Brynäs IF

723723 inlägg · 7956 ämnen

Brynäs - Malmö 16/10

438187 · » Till forumet


Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Kahn: Det du (avsiktligt?) tolkar som ett försvar för Janne är bara ett ifrågasättande av de som hela tiden anser att det bara är den ena parten som inte sköter sitt jobb. Om det nu vore så enkelt att han är helt värdelös och alla sponsorer är missnöjda, varför sitter han då kvar?
Sponsorerna har nog rätt stor makt skulle jag tro och vore dom så otroligt missnöjda så vore nog Janne borta för länge sedan.
Det kan säkert vara rätt att din farbror är missnöjd. För att kunna bedöma om hans missnöje har ngt berättigande så måste man ju ha hela bilden klar, dvs hur ser avtalet ut, står motprestationen i rimlig relation till det man får in osv.
Kort sagt: det är 2 parter som ingår ett avtal, ibland blir ngn missnöjd och det är nog ofrånkomligt.
Isf är det väl bara att dra tillbaka sin sponsring eller kanske sponsra lite mindre.
Det kan också som sagt vara så att han är fel person på fel plats.
Jag tycker bara att man måste ha lite mer kött på benen innan man låter bilan falla och halshugger karl´n...
För övrigt håller jag med om Sundlöv. Fast med mitt resonemang angående Larsson så kanske man inte skall vara så tvärsäker här heller.
Vem vet hur många bra spelare han kanske missat? :-)
Dessutom har du helt rätt i att "Du gamla, du fria" skall vara bannlyst på ES-matcher. Den skall endast spelas vid internationella drabbningar.
Den jätteidiot som kommit på denna fanskändning måste ha bott i USA alldeles för länge...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge: Nu är det inte så att jag personligen är sponsor av Bif utan det är min farbror och hans företag och jag litar på vad han säger. Min farsas förra företag var också sponsorer men är det tyvärr inte längre pga klen sponsorvård.

Det är nobelt av dig att försvara Janne, Huge fortsätt du. Tyvärr är Janne på helt fel position i Bif. Sundlöv däremot är utmärkt på sin position.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
65selander: Jag vet inte om han gör vare sig ett bra eller dåligt jobb.
För att kunna göra en bedömning bör man väl vara något så när insatt.
Det är det jag försöker säga.
Jag är själv ingen atomfysiker, och aktar mig därför noga med att t.ex ifrågasätta Einsteins teorier. Typ....
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
96 Artisten: Håller med dig!! Det var det mest possitiva i lördags :)
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Lundberg74:
Det är ett litet feltänk att sponsorerna "ska ställa upp med mer pengar".

De ställer inte upp med någonting.
De har ett behov.
De investerar för att få det behovet tillfredställt.
Får de tillbaka det de förväntar av investeringen kan de tänka sig investera igen om behovet kvarstår/ökar/minskar...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge:
Alltså, tyvärr, Huge... när det gäller marknadsavdelningen (kan man säga så om två man?) finns det en del i övrigt att önska...
Jag tror inte du behöver ifrågasätta den delen.

Jag tycker för övrigt inte att det är Gevalia som är problemet.
Vi är helt enkelt inte kostnadseffektiva jämfört med andra föreningar i serien.
Att några har en omsättning som är två eller tre gånger Brynäs spelar mindre roll. Vi deltar inte i SM för halldrift!
Det handlar om vad lagen har för spelarbudget.
Jag har svårt att se att tex Timrå (tvåa i serien) har mer pengar att spendera på spelare.
De är däremot skickligare att bygga sitt lag!

Tyvärr (på gott och ont) är kraven på hockeyn större i Gävle än på många andra Elitserieorter.

Noblesse oblige!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Som sponsor är man väl inte glad i en situation som denna. Inte hade man väl velat att det lag man sponsrar ligger sist i tabellen. Men å andra sidan så är det dom ska ställa upp med mer pengar så att man får det manskap man behöver för att slå sig. Och nog märks det att det begövs pengar. Som det verkar nu så kommer lockouten att hålla i sig året ut. Och ska det hålla på så här och vänta ut lockouten kommer bif att ha en plats längst ner i tabellen. Därför behövs mer pengar att köpa/hyra bra spelare.
Och hurvida hur folk sköter sig jobb. Låt dom som kan sköta sitt jobb eller gå på styrelsemötet när det är dags att välja en ny styrelse och se om "ni" kan rösta in nån som är bättre.

