnat köra på med Hardy fram till nästa år. Jag har svårt att se ledare som Mårts, Wikegård (nja) eller varför inte Kenta Johansson, att de ska kliva av sina uppdrag nu när säsongen är i gång.
Jag tror att vi lika gärna kan söka utländska alternativ, som Ralph Kreüger tillsammans med sin gamla trotjänare i Schweiz, B-Å Gustavsson.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Så länge Wikegård har kontrakt med Djurgården kommer han inte att bli någon ny förbundskapten.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
DIForever: Nej, det är just det. Varför inte väntat med att ge Hardy foten när det i princip bara är två turneringar av "mindre" betydelse kvar, om vi tittar till de vi redan avverkat med Hardy som förbundskapten.
Jag kan ju inte påstå att förbundet imponerar med att sparka Hardy och låta Myggan kliva in.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
För det första så är inte Wikegård så pigg till att vara förbundskapeten till Tre Kronor, han mål är att ta sm-guld med Djurgården i dagsläget i alla fall

citat från magasinet HOCKEY:
(det är en interjuv med Wikegård)

Hur ser du på din egen framtid - är förbundskapten något som attraherar?
"Nej, absolut inte! I dagsläget ser jag mig sjlälv som en klubbtränare och brinner för att vinna SM-guld med Djurgården. Jag har förlorat en final tidigare med klubben och vägrar att göra det igen. Men man vet aldrig hur det ser ut om tio år"

för de andra, han skulle inte passa.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Myggan Wallin tar över tills vidare hörde jag på TV nu...
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Bengt-Åke Gustafsson tillsammans med Conny Evensson kunde vara nåt fast jag tror inte att Benga är intresserad.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
slashpuppie: Bekräftar bara det poffa skrev 16:10:-)
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Dragan 2k: hoppla, får skylla på att jag e lite febrig eftersom jag missade det :/...
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Hardy har en personlighet som säkert inte går hem i alla stugor. Han säger vad han tycker i ALLA lägen. I grunden en bra personlighet men det kan också vara ett tveeggat vapen.
Det är ju inte det sportsliga han fallit på utan andra saker.
Som 250kg säger, verkar lite panikartat att kasta in Myggan i detta läge. Man vill förmodligen visa handlingskraft gentemot sponsorer och media. Framförallt gentemot sponsorerna, skulle jag tro. Det är trots allt dom som i stort håller det hela uppe.
Vad tror ni att Wennerholm och hans anhang kommer att skriva i morgon? Skall bli intressant att se. Dom har ju hela tiden hävdat att det är de sportsliga resultaten som uteblivit. Nu framhåller ju förbundet att det sportsliga öht inte har med saken att göra.
Och vem kommer att ersätta?
Säg det....
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Några torra konstateranden:

Krav på Hardys avgång genererar spaltkilometrar i media och gästböcker.

När han sedan får sparken skrivs det ungefär någon promille jämfört med ovanstående.

Snacket om hans möjliga efterträdare är sedan lika hett som debattsidan på Värnamo Nyheter.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Et tu Brute: Ungefär. Och när den nye gurun har tillträtt och inte levererat guld i sitt första framträdande, då är cirkusen igång igen...
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Et tu Brute: Hade förbundet agerat med styrka hade de helt sonika sagt att Hardy blir kvar i år och sedan kunnat jobba lite mer i lugn och ro att hitta en ersättare.
Märkligt när man nu fått sin vilja genom (läs media) så är det bra som det är. Inget har lösts i och med att Hardy får sparken och Wallin går in. Nu är vi väl tillbaka på ruta ett igen, med Wallin som ansvarig och till sin hjälp har han tränare från olika lag i elitserien.

Som Huge är inne på att förbundet måste agera, måste visa sin styrka. Men det dem lagt fram för oss i eftermiddag lämnar bra mycket mer att önska. Förbundet behöver nog också ses över om det ska bli någon trovärdighet i framtiden.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Till ALLA:Den här tråden känns lite tröttsam nu...
Hardy är ju kickad,sparkad,utkastad,utslängd ifrån HELA
HockeySverige......That´s it!!!
Livet går vidare.....
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
250kg kärlek: Amen till det, som vi säger i amerikat...
Hardys ledarstil har ju lyckats bra nere på kontinenten, men där är man å andra sidan förmodligen vana med detta och förväntar sig en ledare med hårda nypor och en som ger klara direktiv om vad som gäller.
Detta passar inte bra här hemma i Svedala.
Hardys framgångar med Djurgården får nog mer tillskrivas det faktum att torpedhockey var en nyhet som tog många på sängen. Spelarmaterialet var också extremt anpassat till spelidén.
Motiveringen till avskedandet är både klar och lite luddig:
"Han har inte bidragit till att utveckla svensk hockey i stort"
Låter lite luddigt, enligt min mening.
Av förbundets motivering att döma, verkar det mer ligga på juniorsidan.
Boustedts satsning kanske har tagit en del stryk under Hardys tid. Hela konceptet med Hardy som ledare var väl från början att man skulle försöka få fram fler juniorer och det verkar som om det skurit sig här någonstans.
Min personliga åsikt är som sagt att det hela ligger mycket på det personliga planet...
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
SMÅLAND: Är du chefredaktör för Värnamo Nyheter?
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
250kg kärlek:

Ja, det hela är mycket märkligt. Inte att Hardy får sparken, utan vid vilket tillfälle detta händer. Iom att inget hände omgående efter WC, så trodde man ju nästan att Hardy skulle få sitta fram till VM i vår.

