Brynäs IF

725368 inlägg · 7959 ämnen

Bäckström har gått under jorden!

« · 140600 Till forumet


Bäckström har gått under jorden!
Enligt radiosportens sändning för 10 min sedan så har Anders Bäckström gått under jorden, ingen i föreningen vet var han är.Micke Sundlöv berättade också att det letas fibrilt efter nyförvärv men att han inte kan säga när det är klart, det kan ta 1-2 veckor!
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
70 Rodrigues: Att "gå under jorden" är väl den här tiden på året den inofficiella benämningen på älgjakt. Mycket positiva nyheter att det letas nyförvärv. En stadig back och en power-forward hade inte suttit helt fel.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Säga vad man vill om Djurgården, men en rak och ärlig sportchef har dom iaf, han är ofta i media och meddelar vad fan det som händer och han tar på sig Djurgårdens skrala resultat så här långt.Som sportchef så är man ju faktiskt som det låter chef för sporten och då ska man ta mig fan ta sitt ansvar, Bäckström är som sagt sämre som sportchef än han var som spelare(om nu det är möjligt)?
Kommentera


Sv: Bäckström har gått under jorden!
Tack för det, Lunkan.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Lunkan: Bäckis sitter väl i skogen!!!lyssnade på det där,o det är ju märkligt........
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
70 Rodrigues: Jag vill bara säga till dig att Bäckström är inte någon sport chef. han jobbar ideiellt för Brynäs IF. Han har ett heltids jobb på sidan om som jag tror att han prioriterar i första hand. Det skulle kanske vara bra om Brynäs anställde en sportchef nu.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
70 Rodrigues: Bäckströms "filosofi": "Bättre att hålla käften och låta folk tro att man är en idiot, än att öppna densamma och undanröja alla eventuella tvivel."
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Vart har Jere Karalahti tagit vägen förresten? Någon?
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
P J Davydjoos: Avstängd av klubben. Problem med knark. Ingenting för oss.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Lilljanne: Jag vet om avstängningen, och orsaken. Men han stack ju hem till Finland, vad hände sen?
Jo, det där med hans problem är ju inte bra, men han är en bra spelare som troligtvis är ledig, för europamarknaden.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Lilljanne: Nej, helt rätt, och även om han vore intresserad så tror jag knappast vi har de pengarna. Apropå pengar, det kanske är detta som är orsaken till att Bäckis verkar ha gått upp i rök. Han kanske helt sonika har skrapat kistbotten och dragit till Bahamas...
Skämt åsido, jag har alltid försvarat SK och dess arbete vad gäller värvningar med hänsyn till de ekonomiska ramar man har att hålla sig inom. Tror inte många kan kritisera att man inför året lyckades behålla Soling och Mårtensson samt även värva Anger och Miettinen bl.a. Däremot kan man kritisera Bäckis handlande, i egenskap av ansvarig för kontakter med massmedia och allmänheten. Spelar ingen roll vad han säger, bara han säger nånting. Den totala tystnaden späder bara på en massa rykten.
Det kanske är så att man skäms för att tala om att man inte har några pengar eller så jobbar man febrilt bakom kulisserna med att hitta lösningar (nyförvärv).
Nåja, vi skall väl inte döma ngn på förhand, Bäckis lär väl så småningom uttala sig om situationen och då får vi väl se om man skall köpa hans argument eller inte....
Kommentera


Sv: Bäckström har gått under jorden!
Håkan Berg konstaterar i Arbetarbladet att man inte kan kräva nya spelarköp eftersom inga pengar finns. Det jag vill se är en analys av VARFÖR Brynäs aldrig har pengar. Har ledningen gjort allt som är möjligt för att dra in sponsorspengar osv? Finns helt enkelt inga förutsättningar för elithockey i Gävle i den moderna, kommersialiserade idrottsvärlden? Är konkurrensen från bandy, fotboll, volleyboll mm för stor? Har ledningen överhuvudtaget tänkt på omvärldsanalyser och andra moderna styrinstrument? Vilka kvalifikationer har styrelsemedlemmarna för att leda ett så pass stort "företag" som Brynäs? Stämmer det att många kommer från folkrörelseägda organisationer (HSB osv)? Vad vet dom om konkurrensutsatt verksamhet? Om jag minns rätt så rekryterades väl en styrelseledamot direkt från kommunstyrelsen efter att han fått sparken där!

Är Jonas Stöpfgeshoff nåt för BIF?
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Lilljanne: Det finns ett forum för att få svar på dina frågor.
Det är årsmötet.

lev länge och väl
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Tuvok: Jag vet det! Betyder det att inga frågor får ställas mellan årsmötena? Mina frågor är (förhoppningsvis) retoriska. Om inte ledningen har svar, eller åtminstone koll, på alla mina frågor är dom diskvalificerade. Min egen teori är att ledningen är nog så kompetent som Färjestads. Förmodligen är det Gävles brist på förutsättningar som är boven i dramat: få storföretag, arbetslöshet osv.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Lilljanne: Givetvis får frågor ställas mellan årsmötena men det kan vara svårt att få svar på dessa. det var det jag mennade med mitt inlägg.

