Brynäs IF

724873 inlägg · 7959 ämnen

Det rör på sig...

237258 · » Till forumet


Sv: Det rör på sig...
Jompe: FLOSKELBINGO!

Full bricka :-)
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge:

Ja, så kan man också kalla den... ;-)
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
BJ: Guldkusten, verkar det som...... :-)
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Sylf:

Även vi i Karlstad bor vid en kust. :-)
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Clarence: som jag skrev nyss så är inte mina geografikunskaper dom bästa jag trodde nämligen att Ö-vik inte låg vid kusten men nu vet jag bättre.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Natten: Mej veterligt ligger även Ö-vik (Modos stad) vid kusten!!
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Sylf: Det var inte värvandet av talanger jag tänkte på utan värvandet av sponsorer. Men jag ser nu att mina geografikunskaper kanske inte var dom bästa.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Clarence: Har inte sett AIK i år,men kan inte tänka mig att dom skulle kunna slå Brynäs..Faktiskt.Men kommer även ihåg matchen på hovet förra året,en av de sämsta jag sett nånsin (tills den här säsongen vill säga)
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Natten: Om nu vatten skulle spela nån roll för Brynäs chanser att värva talanger.Ta då en karta,ratta in norrland och inse att Ö-vik ligger vid kusten,Karlstad vid norska gränsen,Luleå i Finland,Malmö I vattnet.Bästa stället torde bli Örebro eller Östersund då......Teorin håller inte.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Sylf: Säg att upptagningsområdet är som en cirkel på x antal mil runt staden laget kommer ifrån då har brynäs ett stort handikapp eftersom Gävle ligger vid kusten jämfört med tex MODO och HV. Nu är det inte riktigt så här men lite ligger det väll i det?
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Sylf: Har du sett AIK nåt i vinter? I så fall, hur är de? Själv är jag inte så säker på att de är att föredra framför Löven. Minns förra säsongen när Gnaget åkte ut. Fast de låg hjälplöst till i tabellen nog f-n slog de Brynäs, trots att de hade mer att lira för. Brynäs kan sällan vinna i Sthlm. Fast inte så ofta uppe i Umeå heller, förstås...
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Clarence: Håller med fullständigt där,varför skulle inte Brynäs kunna jämföras med FBK ? Jag anser att man,om man skött sina kort rätt,hade kunnat ligga steget före.Brynäs har ett minst lika stort upptagningsområde både vad gäller spelare och sponsorer.Dessutom har man tills för nåt år sen haft en hall som rymmer det som LLA rymmer idag,medan FBK haft ett plåtskjul som rymde typ 4000 pers.Om inte BIF hade haft ständiga klantarsel i sina led,slutat med falanger,schismer,sparkade tränare osv osv så hade man varit där.Att man inte hänger med DIF,VF och i viss mån MIF,är en sak.Där finns helt andra förutsättningar.FBK,MODO,HV,BIF,SSK har alla ungefär samma förutsättningar.Ett av lagen är bankrutt.Gissa vilket......

Bara att hoppas på gnaget nu...fredagsmatch på hovet är inte fel.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Joinzzon: Ja, jag är släkt med allihop. Kajsa Bergqvist är min syrra, statsministern min farbror och Kirsten och Erik Belin mina kusiner. Inte illa, va??
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: Varför ska inte Brynäs kunna jämföras med "de stora" i dagens svenska elithockey? Att tycka att Färjestads BK - en förening omgärdad av de vida, värmländska skogarna - skulle ha bättre geografiska och näringslivsmässiga grundförutsättningar att vara en storklubb än Brynäs är strunt och inget annat. Brynäs skulle/borde kunna vara lika stora och starka som FBK både ekonomiskt och sportsligt, med rätt organisation och framåtanda! Däremot kan jag tycka att storstadsklubbar som Djurgården och Frölunda borde ha allra bäst förutsättningar. Att Stockholm och Göteborg bara har ett elitserielag var är ju egentligen dåligt av dessa städer.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Jompe:

Jag håller med - tror också det är bättre att satsa på några få men lyskraftiga stjärnor än att ta in ett gäng medelmåttiga kringresande hockeyarbetare.

