Brynäs IF

723274 inlägg · 7955 ämnen

Brynäs vill behålla Fleming

1573055 · » Till forumet


Sv: Brynäs vill behålla Fleming
RIP!!!
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming

DavyDjoos:

RIP, tankarna hos nära och kära

Tack för det du gjorde för vårt Brynäs!

: A very sad thing to say. Wayne Fleming passed away yesterday. Sad day for his family, friends and hockey.” My condolences.

Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
tjugo8: ja, hans röst i båset var viktiga i stunder som denna, han kunde kräva nivåhöjning på underpresterande nyckelspelare etc... Alltid sorgligt med dessa öden...


Tydliggörande, läs artikeln innan, han ligger för döden, har kämpat länge, men detta är alltså inget RIP-meddelande, utan att jag tycker dessa öden är sorgliga...

Redigerad kommentar

Uppladdat:

450x300-image_3.jpgimage_3.jpg

Kommentera


Sv: Brynäs vill behålla Fleming
björne: Den är ju på utrikiska, muminspråk..... översättning?
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
björne: och här är länken :)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Falken: Det bekräftas enligt länken att Fleming är intressant för HIFK. Tidigare idag stog Viitakoski som rykte till Ilves men det, plus tidigare uppgifter om Miettinen till Jokerit eller KalPa, har jag läst på diverse sidor var om Brynäs åkte ur.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Ni hörde säkert samma sak som jag under sändningen från Skellefteå AIK - Brynäs IF. Nämligen att Helsingfors IFK är på jakt efter Wayne Fleming. Om det nu stämmer lär Sundlöv lägga i högväxeln för att försöka få ha Fleming kvar även nästa säsong, vilket jag är ytterst positiv till.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Jompe: Visst kan man säga att det behövs förändringar inom Brynäs. Men med fansaen splittrade i olika supporterklubbar så blir det svårt för oss supporters att påverka. Det enda raka är att gå samman och med enad front säga vad vi vill.

Nu är det första hindret avklarat, vi är klara för ES, där vi HÖR hemma.
Nu kommer den verkligt tunga uppgiften, att få till stånd ett trendbrott inom Brynäs organisation, men som sagt var... Är fansen splittrade så blir det svårt att påverka.

Nu ser VI till att styra upp det här. Nu sluter vi upp och KRÄVER förändringar.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
GävleLasse och Huge: De tre senaste säsongerna har vi slutat 11-10-11 i elitserien. Det finns en gräns för hur många unika förklaringar som kan användas för att förklara den serien. 11-10-11. Den talar sitt tydliga språk, framför allt om man betänker att vi har med en gammal storklubb i svensk hockey att göra.

All förändring börjar med insikt, men insikten skyms av de många unika förklaringarna. Om man säger att de senaste åren bara beror på NHL-konfilkt eller skadeläge eller oflyt eller stolpe ut eller något annat, så ser man inte heller något större behov av att i grunden förändra saker och ting. Man ska alltså ställa sig frågor om vilka mål vi bör ha för föreningen, vilken strategi vi ska ha för att ta oss dit, vilka resurer det kommer att kräva och varifrån de resurserna ska komma.

Brynäs har en stor potential till att komma igen och till att åter bli en ledande hockeyklubb, men den långa vägen börjar med insikt om att det finns påtagliga brister i Brynäs som inte av unik karaktär utan som ligger djupare i organisationen och dess sätt att fungera.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
bocken: Skall man hitta rätt folk så får man leta överallt. Att driva fram Brynäs som förening är målet. Det är en sak att göra sin back och sedan finta upp målvakten på läktaren å gör adet vinnande målet, men detta har dessvärre INGET med marknadsföring att göra. Att driva fram Brynäs som FÖRETAG/FÖRENING är en helt annan sak. Många säger att Brynäs som lag saknar en spelidé, vad värre är så saknar Brynäs visioner. Det är mest lappa och laga och sedan hoppas på det bästa.

Det kanske kommer andra tider nu när Arenabygget blir klart. OM det nu blir klart. Personligen kommer jag att avvakta med mina förhoppningar tills en namnsponsor presenterats. Jag såg stora delar av styrelsen i går på träningen och jag tror att de hade ett sponsormöte i någon form.

