Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Forum

« · 3021 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: brynäs vs colorado
Colorado vann ju Stanley Cup, och kan då ses som världens bästa lag. När nu brynäs möter dem är chansen liten för vinst, men OM brynäs vinner...

Då är väl BRYNÄS världens bästa lag?? =)
Något man kan säga till de andra lagens supportrar...
Kommentera

Sv: sveriges sämsta hockeysida
Hmmm.... kanske är det så att sidan inte uppdateras för Att Det ÄR SOMMAR!!! Finns inte så mycket att skriva om då... Vissa av lagens hemsidor är t.o.m. nedstängda under sommaren.
Kommentera

Cityfesten
Hejsan! Det nalkas fest i Gävle inom en snar framtid! Jag kommer nog ner och partajar lite då! Skulle Brynäs ha någon Line-up eller? Är det någon som vet mera om just det? Tacksam för hjälp! //MVH Micke
Kommentera

Sv: sveriges sämsta hockeysida
Japp, sidan är dåligt uppdaterad. Men det krävs som sagt va, mycket tid. Det är rätt krävande att ha en så pass stor hemsida. Fast det är klart. Brynäs spelar i Elitserien. Lite mer kan man faktiskt kräva. Anställ någon, det finns ju mycke arbetslöstfolk.
MVH// Micke
Kommentera

Sv: sveriges sämsta hockeysida
För det första tror jag inte problemet är datakunninghet. Utan troligtvis brist av tid.

För det andra så kan du ju specificera vilken sida du menar. Menar du den officiella sidan, eller nå'n annan? Själv länkar jag mig fram hit genom Brynäsaren och inte genom den officiella Brynäs IF sidan. Så du kan ju förtydliga vad du menar innan du begär något.

Och dom som underhåller sidorna har troligtvis inte det som ett heltidsjobb, tvärtom, så gör dom det nog helt frivilligt och har nog mycket annat i sina liv också.

Och för att uppdatera en hemsida, så måste man tillhandahålla verifierade uppgifter vilket bara det i sig, att få tag i uppgifter och att få dem verifierade ålltså, tar en himla tid, och att se'n lägga ut uppgifterna på nätet är kanske inte det mest krävande, men att göra allt är nog alltför krävande i många fall för en person som kanske har ett heltidsjobb, kanske har familj osv.
Kommentera

sveriges sämsta hockeysida
kan inte nån datakunnig inom brynäs-sfären få lite fart på hemsidan,tre uppdateringar sen 20:e juni, skitkul för oss hockeyfans,inte
Kommentera

Sv: brynäs vs colorado
Håller med dig Lindström är en spelare som Brynäs verkligen kommer sakna men man får väl hoppas att några av nyförvärven kan ta över hans roll T.ex Rehnberg eller Soling de har ju fyskien till det.
Kommentera

Sv: Tierp vs Team Gävle
Fördelen med TG var att laget spelade/tränade i samma hall, och var ett renodlat farmarlag. Nackdelen var densamma; eftersom det var ett renodlat farmarlag, fick Brynäs stå för hela kostnaden för samtliga spelare och resor, utan att få några intäkter (TG var inget eget varumärke, med egna fans, sponsorer osv)De enda intäkterna man skulle kunna påföra TG var transfersummor för sålda spelare(ca 12 miljoner in under 92-96 tror jag), men de intäkterna försvann med Bosman. Det var till stora delar därför det lades ner; man letade då efter en samarbetsvariant "lagom långt från Gävle" så att laget kunde ha ett eget upptagningsområde, med en förening som stod på egna ben. Sandviken var tilltänkta (inklusive att ta över TG:s plats i ettan/allsvenskan) men tackade nej. Tierp ser jag som optimalt (med en Brynässponsrad buss som skjutsar spelarna från Gävle); Mora tex har för stora egna ambitioner, GGIK upplever sig som konkurrenter. Håller på Tierp stenhårt i år, viktigt på lång sikt att de lyckas etablera sig i NHA!
Kommentera

Niklas Gällstedt
Jag hoppas och tror att stålmusen inte blir så långvarig i Valbo utan i stället tar en backplats i BIF. Vad tror ni?

Han var med och spelade JOFA matchen mot Leksand tillsammans med 6 BIF:are Pär Djoos, Tommy Sjödin, Daniel Rudslätt, Jan Larsson, Björn Danielsson och Jonas Soling.