Arg, frustrerad, lite vinst skulle inte skada nu. VINN, VINN.....
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge: För att ställa frågan omvänt hur vet du att Janne Larsson gör sitt jobb?
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Kahn: Efter din bedömning av Janne Larssons kvaliteter så utgår jag ifrån att du jobbat ihop med Janne vid dessa sponsorskontakter, alternativt att du själv är sponsor eller känner ngn sponsor som inte är nöjd.
Tycker att hela sponsorsdebatten har gått på tomgång ett bra tag där samma klaganden återkommer med jämna mellanrum.
Detta trots att ingen vet någonting om hur arbetet bedrivs eller hur välvilliga dessa sponsorer egentligen är att släppa till pengar.
Vi har 2 parter som är inblandade men här får man alltid intrycket att det bara är den ena parten som är inkompetent och inte klarar av att dra in pengar. Denna svart/vita värld var det ett tag sen man lämnade.
Nu har jag ingen aning om hur mkt Gevalia bidrar med eller hur sponsorskontraktet är skrivet. Skulla ändå tippa att dom till stor del har bidragit till att vi lyckats vända jätteunderskottet från ifjol till ett litet överskott.
Låt oss anta att kontraktet är uppdelat i en ren bidragsdel samt även en prestationsdel. I vårt nuvarande läge, med uppochnedvända förutsättningar iom lockouten, tycker jag att Gevalia isf helt enkelt borde gå in och hosta upp en klumpsumma för nya spelarköp.
Enda förklaring jag kan se att man inte gör detta, är att man antingen inte har råd med mer bidrag eller att man stenhårt vill följa ingångna avtal.
Här håller jag helt med Lilljanne som alltid framhållit att motprestationen är av sekundär betydelse, om man är en riktigt seriös sponsor.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
96 Artisten: Haha jo jag noterade det jag med, men jag tycker att Brynäs hej ger en skön anspegling på hur det var förr.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Mickis: Kan inte klaga på musiken när de kom ut till tredje i lördagsd iallafall. Skönt och höra lite gammal hederlig Iron Maiden (för en retro-hårdrockare iallafall).
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Larry: Introt är ju jävligt dåligt, man vet inte om man ska klappa händerna. Och man vet inte när laget kommer in på isen. Var det inte så för nån säsong sen att laget alltid kom ut i tredje till Brynäs hej?
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
sylf: Använder du Husqvarna eller Stihl?
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
westerlind: Sponsormässig glesbygd!? Gårdagens bästa! Vilken överjävlig besvikelse att förlora mot Malmö. En vinst och vi hade varit på 7:e plats. I all bedrövelse får man inte glömma bort att det är 6 lag inom 3p. Det svänger fort i hockey!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Janne Larsson är verkligen fel man på den plats han innehar i Bif:s organisation. Karln har en personlighet som en lyktstolpe. Han har inte den första, viktiga kontakten. Vi behöver en ny marknadsansvarig som är öppnare inför nya personer, positivare och verkligen kontaktsökande.

Jag tycker det är bra att Gefle IF gick upp i Allsvenskan, det sätter ytterligare en blåslampa i häcken på Bif:s marknadsavdelning att skärpa sig för att dra in mer pengar.

Skulle det inte gå att ordna så att 1000 Bif-fanatiker satsar 500:- var i månaden att dras automatiskt från personliga konton? Som en ständig satsning. Det skulle kunna ge Sundlöv lite pengar att leka med. Till nästa säsong kanske?
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
p j davydjoos:
Precis som du skriver gäller det att visa vad sponsorer kan vinna på att investera i produkten Brynäs.