Vi får hoppas att LAGET gör sin del idag och säkrar en plats i ES. Tyvärr är det ju så att Ledningen skall bygga förutsättningar åt laget och Laget skall även det bygga förutsättningar åt ledningen. Det ÄR lättare att hitta sponsorer åt en lag som är "med"...

I år har det gått åt helv... Vad det beror på kan man analysera ihjäl sig på, det HAR gått som det gjort och nu är vi där vi är. Men förhoppningsvis kan vi börja att se framåt på allvar efter dagens match.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
GävleLasse: Bra inlägg, tycker jag. Problematiken har nog delvis varit att man anställde gamla spelare för att visa tacksamhet för det dom har gjort för Brynäs. Det är oehört viktigt att man ha rätt folk på rätt plats i organisationen. Är det så att man har uppdrag att sköta marknadsföring ska man även ha en utbildning som motsvarar uppdraget, osv... Naturligtvis ska man även kunna lite om ishockey och jag är övertygad att idag finns många duktiga arbetslösa akademiker(ishockeyintresserade) som skulle klara av det.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Huge:
Vår begagnade Skoda har inte samma väghållning som Frölundas Ferrari...
Vilken bil det blir största spillrorna av vet jag inte, har ingen koll på återvinning...
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
eltifoso: "Folk sätter inte saker i rätt perspektiv."

Instämmer.
Perspektivlöst seende gör att verklighetsbilden blir förvrängd.
Jag föredrar isf att ha huvudet under sanden med bibehållet perspektiv, framför huvudet ovanför sanden men med skevt seende.... :-)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Larry: Jag bemödade mig verkligen om att försöka få fram min synpunkt genom att i mitt förra inlägg redan i första meningen skriva följande, så att du kanske lättare skulle begripa:

"Larry: Problem finns, men inte av så stora format att man, som du gör, kan påstå att klubben ligger i spillror."

Vad hade man för det? :-)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Larry: Du är välkommen att komma med namnförslag på lämpliga ersättare för styrelse. Har du inget namn att komma med så tycker jag att du ska tona ner kritiken en smula. Visst behver det göras massor inom Brynäs organisation. Men att bara säga Byt ut, Gör om och liknande "konstruktiva" förlag leder ingenstans... tyvärr.

Försök sedan att sära på begreppen en smula. Hur gärna man än vill så kan man inte beskylla ledningen för att laget gått kräftgång. I mina ögon så tycker jag att de satsade och fick in ganska många förstärkningar till den här säsongen. De flesta fans var väldigt nöjda med de nytillkomna nyförvärven i början men kritiken ökade på ledningen mer och mer ju mer LAGET förlorade.

Ledingen har precis tagit oss ur en djup ekonomisk kris (med en stor hjälp av fansen) Men det finns fortfarande starka bevis för att det kan bli mycket mycket bättre i framtiden MEN då måste man komma med namn som kan tillföra Brynäs just den kompetens som du efterlyser.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Huge: Du fortsätter med att ha huvudet i sanden, de verkar helt omöjligt att dra upp det. De sitter fast cementerat, de är just så här ledningen i Brynäs gör. Man tror att allt ska lösa sig, oavsett vad folk än säger utifrån. Därför fortsätter vi att vara ett bottenlag, som blir sämre och sämre. De är inget bevis på svaghet att erkänna problemen, be folk om hjälp utifrån. De är istället en jävla styrka att kunna visa en sån ödmjukhet. Om du vill kalla mig oseriös, så gör de mig ingenting alla medel ska vara tillåtna i en öppen och fri debatt.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Huge: Folk ser på saker från olika vinklar. När man läser på mitt lags forum nu så skulle man kunna tro att FBK ligger i spillror =)
Folk sätter inte saker i rätt perspektiv.
Trevlig helg
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Larry: Problem finns, men inte av så stora format att man, som du gör, kan påstå att klubben ligger i spillror.
Redan där har du diskvalificerat dig som seriös tyckare.
När du dessutom påstår att jag skulle sätta likhetstecken mellan kritik och att tycka illa om klubben, då blir det ännu mer oseriöst.
Jag lovar att inte nämna ngt om lockouten, som under denna säsong har varit den största boven i dramat, om du försöker vara lite mer seriös.
Läs även mina inlägg lite noggrannare, så slipper jag förklara 2 gånger vad jag menar.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Huge: Klubben kvalar för andra gången på 3 år, då ÄR problemen av stora format. De måste till och med du tycka?