Matchfakta LIF-JOFA(BIF)
Första perioden:
1-0 (06.42) Niklas Persson (Daniel Hermansson)
1-1 (14.11) Ulf Dahlén (Christian Berglund)

Andra perioden:
1-2 (21.56) Erik Ryman (Daniel Rudslätt)
2-2 (33.25) Niklas Persson
3-2 (33.55) Johan Eneqvist (Niklas Persson)
----
2 min (24.58) Ulf Dahlén, hooking

Tredje perioden:
4-2 (41.36) Tomas Forslund (Jonas Nordquist)
4-3 (43.28) Niklas Gällstedt (Jonas Soling)
5-3 (43.47) Mikael Karlberg (Niklas Eriksson)
5-4 (49.53) Jan Larsson (Daniel Rudslätt)
5-5 (52.46) Ulf Dahlén (Andreas Johansson)
5-6 (59.44) Christian Berglund (Markus Åkerblom)
----
2 min (51.20) Ulf Samuelsson, slashing
Kommentera

Sv: Tierp vs Team Gävle
Tycker att sammarbetet med Tierp är det bästa satsningen på att få fram talanger underifrån som Brynäs har åstadkommit på väldigt länge. TG gav oss väl om jag minns rätt t.ex. Andreas Dackell, Jonas Johnsson, Johan Lindström och flera andra(Löfström'arna)? Hoppas att även detta sammarbete bär frukt i något liknande, det krävs i vilket fall som helst att man vågar satsa på ungdomen för att även i fortsättningen tillhöra ett av Sveriges bästa lag. Och varför inte ta tillbaks Sandlin i ungdomsverksamheten i klubben, hör för mig att han gjorde ett bra jobb, han är ju en så'n som utvecklar spelare. Han har trots allt mycket kunskap, och det bör ju utnyttjas, och han vill väl hjälpa till i klubben som han uttryckt förut iallafall ligger värmast om hjärtat. Jag tycker mig iallafall se en ljus framtid, då det verkar som att filosofin om att ge juniorerna större möjligheter till att utvecklas har växt sig stark i Brynäs ledning.
Kommentera

Sv: Tierp vs Team Gävle
PJ Davydjoos: Visst var TG ett renodlat farmarlag, något som Tierp, ännu, inte är. Liknelsen annars tycker jag ligger i att filosofin i att låta unga BIF-juniorer lånas ut dit för att utvecklas i allsvenskan och att Flygis och Lillis tränade TG när det begav sig. Vet inte om BIF kan plocka vilka spelare dom vill från Tierp men det tror jag, meningen med samarbetet är ju att utveckla spelarna till elitseriespelare, då borde det inte spela någon roll om dom tillhör BIF:s organisation eller inte. Man får väl se under säsongen hur det kommer fungera.
Kommentera

Tierp vs Team Gävle
Tänkte på sammarbetet med Tierp, och liknelsen med Team Gävle. Jag menar hur såg sammarbetet med Team Gävle ut? Var inte hela TG ett farmarlag? Och Tierps-sammarbetet är väl endast att Brynäs lånar ut spelare som får matchträning, vanlig träning, med andra ord, får möjlighet att utvecklas i en nivå under elitserien? Eller har jag fel? Det är väl t.ex. inte möjligt för Brynäs att plocka vilken spelare som helst från Tierp, utan bara de som tillhör Brynäs organisation? Finns det någon som kan förtydliga det här lite?
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Jag vet att Mårs och Andersson lär spela i Tierp, men någon av Tierp'arna borde ju sitta på bänken ibland, och dom kan ju göra sporadiska inhopp som förra säsongen för att avlasta då de övriga behöver en extra liten vilopaus. Förövrigt så vet man inget förrän man har testat. Varför skulle inte dom här femmorna kunna lyckas? Varför inte börja laborera lite så att laget möjligtvis har en ny grund att stå på då Janne&Bissett slutar, och om det visar sig att det inte fungerar så är det väl bara att sätta ihop de gamla formationerna igen?
Kommentera

Tuulola
Tuulola gjorde, sina vana trogen, mål direkt i den första försäsongsmatchen. Hans HPK slog Blues ikväll med 4-1 och Tuulola gjorde 1-0 målet.