Lev länge och väl
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Lilljanne:
Tycker du berör en intressant sak här. Skulle faktiskt vara kul att se ngn form av sammanställning av ALLA sponsorspengar som kommit in samt från vilka företag etc. Kunde man sen få samma
uppgifter från övriga ES-lag kan man ju göra en jämförelse och se hur vi ligger till i förhållande till dessa. Nu vet jag inte om dessa uppgifter kan räknas som offentliga handlingar, skulle inte tro det, men tanken är inte dum.
Håller med om att ledningen är nog så kompetent som ngn annans. Är inte så insatt i styrelsearbetet men att en "sparkad"
kommunstryrelseledamot går direkt in i styrelsen behöver ju iofs inte vara ngt negativt. Tror att det är bra att ledningen består av folk från både näringslivet och politiken eftersom det borgar för ett bredare kunnande när det gäller att få ut max av arbetet.
Att vi inte verkar ha pengar just nu är ju lite jobbigt när vi som mest behöver dom. Annars tycker jag ekonomin skötts ganska bra.
Efter alla s.k skatteaffärer har man lyckats komma på rätt köl igen.
Orsaken till dagens pengabrist tror jag till en del ligger i att det nog inte var billigt att behålla t.ex Soling och Mårtensson, ngt man var väldigt mån om att göra. Anger, Miettinen, Ram och Laitinen var nog inte heller gratis direkt.

Jonas Stöpgeshoff? Jaa, med dagens ekonomi kanske det blir ngt liknande vi får nöja oss med.
Näe, bättre upp säger jag. Det vi behöver är framförallt en back, typ Tuulola, *får ngt drömskt i blicken*, som rensar undan med pondus och sprider lugn i försvaret, en som spelar enkelt, helt enkelt(!), ngt som för övrigt väl är det svåra.
Lutar väl åt att det blir ngn på artistkontrakt eller inhyrning.
Men var hitta en sådan till ett rimligt pris?
Ja, säg det men man jobbar nog på saken för högtryck och är övertygad om att det dyker upp ett namn när som helst...
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Huge: Vet inte om jag kan hålla med om det att ledningen skulle vara väl så kompetent som de flesta andra.Möjligheterna för Brynäs är lika stora som för de flesta lag förutom VF,DIF och MIF.Gävle är en stad med arbetslöshet osv men den är inget högre där än i städer som Krlstad,Jönköping,Ö-vik mfl.Man har dessutom ganska många storföretag i regionen som borde kunna stötta.Nu gör många av dom det men frågan är i vilken utsträckning ? Brynäs har dessutom haft gyllene tillfällen att spinna vidare på framgång efter guld och topplaceringar under 90 talet,men då har man slagit sig för bröstet och tyckt att vi är så jävla bra.En kompetent ledning skulle agerat på ett annat sätt i det läget,och kanske byggt en grund att stå på.Många av de ovan nämda lagen har enorma belopp på sitt konto,trots att man inte har högre publiksiffror än Brynäs så där kan inte problemet ligga.Det gäller att saluföra sin produkt på rätt sätt och där har Brynäs misslyckats enormt.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Sylf:
Det ligger en del i det du säger att man kanske slagit sig till ro en smula och resonerat att Brynäs har ju alltid varit med i ES, vi är ett klassiskt lag osv och det ordnar sig nog alltid. De lag som har , som du säger "enorma belopp" på kontot är väl snarare lag som också har stor publik: VF, HV, FBK till exempel. Verkar som att det runt Gävle inte är riktigt samma GO kring hockeyn, har jag en känsla av. Trots allt är det ändå publiktillströmningen som är basen i ekonomin. Fattar egentligen inte varför det inte skulle kunna vara fullsatt i Gavlerinken i varje hemmamatch, så´n stor konkurrens av andra idrotter och evenemang finns det väl ändå inte i sta´n? Arbetslösheten och dåliga konjunkturer är säkert en ganska stor orsak till att man inte anser sig helt enkelt ha råd att springa på hockey. Men va fan... Jag vet inte vad en biljett kostar
men nog borde man kunna ha råd att gå på 1 eller till och med 2 matcher i veckan om man nu är en riktig supporter. Sanningen kanske är att man backar upp sitt lag på ett helt annat sätt i orter som Jönköping, Leksand, Karlstad och Göteborg.
Problemet med det kärva ekonomiska läget i samhället i stort är ju också att även företagen känner sig tvingade att dra ned och då blir det väl sponsorsverksamheten som får stryka på foten i första hand.
Tror att vi får jämföra oss med lag som Leksand, MoDo, Luleå och Timrå t.ex. I lag som Luleå och MoDo är det väl en storsponsor som pumpar in en hel del pengar i lagen, ngt vi saknar i Brynäs.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Huge: FBK och HV hade ju till för nåt år sen ruttna hallar som tog in 4000 pers.ändå hade dom redan stora egna kapital.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Sylf:
Helt rätt. Grunden till detta var väl också att man trots små hallar
ändå alltid hade så gott som utsålt varje match. Eftersom man budgeterat med detta och dessutom lyckats i budgeteringen följer en sund ekonomi. Dessa klubbar har heller aldrig varit inblandade i några affärer med skatteparadis som var väldigt populärt ett tag, och som kostade bl.a oss dyrköpta erfarenheter. Smålänningar är som bekant smålänningar och det är nog ingen tillfällighet att man lyckats skrapa ihop det man har...
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Huge: Tänk på att med bra spel så kommer folk att gå på matcherna, med kräftgång så sviker också följdaktligen publiken. Varav vi kan se en trend, Brynäs spelar sämre och sämre för varje år efter -99, publiken sviker...
Vänder resultaten lite nu, om Brynäs börjar vinna matcher, då kommer fler och fler att vilja se dramatiken då laget kämpar sig till stabilare mark...