Om inte, då verkar du inte förstå nånting överhuvudtaget. Dra upp huvudet ur sanden och inse att kritisera INTE är desamma som att tycka illa om klubben.

Och nämn inte lockouten en gång till tack.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
rackham: En förening i "spillror"?

Mkt svart-vitt tänkande nu. Det brukar släppa när man blir lite äldre... :-)

Iblan dyker det dessutom upp lite hinder på vägen. Har man då en lite sämre och billigare bil än andra på samma väg, då blir det lite svårare med framkomligheten... :-)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
Larry:
Tvärtom, Larry. Det ligger mycket i det du skriver.
Tänka först, agera sedan... annars pendlar vi mellan vänster dike och höger dike.
Det gäller att hålla sig på vägen!
Duktig kartläsare är att föredra... oavsett hur bra chaufför man har!
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
rackham: Du tänker helt rätt, som alltid. Ska man bygga upp en förening som ligger spillror, så de allra viktigaste att bestämma sig för en filosofi och bygga utifrån denna. Istället fortskrider vanskötseln, genom att fortsätta tänka i kortsiktiga perspektiv. Varför?

Flening är en dyr nödlösning, som ska fixa nytt ES-kontrakt. Har jag helt om jag hävdar att Fleming INTE har en väldokumenterad förmåga att ta fram och utveckla unga spelare?
Fleming praktiserar en spelidé som antingen fungerar eller inte. Allt beror på vad spelarna tycker för dagen och vem motståndaren är. När han coachade Leksand, så gick de alltid bra i serien. Han matchade 1-2 femmorna hårt, men när de blev dags för slutspel så försvann Leksand ganska snabbt på grund av att just 1-2 femmorna var slutkörda.
Jag kanske är ute på djup vatten när jag hävdar detta, men de skiter jag i.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
rackham: Ett alldeles korrekt svar... ;)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander:
Ett dumkort svar på en viktig fråga:

Analys och agerande.
Inte bara det ena eller det andra, vilket har präglat Brynäs de senaste åren...
Tänka efter före.
Inte handla i desperationens tecken.

En plan. Följt av genomförande.

Tråkigt svar, eller :-)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
rackham: Vad tycker du skall göras då?
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander:
Jo tack, bra frågor om du frågar mig...

Riktningen och målet är att vi skall bli ett topplag. Ja.
Men hur?
Vad behövs?
Hur skall Brynäs spela.
Hur skall truppen se ut...

Och är Fleming rätt namn för uppgiften nu baserat på svaren på ovan nämnda frågor?
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming

rackham:

Riktiningen och målet är att vi skall bli ett topplag igen.

Vi måste bli bättre i allt, vilket ger att vi måste ha en hel del nya spelare och Fleming tror jag fixa detta. Först så måste vi tillbaka till ES så att vi kan påbörja hallbygget som är viktigare än nånsin om man skall få in några pengar nuförtiden.

Vad tycker du själv då i ang dina frågor?

Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander:
Jorå, det är jag med på.
Men vad är det som gör att han skall vara verksam i Brynäs?

Räcker det med auktoritet, ha ett aktat namn och att kunna sin sak?

Om jag skall vara tydlig:

Vilka är målen?
I vilken riktning skall föreningen utvecklas när det gäller:

- spelet
- truppen

Den analysen först, sedan namnen.
Det skulle rent teoretiskt kunna vara så att Fleming är rätt person vid fel tidpunkt...

Vad säger du?
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
rackham: Fleming har auktoritet som tränare, man lyssnar på honom och ifrågasätter inte allför mycket som det har gjorts tidigare, varför tror du Esko fick gå?