Som du vet hoppas jag att Brynäs ska satsa stenhårt på en långsiktig uppbyggnad av laget där en genomtänkt filosofi kring spelstil och satsning på juniorerna blir hörnstenar.

Målet bör vara att värvningar ska användas för att komplettera laget - inte bygga upp det - och att både spelare och klubb är intresserade av ett långsiktigt engagemang.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
aphac: Sportchefen, ja...skulle det inte komma nagon info om det i den har veckan?
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
aphac: Touche! Engstrom, lille-Danielsson, Ronnqvist och Lundstrom ar morgondagens elitseriespelare och inga daliga sadana heller. Det ar A och O att vi behaller dem.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Jompe:Ang. våra juniorer så har vi inte råd att förlora Engström,Danielsson mfl. oavsett om vi åker ner till allsvenskan.
Dessa spelare är nästa generation och ska i värsta fall vara med och hjälpa BIF tillbaka alternativt vara med och göra oss till ett stabilt ES-lag. BIF har bra juniorer och denna gång måste man ta vara på dom. Hitta bra nyförvärv och blanda in juniorerna blir sportchefens första prioritet tycker jag. Hoppas bara att sportchefen är en som har god tilltro även hos övriga hockeyvärlden och inte bara på Sätrahöjden.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
aphac: Maste erkanna att Luovi redan forsvunnit fran min radarskarm... Sorgligt men sant.

Poangen med att varva finnar anses ju vara att man far mycket spelare for pengarna. Galler det fortfarande? Sag att Stefan Ohman (MoDo) nu ryktas vara pa vag till TPS; kan de erbjuda ett sa mycket battre kontrakt an vi (eller andra och kapitalstarkare klubbar)?

Haller annars rent allmant med om att alltfor manga utlandska spelare vars enda knytning till klubben ar ett kontrakt inte ar sarskilt bra. Vi har ett gang kanonlovande juniorer som absolut bor fasas in i A-truppen. Var trovardighet som en klubb som utbildar och tar hand om lovande juniorer far inte forstoras av att vi varvar hejvilt. Kanske battre att varva farre men tyngre spelare.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
BrynäsTorBjörne: Marko Tuulola är knappast aktuell för nått annat lag än det han spelar i. Han sitter på ett långtidskontrakt men framförallt så har han tagit över sin fars företag och det var väl en av anledningarna att han stack från BIF.
Tidigare har ju Hjallis Harkimo i Jokerit sagt att det kommer att spela 7 finnar i BIF om dom klarar kontraktet.
Det blir isåfall många nya för Pekkala och Luovi kan vi räkna bort hursomhelst. Kanske ska man skita i hur många utlänningar som är i laget men jag skulle inte vilja ha en främlinglegion typ Timrå och HV 71.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Pardavy verkar väl vara en bra förstärkning.. 4:e klubben på 4 år i så fall
www.hpk.fi/joukkue.php/pelaaja/689
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
BrynäsTorBjörne: Tarvainen ar val formodligen en av de fyra potentiella Brynasare som inte namnges. Det ar ju bara tragiskt att Marko Tuulola gar till Skansen och inte till oss om han nu kommer tillbaka till Sverige. Han sade ju att han flyttade hem for att kunna satta barnen i finsk skola, och han har enligt uppgift alltid haft positiva saker att saga om Brynas. Det hade varit guld att ha honom tillbaka, men--money talks, tydligen (Huge!).

Om vi far fem finska spelare till, plus de tva vi kommer att ha kvar (om KS gar bra), minus Pekkala som enligt uppgift ar pa vag tillbaka till faderneslandet, sa har vi, lat oss se nu, sex fiinlandare i truppen. Vi far skicka GP och Sundlov pa sprakkurs i Tampere.