Man saknar honom redan...
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
>>P J Davydjoos
Andersson och Mårs lär nog spela i Tierp nästa säsong för att under Flygis/Lillis vingar utvecklas till elitseriespelare, så fyra kedjor och backpar tror jag inte vi får se nästa säsong. Det tar säkert ett par säsonger innan Tierpssatsningen bär frukt och då är det inte omöjligt att vi kan plocka upp 2-3 juniorer/säsong som fått spela i allsvenskan och ÄR elitseriemässiga. Juniorsatsningen i stort verkar lovande nu och samarbetet med Tierp är pricken över i:et. Luktar Team Gävle succé över det (den sportsliga succén).
F.ö är jag fortfarande skeptisk till att splittra Bissett-Larsson-Molin om dom går som på räls. Ser ingen anledning till det helt enkelt. Låt Kyrö centra mellan Danielsson/Mårtensson och Crippa vara backklippa i tredje så tycker jag vi har tre väldigt spännande femmor.
Kommentera

Sv: brynäs vs colorado
Apropå vinnarinstinkten, så tycker jag att Brynäs faktiskt har uppträtt utan någon sådan, inte bara i serien utan även i slutspelet de senaste åren. Ok, Brynäs ska spela hockey, men för den skull skadar det ju inte att ge det lilla extra i varje situation, kämpa när det verkar lönlöst, skapa positiva trender coh höja sitt eget och lagets självförtroende och skapa respekt hos motståndarna, publik och media. Jag tycker mycket av den instinkten har saknats och jag hoppas att Brynäs kan hitta den någonstan, för då kan våra gubbar nå långt i serien och slutspelet. Johan Lindström var ju en sådan som gav allt och visade att det kan löna sig att kämpa. Jag saknar honom trots allt redan nu, man han kommer väl tillbaks om nå't år, inbiten Brynäsare som han är.

Apropå BIF-COL så är det ju bara att jämföra spelare för spelare och se att det nog blir en Colorado seger, trots att Brynäs då har haft en längre försäsong med fler ispass.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Den där 3:e linen med Danielsson-Kyrö-Mårtensson ser ut att kunna vara något att satsa på för framtiden. Luovi är ju bra, men frågan är om han inte vänder hemåt snart, så att ge Kyrö ny omgivning med ungtupparna från Arlanda skulle ju vara en eventuell lösning, skulle kunna bli en ny superkedja. Och då Janne&Bissettt lägger av kan ju Rudslätt-Wågström-Molin bilda en kedja, det skulle nog inte vara fy skam. Och då måste en ny center förutom Mårs värvas.

I år skulle det kunna se ut som följande om man ska börja spela ihop inför framtiden:

Rudslätt-Wågström-Molin
Petré-Djoos

Danielsson-Kyrö-Mårtensson
Pekkala-Sjödin

Bissett-Janne-Louvi
Olsson-Johansson

Bergqvist-Mårs-Soling
Rehnberg-Andersson

Det skulle väl vara tre ganska jämna femmor-de tre första? Och skulle väl även duga om man körde fyra kedjor&tre backpar?
Kommentera

Sv: brynäs vs colorado
Det man måste ha i tanken här är att Avs börjar sin isträning i samband med denna turnering och de har dessutom spelat match dagen innan och kan därför vara lite trötta. Det är också skillnad på storlek på rinken att ta med i beaktande.
Med dessa förutsättningar så tror jag att Brynäs kan ge Avs en match men vinnar instinkten som är så typisk för NHL och ofta saknas i Sverige kommer att fälla avgörandet i matchen. Jag tror dock inte Avs vinner med mer är 2 mål.
Kommentera

Sv: brynäs vs colorado
Beror på hur seriöst Avs tar matchen, skulle det gälla mycket så skulle en tvåsiffrig Colorado seger inte vara omöjlig trots att inte har kvar Bourque... men nu är det en träningsmatch o det kan gå åt vilket håll som helst, men jag tippar 6-2 till Avs...
Kommentera

brynäs vs colorado
jaha
själv ska man ju på bif- colorado!
colorado är i och för sig mitt favorit lag i nhl men jag hoppas bif gör mos av c så att nhl proffsen lär sig vilket världensbästa lag
är!
vad tror ni det blir i matchen då?
Kommentera