Har man ett aktat namn så kan man dra till sig sponsorer samt nya spelare till klubben eftersom dom vet att han kan sin sak.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander:
Vad är det som gör att Fleming är framtiden?
Vad innebär det för Brynäs att han är ett aktat namn?
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
GävleLasse:
Vilken filosofi har Fleming?
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander: Såg att ni pratade om Huss i någon annan tråd tidigare, men enligt dagens ST så blir han kvar i Timrå. Oklart vilken uppgift han får.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
AD: Du kanske har rätt, nånting äger mig att många i Brynäs har slarvat med försäsongsträningen och pallade inte med när träningarna blev tuffare.
Efter att ha sett träningar med både Kyrö/Larsson och Fleming/Jonsson så märker man skillnaden. Den potential som finns i laget kommer att tas fram på ett bättre sätt av Fleming, speciellt när han får mer tid på sig att planera. Som det varit nu så är det mest konstgjord andning och snabba lösningar som gällt. Jag är väldigt positiv till att han stannar. Enligt intervjun i Aftonbladet så är han ju öppen för förslag men vill inte bestämma nåt än. Jag tror att han vill avvakta tills han vet vilken division Brynäs hamnar i. Gör han jobbet rätt och "får med sig" samtliga spelare i sin "quest" så är det klart för ES efter matchen i morgon....

...Och då kanske det är lättare för honom att bestämma sig ;)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
GävleLasse: jag tror inte Walle har så mycket emot honom. Walle kommer slå in sig i första eller andra nästa säsong, det är jag säker på.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander: Ja han har onekligen visat Brynäsarna vart skåpet skall stå och hans "I won't take shit from anyone" mentalitet bidrar till att spelarna gör sitt bästa varje träning och match. Frågan är bara om Wahlberg är så keen på idén med att behålla Fleming :)
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
rackham: Jag tror att han kan vara framtiden. Han har säkert koll på talanger på andra sidan som inte riktigt orkar in till NHL också.

Han är ett aktat namn
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander: Jag tror att W.F skulle kunna få fason på Brynäs i framtiden. När chansen att göra om laget en smula och skaffa spelare som passar Flemings filosofi bättre än några i dagens trupp så tror jag att det kan bli bra.

Det defensiva tänket är även jag lite skeptisk till men som vi svenskar alltid säger.."Lagom är bäst" Att hela tiden spela ett förståndigt försvarspel där man ser till att vara på rätt sida av pucken och hela tiden komma i blixtsnabba kontringar ÄR ett välbeprövat spelsystem. Något vi Brynäsare fått erfara många gånger, inte minst hemma i Gavlerinken mot NH90.

Om vi kan behålla samma skärpa som borta mot MIF så skall saken vara klar.
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming
65selander:
Är det namnet och "pondusen" som är Brynäs framtid?
Finns det en kravanalys i botten, tror du?

Eller är det en enkel lösning...
Kommentera

Sv: Brynäs vill behålla Fleming

rackham: Min åsikt är att han är mer än välkommen eftersom han har pondus. Se bara på #62.

Eftersom jag inte är någon coach som vissa utav er försöker vara ;-) Så är jag inte riktig förtjust i att vi kör ett defensivt spel eftersom mina nerver inte pallar det.

Mot SAIK så måste vi möta upp högre eller köra på från första stund för att chocka SAIK, dom kommer nog trumma på som bålgetingar dom 1:a fem minuterna.

Kommentera

Brynäs vill behålla Fleming
"Wayne Fleming och Brynäs diskuterar om en förlängning av kontraktet.
-Ja, det stämmer. Jag ska lämna besked nästa vecka hur jag gör, säger Wayne Fleming.
Sportbladet avslöjar att det skett flera samtal under kvalserien om nästa säsong.
På söndag klockan 18.00 kan Wayne Fleming fixa fördel. En vinst mot Skellefteå och Brynäs kan andas ut - laget slipper åka ur elitserien."

(Aftonbladet 050409)
Kommentera

1573055 · »