Jag är rädd att inte ens Brynäs vet vad den vinsten är...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Larry:
Bra inlägg, Larry!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge: Lokalt, nationellt eller globalt? Klart att det finns penningstinna sponsorer, gäller visa dom att dom har något att vinna på att sponsra... Om man dessutom är bakbundna med sponsoravtal så blir det svårt att erbjuda något som bryter mot ett skrivet avtal...

Minns att nått av de stora chips-tillverkarna ville sponsra BIF, men inte fick av Gevalia, för att Gevalias moderföretag hade konkurrenten till den aktuella chip-tillverkaren inom sin koncern...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Igår var nog den sämsta match jag sett, alla hårda skott bif sköt gick utanför och de lösa är ju plockmat för Hadelöv. Men men....matchen från förra året kanske satt i huvudet när allt bif behövde för att kunna gå till slutspel var att vinna hemma mot jumbon malmö....gick ju inte så bra då heller :(

Håller med om att det inte är bra om gävle går upp.....tror de har mycket lättare att få sponsorer till sina 7-8 nyförvärv bara för att de är nya i landets högsta serie
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
p j davydjoos: p j davydjoos: Intressant de här, hur stor makt har Gevalia över klubben?
Sen så handlar de om att som klubb bygga upp en förtroende kapital, smartast är väl att börja med de egna supportrana. Har vi förtroende för klubbledningen, så får också människorna med cash de också. Enklast sätt att göra de på är:

Tydlighet, inte som Roland Henning: i januari tror vi att ombyggnaden av Gavlerinken kan börja. Att säga sånt när man inte har sätt några tecken på hur de finasieras, de är bara dumt. Håll käften hellre och snacka när de ÄR 100% klart!

Välkommna era egna medlemar att få ha synpunkter på hur klubben styrs, se de som en tillgång att någon bryr sig överhuvudtaget. För snart gör inga de längre.


Har väl inte med ämnet att göra men skriver de här ändå:

Säger som claesw: lyft bort tigertemat från klubben, ingen över 15 vill ha de. Klubbmärket är världens snyggaste, Satsa på att pryda sakerna med de istället. Ta bort musiken i spelaravbrotten, skippa introt. Ska man ha ett sånt, så kör med ljus hall och "Brynäs hej" som inmarsch musik. Folk gillar när man satsar retro!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Lilljanne:
Vi får se till att starta upp Bockens igen...

Kaffepaketen från Gävle goes horny...liksom :-)
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
p j davydjoos: Låter som det är dags att sätta foten i arslet på bidragsgivare nr 1. Vad kan vi förlora? Har vi rosteriet kvar som huvudsponsor och dom fortsätter ställa såna krav kommer vi fortsätta vara ekonomiska dvärgar tills vi inom kort åker ur. Skickar vi bönköparna låter det på din beskrivning som om andra, större sponsorer står och stampar för att få satsa på Gävles stolthet.
Tycker det låter märkligt om huvudsponsorn skulle ställa krav som innebär att sponsringsobjektet går kräftgång.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
p j davydjoos: Nä, och det underlättar knappast att det inte finns så många stora penningstinna givare öht.

Bris hårvatten, finns det kvar månne? :-)
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
p j davydjoos:
Det ligger något i det du beskriver...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Lilljanne: Det kanske är så sjukt att huvudsponsorn Gevalia får mkt för sin sponsorsumma, att BIF inte kan erbjuda speciellt mkt ifall någon vill sponsra i samma klass eller mer, för då klagar huvudsponsorn!?!?! En filosofi bara... Det kanske inte är småsponsorerna som är största problemet, mer att det blir svårt att knyta till sig större, mer penningstinna sponsorer...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Clarence: "De kommer att bli pinsamma strykpojkar ju. Om de inte värvar en 7-8 toppspelare, vill säga."