Sv: Framtiden
Bra inlägg.
Tyvärr är det så att både spelare och tränare förr eller senare slutar eller flyttar, det är sånt man får räkna med.
Jag utgår ändå ifrån att Brynäs ledning också är medvetna om detta faktum. Som Lyck tidigare skrev så finns det en tydlig stategi, en ålderstrappa. Jag tror att man är ganska medvetna om vilka man kan räkna med under en längre tid, och vilka vars tjänster endast kan tillhandahållas ett par år. Långsiktighet och trygghet är nyckelord och det är något Brynäs är bra på. Det är också därför vi har tränare modell Melin eller för all del Sandlin (oavsett vad folk tycker om honom så jobbade han långsiktigt). Det är heller ingen tillfällighet att Brynäs och Djurgården toppar statistiken för SM-titlar. Långsiktighet = framgång. Tillfällig framgång kan köpas för pengar (Malmö t ex) men att satsa på det sättet kräver också snabb framgång och lyckas det inte tar det lång tid att reparera skadorna. Så jag säger det igen: Långsiktighet, kontinuitet och trygghet. Så skapas framgång.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Håller med Ford P. och gordo i resonemangen om förstalinen. Bissett-Larsson-Molin är så samspelta och kommer fortsätta producera mycket. "If it aint broke, why try to fix it?". Däremot kan man, som tidigare föreslagits, flytta upp P3 tillsammans med Djoos. Det prövades flera matcher förra säsongen med godkänt resultat och P3 kan nog växa i den rollen. Frågan är väl hur många matcher han klarar av att spela nästa säsong. Killen är ju hyfsat skadebenägen och nu är det en knäskada som sätter stopp för försäsongsträningen. Vill det sig illa står vi där med bara sex backar. Med i P3 i första kan man då flytta ned Crippa till tredje tillsammans med Danne Johansson å låta honom få spela ut hela sitt register. För att få mer rutin i tredje kan man även flytta ned Kyrö mellan Danielsson och Mårtensson. Det skulle inte vara en oäven femma. Wågen tar därmed Kyrös plats i andralinen mellan Rudan å Luovi. Han och Kyrö har väl ganska lika spelstil (tvåvägsspelande smarta centrar) så Wågen passar nog bra in. Pekkala har jag hört vara en spelskicklig back som (liksom Djoos) kan varva genipass och våghalsiga tricks på offensiv blå med indianare. Han får kampera med Sjödda.

Bissett-Larsson-Molin
P3-Djoos

Luovi-Wågen-Rudan
Jussi-Sjödda

Danielsson-Kyrö-Mårtensson
Crippa-Johansson

Bergqvist-Soling
Rehnberg

Dags för nedsläpp!
Kommentera

Sv: Framtiden
Jag tror att svaret på om nedanstående taktik håller kommer att ges om 2 säsonger. Då kommer sannolikt Melin/Persson lämna Brynäs och de älsta spelarna kommer att sluta eller varva ner.

Det som talar för Brynäs är ju att man lyckats knyta upp Kyrö och Molin samt har Rudslätt som förhoppningsvis blir kvar. Av de nya/unga spelarna måste man nog räkna med att hälften inte är kvar om 2-3 år.

Tyvärr så är det ju som så att det smartaste är att värva bra spelare som inte har något att hämta i NHL, typ Kyrö, Molin.

En annan sak som förstås kommer att påverka framtiden är ju vilken tränartyp som kommer när Melin slutar. Bara att hoppas att man fortsätter vara ett snabbt och spelande lag, även om man måste ha andra spelartyper också.

Till sist måste jag få skriva att jag innerligt hoppas att man genomgående kommer att spela med 4 ytterforwards-par under grundserien. Det måste ju vara det bästa sättet att förbereda de nya spelarna för kommande säsonger och ev inhopp vid skador. De senaste säsongerna har det varit lite si och så med den varan tycker jag. Endast när laget spelade extremt många matcher på kort tid så körde man med 4 lines.
Kommentera

Sv: Framtiden
Hemvändare är alltid välkomna. Skulle gärna se Niclas Wallin i brynäströjan igen.
Alla lag förlorar spelare. Visst finns det risk att Rudslätt och Mårtensson försvinner framöver, men jag tror inte att Brynäs är mer utsatt än andra. Tänk på Djurgården som förlorat 7 spelare till NHL i år. Det gäller att vara tidigt ute och hela tiden fylla på med spelare som håller elitserieklass och kan bli kvar ett par år. Soling och Rehnberg är förmodligen inga varaktiga lösningar, men stannar de i två år, så hinner vi få in nya spelare tills dess. Så har det alltid fungerat. Det är klart att det känns extra oroligt just nu, med tanke på att det finns spelare i laget som slutar inom ett par år, men fortsätter vi att fylla på laget såsom vi gjort nu, så tror jag att standarden kan bibehållas.
Kommentera

Sv: Framtiden
När det gäller generationsskiftet tycker jag mig skönja en ålderstrappa i lagbygget ... (minst sagt egen teori)

1:a: 30+, Gamlingarna (Bissett Larsson Molin)
2:a: 25-30:Mellangeneration (Kyrö, Rudslätt, Luovi). Nästa förstafemma.
3:e 20-25: up and coming (Wågström, Danielsson, Mårtensson)
4:e 18-20: ren juniorfemma (halva Tierp)

(Kunde också lägga in Bergqvist och Soling i tredje, ovan är ett exempel)

Räkna ut medelåldern på uppställningarna ovan, så framträder ett mönster..?? Man försöker mata på nya femmor underifrån, allteftersom gamlingarna går till ättestupan??