Detta hade gett förbundet ett ypperligt tillfälle att sondera terrängen och titta på långsiktiga lösningar i förbundsfrågan. I dagsläget ligger man jävligt pyrt till iom att de flesta "handlingskraftiga" alternativen är uppbundna med kontrakt och knappast lär bryta dem.

Hade förbundet visat någon som helst kompetens, så hade man haft en alternativ lösning i backfickan redan efter slutsignalen mot Tjeckien. Om inte, så är det inte nödvändigt med något byte av förbundskapten förrän VM närmar sig i vår. Tror att förbundet skadat sig själva i egenskap av arbetsgivare. Vilken kompetent tränare har förtroende för ett sådant handlande?

I dagsläget saknas helt långsiktiga lösningar. Man är tillbaka till "diverse" ES-tränare som eventuellt skall prya på posten, något som bröderna Wallin tydligen prioriterar högt.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Et tu Brute: Ja, bröderna Wallin verkar ha gett nepotismen ett ansikte..
Sponsorerna verkar helt enkelt mer eller mindre gett ett ultimatum till förbundet. Panik har utbrutit och ngn nödplan har inte existerat. Kan inte tolka det hela på ngt annat sätt. Det har trots allt skrivits mest negativt om Tre Kronor och oavsett om dessa skriverier har ngn substans eller inte så funkar det inte i längden.
Om man ser det ur ett sponsorperspektiv, vill säga..
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Huge:

Ja, ur sponsorperspektivet är det nog onekligen så. Att ge pöbeln vad den vill ha visar på handling.

Av underordnad betydelse är det att försäkra sig om att det finns alternativ flygkunnig personal, innan man skjuter piloten. Att man dessutom har möjligheten att skjuta piloten när planet står på marken bör inte tas i allt för djupt beaktande.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Så gött att karln är väck, nu kanske svensk hockey kan återta sin position!!
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Någon som hörde intervjun med Foppa på radion ang. Hardy? Jag blev mycket förvånad när han faktiskt svarade på frågan om vem som borde ta över (Conny). Vad har hänt? I vanliga fall skulle han ha svarat "det vill jag inte uttala mig om, det är upp till andra att bestämma". Typ.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
70 Rodrigues: Kan man återta något man aldrig haft?
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Ni ska se att nästa förbundskapten blir ytterligare en förbrukad Djurgårdare. För att vi ska vara säkra att fastna i samma hjulspår igen.

Mitt tips: Mats Waltin
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Huge: Nog fan har dom haft en position som är avsevärt bättre än den nuvarande!!!
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
70 Rodrigues:

Nej, märkligt nog så har man inte det. Internationella ishockeyförbundet har sedan en tid tillbaka, en världsrankingslista och vid Hardys avsättande så låg Sverige på dess andra plats. Kanada är rankade först och lär nog så förblir under all evighet.

Jag vet inte riktigt heller vad du menar med nuvarande? Är det så att du menar den tågordning som råder efter Hardy? Detta system praktiserades i tiden mellan VM 1998 och VM 2001. Alltså en förbundskapten som sitter på kontor och skickar diverse ES-coacher hit och dit mellan landslagsturneringar och VM:n. I sista änden resulterade detta i ett brons och en sjunde plats.

Skillnaden idag mot då, var ju att ES-coacherna var väl införstådda med att det införts ett sådant system. Idag verkar ingen ha en aning om att de är presumitiva VM/OS-coacher (se länk).
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Ytterligare en läsvärd länk. Fast frågeställningarna kanske är malplacerade på "Hockeysnack"? Schavotteringar mottages med största glädje. Tid för visioner och eftertankar placeras minst sagt i andra rummet. Vi lever tydligen i en ny tidsanda som krönikören fastslår:

"Det gällde att lyssna på honom om man ville höra nåt men i dagens sekundsnabba mediabrus där en såpastjärna inte hinner knulla klart förrän nästa tar av sig kläderna är egenskaper som eftertänksamhet och underfundighet utrotade"
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
70 Rodrigues: Kan bara hänvisa till Et tu Brutes klargörande svar.

Et tu Brute: Jag fastnade också för det uttalande du citerar från Expressens Mats Olsson. Sammanfattar rätt bra vad mycket av affären handlar om.
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
Hur ska detta gå? Låter som en relativ bra kombination, eller?
Om du lyckas bra i Karjalain Cup kankse de blir ordinarie tränare för 3 Kr?
Se länk iaf!
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
difzi:

Kyösti Karjalainen cup? :)
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
yaqop: så kanaske de stavas?
Kommentera

Sv: Hardy Sparkad!
difzi:

Karjala Cup :)
Kommentera

« · 421573