Man får också se till att höja underhållningen, det är inte enbart hockeyn som räknas längre, det är hela evenemanget, det ska vara fest nuförtiden, men som sagt, saknas huvudingrediensen(bra spel) så blir det ingen vidare fest att gå på hockey...

Vi som håller av laget i vått och torrt(eller som du uttrykte det - "är en riktig supporter"), kommer ju självklart att gå på de matcher vi har råd eller möjlighet att gå på, men vi fyller inte en hel hall. De andra, som vill ha underhållning och valuta för pengarna är svårare att få dit för att se ett lag i motgång...
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Huge: Publikintäkterna är viktiga men väger ändå lätt jmf med sponsorers bidrag. Det är antalet sponsorer och deras pengar som avgör vilket utrymme klubben har för spelarköp.

I Expressen idag säger Berg att vi har köpt fler och dyrare stjärnor än nånsin förr vilket gör mej ännu mer orolig. Vi har alltså spräckt budgettaket genom att köpa Anger, Miettinen, Ram och Laitinen. Bortsett från Miettinen var väl ingen av dessa på förhand en given förstärkning. Jmf dessa med Rohlin, Zetterberg, Törmänen, Gahn i SSK eller Mertzig, Pihl, Johansson, Håkanson i LHC. Två lag som kommer att fortsätta förstärka nästa år. Bestämmer sej sen AIK eller Hammarby för att satsa kommer antalet räddningsplankor snart vara borta (om det nu fanns några förut). Brynäs behöver dels en kortsiktig strategi för att överleva säsongen men minst lika viktigt är att planera för framtiden. Ledningen måste redovisa hur man har tänkt att gå till väga för att Brynäs inte bara ska överleva utan också överleva som en vinnare. Kan dom inte detta då är det dags att bänka styrelsen och toppa upp med nya, handlingskraftiga brynäshjärtan.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Lilljanne: Var inte Ram en förstärkning vad kallas det då han är ju klass med Holmqvist lite under kanske men han e j-t bra!!!!
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Puffen: Visst är Ram bra men jag tror inte några andra elitserieklubbar hade honom som förstahandsalternativ. Går knappast att jämföra med t.ex. Norrena. Vad jag menar är att när Brynäs "storsatsar", vilket klubben enl. Berg tydligen gjort i år, blir det ändå bara spelare som är andrahandsalternativ hos andra elitserielag. Håller givetvis inte i längden.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
>>>>>>Huge:

Är det inte dax för Brynäs IF och dess styrelse
att vakna upp ur sin lilla fantasivärld?

Vi lever faktiskt på 2000-talet och inte på
Inge Hammarströms tid som Brynäs IF tror.

Vad sägs om nått radikalt istället för att var
så konservativa som Brynäs IF styrelse är?

Ps...... Jag tror att det vänder för Brynäs snart
det finns andra lag i elitserien som är sämre
tex Leksand,Modo,MIF.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Laban26:
"Ps...... Jag tror att det vänder för Brynäs snart
det finns andra lag i elitserien som är sämre
tex Leksand,Modo,MIF."

Alltså...inte för att vara taskig, men i nuläget är faktiskt Brynäs...sämst. Såvida du inte använder dig av westerlindtabellen, förstås, då de ligger i topp.
Kommentera

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Aftonbladet idag: "Färjestad i kris var en lika professionell organisation som i framgång. Där har Brynäs en hel del att lära." Berätta nåt vi inte vet!
Kommentera

« · 140600