Andra tydliga strategier som börjat skymta de senaste två åren är medveten uppbyggd/värvad fördelning av right/left spelare både på Fw och back; försök att renodla 4:e till "egna" juniorer, kombinerat med matchning i allsvenskan. För mig ser det ut som om det finns en del tankar bakom lagbygget i alla fall. Dock lär väl alla planer slås sönder av NHL-värvningar och Bosmanflykter (även om Brynäs har varit oerhört bra på att behålla de spelare man vill ha kvar de senaste 3 åren, jmftr tidigare, då alltid de två-tre bästa gick till NHL/AIK/SSK/Boro/whatever varje år.)
Kommentera

Framtiden
Jag tänkte lite på framtiden, och inte då bara på "gamlingarna" som det hela tiden pratas om, utan jag tänkte mer på att t.ex. Mårtensson som ju är draftad skulle kunna dra om nå't år, och Rudslätt kan ju alltid bli draftad och sticka om nå't år också. Och Soling och Rehnberg är ju inga framtidsnamn eftersom dom enbart siktar på att göra så bra ifrån sig i Brynäs för att sedan på allvar kämpa om att få spela i NHL.

Vi har ju Tierps-satsningen i bakfickan, dom som slussas genom Tierp i allsvenskan kan ju verkligen utvecklas för att kunna ta en plats i Brynäs a-trupp om nå't år. Och Ove och Kyrö stannar ju som stommar i fem år framåt, och förhoppningsvis visar sig Wågstrröm vara den utvecklingsbara talangen som jag verkligen hoppas, och att han förblir Brynäs trogen. Men räcker det för att bygga på ett topplag, då "de gamla" slutar och kanske några andra sticker över atlanten?

Möjligtvis om de unga som värvas verkligen får en positiv utvecklingskurva och ändå stannar kvar i klubben, samtidigt som vi inte har råd att tappa alltför tongivande spelare på alldeles för kort sikt.

Och med tanke på att det, iallafall enligt mig, men jag tror även många andra håller med mig om att det ligger ett problem i att ersätta våra gamla trotjänare som ju inte håller på i alltför många år till, vi får väl hoppas att någon av de eventuella hemvändarna från NHL kommer tillbaks till Brynäs, tänker då på de som nämnts tidigare, typ Andreas Dackell & Tommy Westlund. De skulle om de valde att komma tillbaks, kunna hjälpa till att hålla våran fana på topp, och vi skulle även i fortsättningen kunna aspirera på sm-titeln.

Men det är svårt att veta hur framtidens lagbygge kommer att se ut. Hoppas bara att de ansvariga vet vad dom gör och att deras uppoffringar och arbete lönar sig och utmynnar i ett lag att räkna med i många år framåt!
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Ingeting hade räckt mot Krutov-Larionov-Makarov-Kasatonov-Fetisov...
Men jag förstår din oro. Självklart vill jag inte att ungdomsishockeyn ska ta efter ett system som syftar till att stöpa alla spelare i samma form.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Det här med torpedhockeyn är säkert bra eftersom det bästa som finns för hockeyn är när fler sätt att spela hockey möts. Det är då det händer saker.
Risken är dock inte bara att fler Elitserielag tar efter Djurgården, det må så vara. Men det är väldigt enkelt att inspirera ungdomslag, spelare och ledare att förenkla hockeyn i samma utsträckning vilket kan innebära att utbildningen i spelet blir lidande.
Jfr många juniorlags (och tom pojklags) 1-3-1 uppställning i mittzon när det var som mest populärt.
Enkelt att gå på motståndarnas misstag när de försöker skapa spel framåt. Svårare att skapa spel själv.
Det finns en hel del exempel på juniorlag i Sverige som spelar strikt (enkelt, får inte anfalla i vissa lägen, spelar sarg ut och sarg in osv) för att inte förlora matcher.