Brynas--det nya HV??
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Rykten i finska tidningar i förrgår sa att Brynäs är den klubb som kommer värva flest spelare från finska ligan till nästa år. Ca 20 spelare kommer byta Finland mot Sverige varav troligen 5st till Brynäs. Endast ett namn nämns till BIF och det är förre djurgårdaren Jan Pardavy.

Vad som också bör nämnas är att det ryktas om ledaren och tvåan av poängligan för backar, Marek Zidlicky och Marko Tuulola(Frölunda respektive Djurgården) samt att Marko Jantunen troligen kommer gå motsatta vägen till Pelicans.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: For att ytterligare forvirra diskussionen om huruvida ekvationen gar ihop eller inte skulle jag vilja saga att bade Du och Bright har ratt. Det ligger mycket i vad Bright sager att vi langsiktigt har fatt en svagare ekonomi, inte minst relativt de andra elitserieklubbarna. A andra sidan kan man som Du sager se massor av exempel pa att bara pengar inte skapar bra lag.

Var stora chans ar att kombinera det hockeykunnande som finns i klubben med en starkare ekonomi. Det ligger egentligen ingen motsattning mellan kunnande och ekonomi. Det finns en spanning vad galler hur marknadsorienterade vi ska vara eller hur mycket tonvikt som ska ligga pa ideellt arbete, men aven det ar en konstlad motsattning till vissa delar.

Argumentet att Gavleregionens ekonomi ar for liten for att underhalla ett elitserielag haller inte. Det finns ES-klubbar i betydligt mindre stader an Gavle, som dessutom har langt till storstader, men som klarar sig bra anda. Vi har dessutom nara till Uppsala- och Stockholmsregionerna. De yttre forutsattningarna ar alltsa egentligen goda. Vi har kommit att ta for mycket for givet och stannat upp. Under tiden har flera andra ES-klubbar kort om oss.

Vi maste borja fornyelseprocessen nerifran. Vi maste forst fa var organisation att fungera som en proffesionell, modern organisation. Darefter ska vi formulera ett nytt koncept, en ny strategi, ett nytt mal for var organisation. Och sen ska vi jobba djuret for att na det malet. Vi kan bli den klubb i hockey-Sverige som forenar historia, kultur och kunnande med en stark ekonomi. Det ar inte pa nagot satt omojligt. En ny sportchef ar en bit i pusslet, men det finns andra som ar lika viktiga. Marknadssidan maste bli battre, skickligare, framfor allt pa arbetet utanfor det lokala naringslivet. Vi maste ha skickligt folk i styrelsen som forstar hur en modern hockeyklubb fungerar. Vi maste bygga en battre relation till de sponsorer vi har, och vi maste bli battre pa att hitta nya sponsorer. Vi maste ge nagot tillbaka till sponsorerna for att de stodjer oss. Vi maste forbattra relationen till medlemmar och supporters; det finns ett stort kunnade i en massa olika verksamheter hos de vi kallar supporters. Jag skulle kunna skriva mycket mer, men poangen ar val ganska tydlig. For att vi ska forbli en elitserieklubb maste vi (bortsett fran att klara kvalserien) bli en klubb som fungerar sa som hockeyklubbar fungerar idag. Dar har vi inget val.

