1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483923 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2704329

Sv: Silly season
J F K: Personligen tycker jag Modos trupp är aningen bättre än förra säsongen men vi kommer nog hålla till i botten 6 och det är väl precis det Hinken/Widebro har sagt, prio är att överleva år2 och samtidigt bygga upp en stark organisation, dvs Modo själva satsar inte speciellt högt sportsligt för A-laget utan prio är att överleva och bygga organisation som man ser nödvändig på längre sikt, smart tycker jag.

Med en stark organisation och starkare ruljangs i juniorleden så tror jag Modo kommer stå sig starka även de säsonger som det sportsliga går tufft.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo: Problemet när vi jämför truppen mot ifjol är att vi tar hänsyn till utfallet. Men ser vi bara till meriter när de kom till MoDo kan vi lugnt konstatera att:

- Rååma var bättre än Jasek (stjärna i KHL och Leksand)
- Oregano var bättre än True (0,76 poäng per match i AHL och mer NHL-rutin)
- Rubins var bättre än Winberg (VM-hjälte och NHL-rutin)
- Dickinson var bättre än Måns Carlsson (stundtals dominant i HA)

Så den stora uppgraderingen [på pappret] är att vi byter ut Walli mot Olofsson. Men totalt sett skulle jag nog säga att det i bästa fall är plus/minus noll i dagsläget och kanske till och med något sämre.

Då har jag inte tagit hänsyn till hur välscoutade spelarna är, hur de kommer passa in i systemet, hur utvecklingskurvorna ser ut etc. Och när vi har värvat en toppback kommer backsidan se bättre ut.

Och känslan är att det skulle gå att eska medel till ytterligare värvningar om något intressant skulle dyka upp, som Goalofsson till exempel.

Så jag är försiktigt positiv, men har inte samma självkänsla som jag kände inför förra säsongen.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Tror på en 11-9 i tabellen. Går allt ihop kan vi nog nypa en 8-dels men jag är nöjd så länge vi slipper kval! Jag killgissar lite men tänker att vi kommer se ett jämnare Modo. Ingen dunderinledning som förra säsongen men inte heller någon totalkollaps som i januari.
Kommentera