Det är inte många spelare som kommer fram till elitserien med den utbildningen.
Titta på vilka lag som har placerat sig högt i juniorserierna de senaste åren och vad de har "producerat" för spelare samtidigt.

Kreativa spelare bryter mönstren.
Att utbilda kreativa spelare vare sig de är tunga och intensiva eller lätta och sega är ett svårt arbete.

Det gäller således att se upp så att svensk hockey inte hamnar i ett läge som liknar mitten 80-tal tom slutet 90-tal då det gällde att spela för förlora så snyggt som möjligt mot ryssarna. I det perspektivet är torpedhockeyn att föredra.

Men det hade aldrig räckt mot Krutov-Larionov-Makarov-Kasatonov-Fetisov?
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Kommentar till Gordo:
Jag håller med dig till en viss gräns. Torpedsystemet innebär att du kan använda dig av i stort sett vilken spelare som helst, så länge de har någolunda tyngd och fart på skridskorna. Så visst är torpedhockeyn enkel och effektiv som du beskriver det.
Men du vill samtidigt gärna hävda att den är tråkig, och det vet jag inte om jag håller med om. Finalserien mellan Djurgården och Färjestad är bland det absolut bästa ishockey jag har sett, synd att ett lag var måste förlora en sån serie.
Du drar en jämförelse med NHL-hockeyn. NHL-spel är inte kul, sånt vill inte heller jag se i Elitserien. Men jag tycker inte att Djurgården är i närheten av den hockey som spelas därborta. Djurgården spelade den gångna säsongen en offensiv och skapande ishockey, och de kunde göra det tack vare torpeder som t ex Ölvestad. Spelare som går på mål istället för ner i sarghörnen är roligare att titta på tycker jag, och det är klart att man stressar motståndarna till misstag när man gör det systematiskt. Det var det som saknades i Brynäs.
Håller också med om kritiken mot spelförstörande lag, men det visade sig att det var den typen av hockey som inte höll mot torpederna, helt enkelt därför att de hela tiden kom in med så mycket fart.
Torpedhockeyn är egentligen inget nytt, men jag tycker fart och fläkt ska premieras så länge spelarna fortfarande klarar av att hålla i pucken och passa varandra.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Det finns inte många som är bättre än Ove. Det finns däremot många som inte är i närheten av Ove, och däri kan t.ex. hela Frölundas lag räknas.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
inte undra på att ove inte är i landslaget. det finns fö många som är bättre.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Det jag är mest imponerad av med Ove är hur j*vla mycket han tål utan att börja gnälla. Så mycket avsiktliga armbågar ("kan väl inte jag rå för att han är så liten, domarn...") fasthållningar, hakningar, försök till överkörningar som han råkar ut för, är det ett under han håller sig så lugn, och fortsätter lira.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Ove Molin tycker jag är en ruskigt bra lirare. Snabb på grillorna och kör festliga dragningar stup i ett. Synd bara att han ska vara så _j*vla_ gnällig.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Ove har nackdelen internationellt av att vara "för liten". Om det är bogserbåt i Elitserien är det ingenting mot vad som tillåts internationellt inkl NHL (där det dessutom är smalare rinkare).

Fördelen med torpedspelet är att det öppnar för spelartyper som kanske annars inte skulle platsa i Elitserien.
Att förenkla spelet för att vinna är Djurgården bra på. I slutet av 80- och början 90-talet var det 1-3-1 spelet som "revolutionerade" hockeyn. Grunden är att tvinga fram misstag för att sedan etablera tryck mot motståndarna på djupet.
Torpedrollen är enkel och effektiv om det utförs konsekvent och det gör Djurgården.
Förmodligen vet alla som håller på med hockey att det är enkelt att checka sönder lag med långsamma uppspel.
Spela sönder torpederna är därför ganska lätt om man har spelskickliga backar något som Brynäs har.
Hoppas att utveckligen i svensk hockey går mot att lagen spelar mer kreativt annars kan vi lika gärna ta över NHL-spelet på en gång. Slit och släng-spelet är inget för Elitserien att ta efter.

Brynäs har svårare för lag typ MIF och AIK m fl som bara är ute efter att spelförstöra (haka, slå, dra ned tempot osv).
Smaksak hur man vill se hockey spelas?