Då har ni två lag i två olika sporter i samma läge! Way to go!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge: Det är klart att man är tillbaka på nästa match igen, men lite besvikelse lär man ju få uttrycka. Att det var så mycket publik igår berodde på att Brynäs hade bjudit in en hel drös med pojklag till reducerat inträde. Smart drag tycker jag, och det kommer troligtvis att ske fler gånger.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Fast jag vill med ens tillägga att GIF egentligen inte har ett skvatt i nån Allsvenska att göra. De kommer att bli pinsamma strykpojkar ju. Om de inte värvar en 7-8 toppspelare, vill säga.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Härligt Öster! De som i n t e vill ha upp GIF pratar skit. Det är bra om Brynäs får en rejäl blåslampa i baken när det gäller sponsor-kriget i Gävle!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
4-500 besvikna Gefle supportrar lämnade arenan redan efter första halvlek. Det är kräsna supportrar...även inom fotbollen.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge: Assyriska-Öster 1-2 !!!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
sylf: Precis. Det var ju bara ett lag på planen fram till Hugossons tavla.
Återigen: första målet mkt viktigt, än mer i fotboll.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
1-0 till Assyriska :-(
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge: Visst,jag tror till å me att Öster kan skrälla i Södertälje.Oavsett hur d går så finns en chans till.CO ? har dom haft 1 målchans? Tre skott har dom haft,alla har gått in.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
sylf: Nä, men jag tror inte det är klart ännu. Önskar att Brynäs hade samma effektivitet i avsluten som Cafét: 3 mål på 1 målchans.
Egentligen drömläge för ett lag som CO:
Mkt publik i en för dom betydelselös match, gör att dom tänder till lite extra. Ösregn och tungfotade motståndare underlättar också.
Mitt tips är ändå att Assyriska inte klarar mer än oavgjort mot Öster.
Sedan möts väl Häcken och Assyriska i sista omgången. Ser mao rätt bra ut ändå...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Huge: Lite off topic!! Gefle-Cafe opera efter 45 min.....0-3,inte Gävles helg det här!!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
96 Artisten: "Sämst:
* Att de i publiken inte kommer att komma tillbaka... "

Är man medgångssupporter så är man.... :-)
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Bäst igår var Lärking, näst bäst var Hadelöv och "Honken".

Förbundet kan ta och visa tejpen från matchen när de vill visa hur ynkligt PP i ES kan vara i dess sämsta stunder.

Är besviken på att T.J inte vaskade om mer i spelet än vad han gjorde. För att bara ta ett exempel så undrar jag vad Casselståhl gjorde i PP? Att han över huvud taget fick istid i PP är medioker coachning. Varför inte ge N.A istid i PP och BP? Han är absolut inte sämre än vad Casselståhl är i dagsläget.

Att inte "Mini-Bäckis" ens fick ett enda byte är faktiskt patetiskt.

Fram för coachning där ansvarig vågar bänka spelare som är dåliga oavsett namnet på ryggen!

Man kan faktiskt spela med en ren juniorkedja som bara ska gå in för att spela 0 - 0 och avlasta de andra. Jag hoppas att T.J vågar.

För övrigt tycker jag det är skönt att redan ha avklarat säsongens sämsta match. Sorgligt bara att det var inför en sådan stor publik.

Ytterligare en stor talang som kommer att bli grymt bra med rätt matchning i juniorleden är Daniel Hall. Han kommer att dominera från sin backplats. Se honom i J - 18.

Kim Sunna skulle kunna få följa med till Timrå och göra några byten, han är en riktig måltjuv.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Lilljanne:
Trots allt är det några kronor som Brynäs lägger på spelarbudgeten...

Det intressanta och det som Brynäs ensamt har att påverka är hur hockeyn skall spelas och hur den trupp som skall spela den hockeyn ser ut.

Där finns en del att göra.
Jag har svårt att se att varenda krona i spelarbudgeten gör maximal nytta för närvarande.
Om inte målet är att ligga sist i serien och att bli utbuade av hemmpubliken förstås...

Nästa år.
Ja, det kanske är dags att se vilka som blir kvar nästa år och vilka behov det finns av att förstärka...