Just Do It, som Nike sager.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Sylf: Ekvationen går ihop om man förstått vad jag menar.
Brynäs har väl under alla år haft en medelmåttig ekonomi, i klass med flera andra ES-lag vill jag påstå. Med tanke på detta har vi väl klarat oss ganska hyggligt, några SM-guld här och där som grädde på moset. Detta visar väl att pengar inte är allt, att det ändå finns kompetens i klubben. Spelare som Soling, Tuulola, Kivelä, Davydov etc visar väl att vår scouting inte är helt under isen, ngt som många felaktigt påstår.
Realiteten är att sponsor- och publikunderlaget, bland annat, inte räcker till för att konkurrera med de stora. Denna situation delar vi med flera andra lag. Om man kunde inse detta i stället för att alltid jämföra oss med FBK och VF t.ex, så kommer vi ner på en mer realistisk nivå. Med en förhoppningsvis ny marknadschef och sportdito så visar man ju att ambitionerna är höga och att det går åt rätt håll. En fixad KS, och därmed bibehållna spelare till nästa år, och vi är med i leken igen....
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
70 Rodrigues: Förlåt att jag lägger mig i diskussionen, men jag måste få säga att jag lider med er. Alla helvetes kval. Hoppas verkligen att ni klarar av det här. Ni är riktigt illa ute. Risig ekonomi, de spelare som är något, är lite väl ålderstigna och inte klart med vilka som skall ta över i laget. Nummer 1 i prioritet måste bli att med alla till buds stående medel hänga kvar i ES. Lägg precis allt annat åt sidan och fokusera till 1000% på kvalet. Vinn första matchen mot Linköping är måste,måste,måste.
Om ni förhoppningsvis klarar av att vara kvar i ES satsa då allt på att bygga upp en ny stomme för kommande år (det är f.ö. Brynäs största misstag). Bry er inte om att fundera på slutspel, ta bara en match i taget o bara fokusera på den. Den måste vinnas. Måste, måste. Kan inom parantes säga att det receptet har TIK arbetat efter om som ni vet har det funkat mycket bra där. Egentligen är det en stor skandal att Brynäs av i dag ligger där dom ligger.
För mig är Brynäs mitt andra lag efter Timrå. Det vore verkligen synd o skam om de ramlade ur. Klara er kvar för sjutton! Ja håller ju på er!
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: Traditionerna finns helt klart, är däremot jävligt tveksam om kunskaperna finns där?? Och om ekonomin ska bli bättre så måste det in folk som har koll på läget beträffande ekonomi och hur man driver en elitklubb på 2000-talet!!
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: Om pengar inte är allt,och Brynäs situation idag beror på att man inte värvat toppnamn.Hur får du den ekvationen att gå ihop ?
Tradition finns i klubben,kunskapen inte alls.Och vad har man för nytta av en massa SM-guld idag ? mer än minnen ?
Däremot håller jag med ang Timrå,tror dom kan gå hela vägen,dom är ruggigt bra.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Bright:
Det kan han vara ..... Han kan även vara släkt med Kajsa Bergqvist eller Göran Persson .... o t.o.m. släkt med dig.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Lilljanne och Bright:

Jag vill bara framhålla att pengar inte är allt, även om en stor kassakista är att föredra framför en liten.
Kombinationen av Brynäs tradition att inte värva toppnamn tillsammans med våra ekonomiska resurser har gjort att vi halkat efter de senaste åren. Skador och lite annat har också bidragit till det hela. Traditionerna och kunskaperna finns i klubben och detta parat med en förbättrad ekonomi kommer att utgöra ett dödligt vapen i framtiden.
Lag som LHC och New York Rangers t.ex är skolexempel på att en fet plånbok inte automatiskt betyder framgång.
Timrå har värvat klokt och många av deras nyförvärv är nu toppnamn och åtråvärda på marknaden. Framgång föder framgång och det är oftast det som finns innanför tröjorna som räknas. Men som sagt, en fet plånbok skadar aldrig....
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: Den inställning du redovisar har genomsyrat Brynäs lagbygge under många år och tagit oss dit vi är idag, dvs sämst i Elitserien. Utan pengar till dom bästa spelarna får vi lita på turen. Det är knappast en långsiktigt hållbar policy. Enstaka år kan vilket skitgäng som helst skrälla men 9 gånger av 10 vinner det lag som har resurserna. Lyckas inte Timrå, liksom Brynäs, öka sina intäkter kommer båda lagen tillhöra dom som åker jojo mellan allsvenskan och Elitserien. Framtiden tillhör lag som linköping och södertälje som har sponsorer med ambitioner och pengar. Att dom inte kan lyckas varje år kan bara förvåna en kvällstidningsjournalist.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: Du har din filosofi, jag har min. Och aldrig förenas de två...
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Bright: Överträffa sig själv kan man möjligen göra i ett par matcher, men att ligga i topp under 50 omgångar, utan ngn svacka, det kallar jag knappast att vara ngn dagslända. Timrå har visat att man kan komma mkt långt utan att värva dyrt.