Hoppas Ove fortsätter briljera i vanlig god stil i vinter!
Då blir det fortsatt klapp-klapp!
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Självklart skulle Ove, om han fick spela ett gäng matcher och vänja sig vid torpedsystemet kunna vara en alldeles utmärkt sk. torped. Se'n så har Ove en annan spelstil än en typisk torped, en torped verkar ju inte få föra pucken själv eller ta egna initiativ, utan bara åka och åka, och Ove är ju en puckförare som tar egna initiativ och gör det oväntade osv. Men skulle dom böja lite på reglerna, låta Ove föra puck, och göra det han är van vid att göra så skulle det nog gå bättre. Och det gäller inte bara Ove, utan äve t.ex. Huselius och Modin har svårt att anpassa sig. Så jag tycker att svagheten i torpedsystemet i internationell nivå är ganska stor, för enformig och trångsynt. Se'n så har ju inte Ove visat så mycket i de gamla systemen heller, bara ibland, men det har nog som sagt kanske mer att göra med att han är van att spela mycket på klubb-nivå.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Tror också att Ove vinner mycket på att alla motståndare här hemma har så pass mycket respekt för honom. Alla i elitserien vet att när han kommer virvlande så är risken stor att man blir rundad både en och två gånger. Har för mig att "Bulan" Berglund i Luleå svarade Ove Molin på frågan vilken spelare som är värst att möta i elitserien.

citat:
"Man vet ju aldrig vad karln tar sig till"

I landslaget har han inte den fördelen samt att mycket han tar sig för kräver gott om självförtroende & "våga misslyckas"-attityd, något som han saknar i Tre Kronor.
Kommentera

Sv: Vem är Elitseriens snabbaste
Kristian Huselius måste vara en av dem snabbaste i Elitserien. När han sätter fart é de bra drag under rören. Väldigt bra accleration där.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Molins ålder samt att han inte tagit chansen de gånger han fått den är nog en orsak anledningen till att han inte lyckats tror jag som Hong Kong är att han är van att få mer istid i BIF.
Kommentera

Sv: Molin i landslaget
Min teori om spelare som Molin är att dom är vana att få mycket istid i klubblaget men väldigt lite i ett landslag. Därför tror jag Molin har svårt att lyckas.
Kommentera

Molin i landslaget
Hur kan det komma sig att Ove aldrig lyckas i landslaget? Nu borde det ju gå ännu bättre med torpedhockey, han är ju inte långsam karln! Han om någon borde ju hinna in i sarghörnen innan motståndarna når pucken.
Kommentera

Supporter resor
Sitter och har för lite att göra på jobbet. Härligt att se hur folk runtom i landet "bryr" sig om hur laget ska spela och se ut inför säsongen. Själv sitter jag och spånar på hur trycket ska öka från läktaren, som väl är det bäst sättet att hjälpa laget på isen. Inget ont om dom som engagerar sig i lagbygget, men det bästa sättet att hjälpa till är att stötta laget i med och motgång från läktarplats oavsett om man sitter eller står. Hoppas trenden från förra året ska hålla i sig, då det blev lite bättre tryck från ståplats, men långt i från riktigt bra.

Ser att Timrå ska ev. boka ett helt tåg till Gävle 27/10. Hoppas på att "Väst" ska lyckas fylla tre bussar och det blir fullt stöd från Gävlefolket så vi kan "stå upp" mot Timråsupportrarna på läktaren. Jag vet att det går om alla ställer upp.

Ser fram emot en rolig säsong. Med tanke på dom ryckningar jag har i lilltån så kan det bara bli ett lyckligt slut framåt våren, med guldbad i Gavleån.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Intressanta varianter det där. Det går ju att laborera mycket i tankarna. Tycker också att det ser intressant ut bland alla spelare i år, och Soling blir som sagt mycket intressant. Skulle dock vilja veta mer om honom.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Leker bara med tanken att Janne skulle spela center i tredje, med några ungtuppar, typ Mårtensson&Danielsson t.ex. Och att Wågström skulle gå in mellan Ove&Bissett, då kanske Wågström fort kommer in i laget, och lär sig spelet av två som vet hur det ska gå till, och att Janne lär ungtupparna i tredje ett och annat, en liten typ av Huss där då! Samtidigt som andra skulle kunna vara intakt i forwardsbesättningen! Som sagt leker bara omkrigng med lite tankar. Jag tror faktiskt på de flesta i år, bara dom får rätt omgivning. Soling blir intressant, riktigt intressant att se vad han klarar.
Kommentera

Sv: Custemo
Och han gjorde inte en enda tackling, inte som jag såg iallafall :)
Kommentera