Snabbt räknat handlar det om 2 nya målvakter, 3-4 nya backar och 4-5 nya forwards. Mer än halva laget!
Vilka möjligheter!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
p j davydjoos: Det där om att sponsorerna inte får tillräckligt för pengarna är sanslöst. Vad förväntar dom sej? Marknadsandelar i USA, fördubblad omsättning, en påsättning? Brynäs är ett hockeylag! Dom spelar hockey! Vad är det sponsorerna inte fattar?
Betala skit och du får skit, betala guld och du får guld!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
mok:

När det gäller att värva NHL-spelare så har Brynäs för tillfället inte sponsormedel nog att ta över några sådana, även om dom velat ha 2-3 stycken säkerligen, och enligt vad som framkommit är att situationen inte kommer att ha förbättrats märkvärt, om något inför nästa transferfönster...

Synd om Brynäs? Antingen är det så att sponsorerna som Brynäs försöker mjölka på pengar inte vill sponsra mer, även om Brynäs kommer med bra erbjudanden, synd för Brynäs isåfall... Eller så är det Brynäs som är dåliga att erbjuda existerande och nya sponsorer något för att få dessa sponsormedel, isåfall, synd för oss, fansen, och alla andra inblandade...

Men att pengar spelar stor roll i idrotten idag är väl ingen nyhet, så man får väl ta tjuren vid hornen och kämpa sportsligt, även om de sportsliga förutsättningarna inte är lika för alla lag, money talks u know...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
mok: Brynäs har inga pengar. Det som är synd med Brynäs är att Gävle skiter i klubben. Inga företag/sponsorer vill lägga mer än småpengar på föreningen. Då spelar det ingen roll om lockouten varit känd i 100 år. Allt vi hade råd med var Josef Bomivafandetnuvar.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
rackham: Ja alla har ju vetat om förutsättningarna rätt länge och kunnat förbereda sej. Dom flesta andra klubbar har gjort det men nu e det "synd" dom Brynäs för dom inte gjort det? Sista tåget har inte gått finns mängder med NHL spelare att ta över.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
mok:
Precis. Lockouten har varit på gång i två år...
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
rackham: Varför inte värva som alla andra och haka på istället för att kalla ES kalkonserie. Att ta i tycker jag.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
"1) Ska elitserien utökas till 14 lag nästa säsong?
2) Vilka två lag utanför elitserien är mest förtjänta av en plats i högsta serien?

Brynäs
Micke Sundlöv, sportchef:
- Ja, definitivt. Det finns inget bättre läge än att göra det nu. Det är ju en kalkonsäsong. Det borde vara 14 lag i elitserien och nu är att bra tillfälle att förändra. I det stora hela har lockouten förstört säsongen. Många lag har bytt ut fjärdekedjespelare mot världsspelare. Vi har byggt ett lag i stort sett utan lockoutspelare och nu är vi sist i serien. Hade det inte blivit lockout hade vi förmodligen legat bättre till.
- Leksand och Skellefteå. AIK är också intressant, men de är ju i ettan just nu."

(Aftonbladet 041017)
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Marre70:
Det finns några positiva saker att ta med sej:
1) Lockouten kan ta slut.
2) Elitserien kan utökas med 2 lag.
Nu när tidningarna (se länk) börjar driva frågan om fler lag kanske rikemansklubbarna kan ändra sej.

Måste vi lita till nuvarande lag med nuvarande förutsättningar är det 50/50 om vi spelar kvalspel till våren. Och det är en optimistisk bedömning.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Marre70:
Något Positivt att ta med sig,,,det går väll inte att hitta mer negativt!!
eller?

;-)
Ps håll aldrig med Westerlind, han blir så dryg då.
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Hela vägen hem från Gavlerinken igår så försökte jag hitta något positivt från matchen men jag gick bet....:((

Men iaf, skam den som ger sig, som den obotliga optimist man är:)
Vi har ju trots allt gjort hela fyra mål MER än Södertälje och släppt in hela tio (10!) MINDRE än HV 71, tjoho va bra...:)

Tja, håller med Westerlind om tankens kraft! På tisdag blir det seger, "trender" är till för att brytas!
Kommentera

Sv: Brynäs - Malmö 16/10
Larry: Gör som många andra som jobbar. Inför provision i lönen. :)
Kommentera

438187 · »