"Och de har ingen chans i kommande semi, vilka de än kommer att möta"

Har du redan glömt tongångarna från -99? Då skulle ju MoDo slakta Brynäs, enligt all expertis.
Låt dom spela om saken först innan du konsulterar din kristallkula.

Två andra lag som värvat dyrt är SSK och LHC.
Kommentarer överflödiga.....
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: Timrå har överträffat sig själva i vinter. Nästa säsong finns de klart längre ner i tabellen igen. Och de har ingen chans i kommande semi, vilka de än kommer att möta. Och du, förresten. "Titta på Timrå, där har du svaret...". Vilka har en seriös chans på SM-guldet i pågående slutspel? Jo, Frölunda och Färjestad. Två lag som värvar dyrt.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Bright: En aning tillspetsat, kanske man skall tillägga..
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Bright: Titta på Timrå, där har du svaret......
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Hong Kong: För det första, vilka är Lindköping? För det andra, ingen kan få mej att tro att man bygger ett mästarlag, eller medaljlag, på spelare från div 1, det kan jag säga dej!
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Bright: Du menar vi ska värva färdiga stjärnor så vi blir ett topplag. Så som Lindköping och Södertälje gjorde inför den här säsongen.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Till de som vet, vad är det för klass på denne Tarvainen? Vad har han för bakgrund och meriter? Är det nåt att ha för Brynäs? Sen apropå Jimmy Lindström i Sundsvall, som skulle vara aktuell för Brynäs. Så klart att en spelare som han, som gjort många mål i vinter, kan vara ett gott tillskott nästa säsong. Men Brynäs måste faktiskt också värva 3-4 spelare från högsta serier för att det inte ska bli en ny, helvetisk säsong 03-04. Detta under förutsättning att man fortfarande är ett elitserielag om en dryg månad, förstås. Om inte, ja då kan man nöja sig med div 1-förvärv.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Portello: Visst är det så, utan rykten vore det ganska färglöst.
Att hänga kvar är som du säger ett måste för oss, och något annat existerar inte i vår sinnevärld.
Flera av spelarna har dessutom förmodligen inskrivet att kontrakten kan brytas vid ev degradering. Därför är det ännu viktigare att vi lyckas i kvalet...
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Huge: Hur kul skulle det vara om det inte florerade en massa rykten?
För att ni ska få honom lär det krävas att ni klarar er kvar.
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Portello: Kyrö har varit bra de gånger han kunnat spela, en pålitlig lagspelare med bra ledaregenskaper. Har ett par år kvar på sitt kontrakt.
Rykten skall man väl ta för vad de är, men Tarvainen skall tydligen vara aktuell för oss nästa år. Men som sagt, rykten.....
Kommentera

Sv: Det rör på sig...
Hur har Kyrö varit denna säsong?
Hur ser kontraktsläget ut för honom?
Kommentera

Det rör på sig...
Faktiskt - det florerar, som det så vackert heter, ett och annat rykte även kring Brynäs nu inför nästa säsong! Ja, inte bara rykten förresten. En 16 år ung supertalang, så omnämner i alla fall lokaltidningarna honom, från Avesta är klar för hockeygymnasiet och för Brynäs. Han heter Erik Belin. Kan han vara släkt på nåt sätt med stavhopperskan Kirsten, tro?
Kommentera

237258 · »