Sv: Custemo
Om Custemo var tillräckligt bra? Han måste vara den sämsta spelaren som varit ordinarie i något elitserielag någonsin!!! Man sket på sig varje gång han var på isen, han blev ju själv stressad så fort han fick pucken och gav helt enkelt iväg den till motståndarna. Och att han fick en turträff där mot Luleå, ja det var nästan så jag blev ledsen att det var han som gjorde målet, men jag blev glad för vinsten, trots att det var Custemos mål. Anledningen att han spelade överhuvudtaget måste väl ha att göra med att han var billig ekonomiskt sett. Niclas Wallin gjorde ett grovjobb och utvecklades mycket av att behöva göra mer än hela backjobbet själv när dom camperade ihop. Och att Custemo krävde mer istid i Brynäs, det tycker jag bara är ironiskt med tanke på vilka backar Brynäs hade förutom honom, Brynäs svagaste länk på väldigt många år helt enkelt. Med andra ord - skönt att Custemo aldrig någonsin kommer att spela för Brynäs igen!!!!
Kommentera

Custemo
Varför skickade man bort Andereas Custemo? Var han inte tillräckligt bra?
Han gjorde ett viktigt mål i sin karriär, och då blev det final......

Nä vet jag , Melkersson borde värvas tillbaka och spela backpar med Djoos...!!!
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Jaa, nåt måste ni ju göra...
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Jag förstår vad du menar och å ena sidan håller jag med. Brynäs har två formationer som håller mycket, mycket hög klass. Melin satsar på kontinuitet och det ger stadga och trygghet. Dessa båda formationer kan varandra utan och innan, därför är de så bra. Men å andra sidan så kommer nog aldrig tredje-linen att bli något att räkna med om inte någon av de etablerade, äldre går ner och tar tag i det. När vi vann SM-guld senast hade vi ju gamle Huss i tredje formationen. Sen spelade det mindre roll om det var Rudslätt, Nylander eller Hermansson som spelade vid sidan av honom och Lindström. En äldre spelare i en tredjeformation där man byter ut spelare och testar olika varianter hela tiden kan nog ge den trygghet som behövs. Men då måste det bli på bekostnad av, antagligen, förstakedjan. Mitt förslag till lösnig är att spela med hela femmor, som man ju redan gör. Flytta Christer Olsson och släpp upp P3 till förstafemman. Han kan bli en stor back med lite hjälp och vi vet ju vad som hände med Niclas Wallin efter ett par säsonger bredvid Djoos... Låt sen Olsson vara klippan i tredjefemman och se till att de får mycket istid. Och gärna också en fjärde kedja som gör några byten per match så att alla får chansen att spela känna på (och gubbarna får vila) :-)
Vad tror ni om det? Det skulle innebära att Molin-Larsson-Bissett är intakt men samtidigt ge lite rutin åt tredjefemman.
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Denne Pekala vad vet vi om honom egentligen, vilken typ av av back är han?? Är han än spelskicklig back skall han ju absolut inte spela med Djoos, där föredrar jag en defensiv back med mycket ansvar bakåt, typ av Niklas Wallins kaliber,sedan delar jag den uppfattningen att man skall splittra förstaskedjan, men absolut inte andralinen, där finns mer kapacitet att hämta med tanke på Mikkos otursförföljda säsong och Rudan var ju skadad i dem första slutspelsmatcherna mot MIF, och Kyrös kapacitet vet vi ju alla. En som kommer få sitt stora genombrott är Kenneth Bergqvist!! Tja ba!!
Kommentera

Sv: Brynäs trupp
Väldigt intressanta inlägg.
Nu till laget. Enligt min åsikt så vet jag inte om det är så jätte klokt att sätta in någon på Bissetts plats? På 254 matcher i Brynäs tröjan har han gjort 133 mål och 93 ass. Det är alltså 226 poäng.
Okej sen att han inte blir bättre med åren, men vem har sagt var den självskrivna åldern för en hockeyspelare går?
Vem klarar av att spela med Molin och Larsson då? Jo, svaret kan ju vara att alla kan spela med dom? Men är det egentligen så? Killarna är så samspelta så det vore svårt att börja ändra där. Och andra femman från i fjol med Kyrö, Luovi och Rudslätt underskattar då inga motståndare.
Sen är det möjligt att jag har fel. Men jag hade först börjat med samma första femma. Kanske att Olsson fick spela med Sjödin. Och vem vet vad Pekkala kan underrätta vid sidan av Djoos?
Så låt spekulationerna flöda, det är intressant att se vad andra tycker.
Kommentera

« · 3021 · »