1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482873 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2701534

Sv: Apropå ingenting...
Sigge: Den avgörande förändringen var att vi hade en av ligans bästa målvakter som stoppade allt, och en andrakedja som bar hela laget på ryggen tillsammans med Ranta.

Karlin och Holmström kanske är bra, men de måste också få mer tid för att bevisa det. Att vi klarade oss det här året var för att Oskarshamn var sämsta laget på evigheter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Man får ge dig att du nog är det skickligaste trollet på år och dar här inne, än om mycket baseras på att du får så förbannat med napp.

Men man kan tro att du kommer från Brynäsboken faktiskt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden:
Att gå upp i SHL med detta kval-system är en otrolig tuff utmaning för alla sportchefer. Hinken fick operera på en av de skralaste marknaderna på länge. Då vi på grund av osäkerheten kring serietillhörlighet fram tom. Valborg 2023 inte hade den möjligheten att dra till potentiella toppspelare inför kommande sässong. Hinken fick då ta det marknaden hade att erbjuda. Många missar på tilltänkta spetsvärvningar. Men han gjorde samtidigt det han kunde. Och fick bra träff på Lassi, Ranta, Vigneault.

Du har rätt i det faktum att Lassi var en av ligans bästa målvakter, Dickinssons lina + Sampo Ranta var riktigt jävla bra. Med det sagt så är inga av de spelarna någonting utan vårat spelsystem och den frenesi, och attackglädje Karlin och co. har satt i denna förenings väggar.

Det stora misstag många tränare gör när man går upp med de förutsättningar Karlin & co. gick in med är att frångå sin spelmässiga identitet. Genom att försvara djupt och fokusera på special teams. Det valet gjorde aldrig Karlin, vi höll oss till vår spelidé och identitet. Klart vi blev straffade på vårat stundtals "naiva" spel. Men vi vann i längden.

Det är en fröjd för ögat att se MoDo spela hockey under Karlin. Spelmönstren, farten, förmågan att få de svåraste aktionerna att se ut som det lättaste. Det är som att kolla på FC Barcelona 2010, om det var ett hockeylag för fan! Men det som är minst lika kul är att se hur gubbarna i TV4-studion muttrar över MoDos "naiva" spel, "där man inte sätter defensiven och täpper till mittzon i första hand". Ändå slutar vi 11a i tabellen med hopp om slutspel ända in i det sista.

Och allt detta trotts 4/5 tilltänkta spets-spelare floppar. Det är en MAKALÖS bedrift från Karlin o co.

Argumentet om att vi klarar oss kvar på grund av att Oskarshamn är sämst osv. Är (ursäkta franskan) ren bullshit. Vi har efter 52 matcher spelade 3 lag bakom oss. 14 poäng HV71 och därmed negativt kval. Ett HV71 med sina skrytvärvningar, som inför säsongen tippats på övre halvan. Men hade ingen identitet i hur man spelade likt MoDo, vilket man blev straffad på.

Karlin och Hinken har sedan dag 1 satt en identitet på hur vi spelar och hur vi agerar i den dagliga verksamheten. Vilket tog oss första sässongen från 12a till 2a, för att sässongen efter gå upp. När vi väl gick upp frångick vi aldrig den identitet och spelidé trotts alla dåliga förutsättningar inför säsongen. Karlin gick på kontinuitet och det betalade av sig.

Med det sagt så har Karlin o co. fortfarande saker att jobba på. Powerplay och Boxplay t.ex är något jag anser att vi måste bli bättre på år 2. Samt måste Hinken pricka rätt på fler spelare innan nästa säsong, vilket jag tror han gör när han har mer tid såväl som spelare att tillgå. Redan nu börjar det se bra ut med Jeppe O, Jasek, Winberg och vi är inte färdiga där.

Summa summarum är Mattias Karlins intåg i MoDos tränartrojka, det bästa som hänt denna klubb på flera år. Och jag skrattar högt åt personer som tvekar på Karlins förmåga som tränare. Och jag är så otroligt spänd på kommande säsong då vi har bättre spelare samt 1 säsong I SHL under bältet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Glöm inte bort att vi slog HV och Malmö också, skramlade ihop lika många poäng som Örebro.
Kommentera