Brynäs IF

724847 inlägg · 7958 ämnen

Färjestads BK-Brynäs IF

« · 328822 · » Till forumet


Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Prosten: Hoppas det,ska du upp ?
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Anneli: Skitsamma om det är tråkig hockey, det är mål och segrar som räknas och framförallt SM-GULD.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
magoo70: Du menar väl inte att någon i Brynäs var taskig mot hela rikets lilla gosegris! Alla i hela Karlstad går omkring med små skyltar där det står ; RÖR INTE VÅRAN JÖRGEN! ; En kampanj de fick från slutet av 70-talet, där det då stod rör inte vår kompis!
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
sylf: Jajemen, verkar vara ganska mycket förköpbiljetter sålda.
Kanske dags för första matchen över 5000 pers.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Gusten: Calle var nog mer förtjust över inställningen idag hos våra grabbar (frånsett 1:a perioden). Starkt ändå att jobba sig tillbaka. Både Anger och Soling hade ju varsitt jätteläge att kvittera. Nu var det FBK:s tur att ha lite röta på slutet, omvänt senast i Gävle.
Som GP sa, man måste komma ihåg att vi möter Sveriges bästa lag, och som lilljanne sa, viktig match mot MoDo på lördag. Henke förhoppningsvis tillbaka igen, sjuk idag (ngn som vet orsaken?)

Ps

Undrar ändå om inte Calle är Brynäsare innerst inne.... :-)

Ds
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
70 Rodrigues: Jovisst. Men om Brynäs skulle göra många mål kunde det ju heller inte bli tråkigt!!!
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Anneli: Alla lag tycker nog att det är tråkigt att möta ett BRA lag, för det är just vad FBK är. Att dom skulle spela tråkig hockey, kan jag nog inte ställa upp på. Dom har bra rörlighet och åker skridsko hela tiden. Det dom visade upp i första perioden såg väl inte direkt tråkigt ut, eller?
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
sylf: hmm,..frisyr?..röd topp kanske..
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Anneli: De spelar med bra fart framåt det kan man ej ta ifrån dem men att det inte stävjas hårdare detta med ideliga fasthållningar och interference på icke puckförande spelare det förstår jag inte, för det är FBK mästare på....
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Huge: Sveriges rikaste lag har ett stort ansvar för att leda svensk hockey ur svackan och tristessen. Stora delar av matchen såg det ut som svensk hockeys framtid finns i Gävle. Ge Brynäs samma möjligheter att avlöna spelare som fbk och du har Sveriges bästa OCH roligaste lag att titta på.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Huge: Hörde du inte i början när han tippade Färjestadsseger....typ "tror att Färjestad vinner..även om det tar emot att tippa mot Brynäs"...eller hörde jag helt fel..hmm. Skaplig ersättare för Cassel isåfall hehe
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
"Färjestad kom undan med blotta förskräckelsen." Analyserar Sveriges största tidning. Brynäs är ungefär lika bra som Europas bästa klubblag. Fast roligare.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Lilljanne: Jag fick en klockren analys av matchen från en ur publiken.

"Vilken fina arena och vad trevliga alla var, vilken familjär stämmning ingen som sa något negativt även fast jag hade Brynäströja på mig. Synd att det är så bökigt att ta sig ut med bilen. Matchen? Joo den var väl bra, synd att Brynäs inte vann."

Från min syster som för första gången i sitt liv såg en elithockeymatch.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Nyss hemkommen från allas vår muntergök Rodrigues där jag såg matchen tillsammans med ett par pilsner. Följande kan konstateras:

* Man måste vara med i inledningen av matchen. Hamnar man i underläge så börjar man jaga, och börjar man jaga så blottar man sig för fler mål. Det var det som hände i första perioden, då Brynäs inte var särskilt mycket efter, men alldeles för virriga i försvarsspelet. På 2-0 målet får Hyvönen skjuta oattackerad i slottet, men ännu värre är att det står en ensam sån där lila tjomme framför mål. Så får det inte gå till.

* Offensivt spelar Brynäs bra, men i defensiven finns det brister. Som nämndes ovanstående är det stundtals väldigt stirrigt i egen zon. Man släpper egen blå för tidigt, sorterar fel och bjuder på isytor. Det får man inte göra mot Färjestad.

* Upphämtningen och lagmoralen. Så här hungriga har jag inte sett Brynäs på flera år. Man hade bra intensitet i anfallsspelet i första perioden, men i de två nästföljande så syntes det att man givit sig fan på att hämta upp underläget. Det lyckades nästan. Man skapade tillräckligt många chanser för att det skulle vara möjligt att rent av vända till seger, och för att damma av en Huge-replik så var det bara lite oflyt i avsluten som skilde.

* Markus Korhonen gör på nytt en kanonmatch. Första målet såg lite billigt ut, men Prestberg är en målskytt och gör precis det han ska när han får tid att sikta: Utnyttjar Karhus sidoförflyttning och sätter pucken mellan benskydden. Visserligen har Karhu fri sikt, men någon tavla är det inte. Övriga två mål är han i stort sett chanslös på. Däremot gjorde han några högklassiga plockar. Något som inte bara är viktigt för resultaten, utan också för publiken som vill se lite show.

* Sveriges bäste domare heter Ulf Rådbjer. Han var klockren idag. Visst kan man bråka om interference hit och dit, men sånt blåser man inte för i elitserien. Ändå blåste han för det vid nåt tillfälle. Enda missen från Rådbjers sida: Nicklas Danielsson borde ha tilldelats matchstraff för sin crosschecking mot nacken på motståndarspelare.

* Färjestad är medias gullegrisar. Loob ska synas överallt och reportern avslutade canal+ sändning med orden "där vi ikväll har sett Färjestad besegra... vilka var det de mötte nu igen?" Pinsamt.

Avslutningsvis: Kan Brynäs ta med sig den här inställningen och den här skridskoåkningen så kommer det att räcka en bit. MoDo får passa sig på lördag.
Kommentera


Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Ford Prefect: Här kommer en Huge-replik som du nog inte hade väntat dig: Håller med om din analys. Mkt bra skriven. Bra uppspaltning där du fick med det mesta.

Nu är det ju inte för inte som jag är Huge, måste komma med en liten, men dock, invändning. (inget viktigt, var inte orolig... ) :-)

Eftersom FBK är det bästa laget i landet (ursäkta VF) så får man ju lite mer uppmärksamhet än övriga. Ganska naturligt.
Tyckte Looben sa många kloka ord och jag vet sen tidigare att han gillar Brynäs.
Holmgrens lilla plump berodde nog på ren vimsighet skulle jag tro. Hade han inte lirat FBK-vinst på Lången?
Vår upphämtning höll väl på att spräcka dom vinstchanserna, därav den lätta yrseln vid avannonseringen..... :-)
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Huge: Aja. Mitt gnällande om Färjestad och media var inte helt allvarligt menat heller. Dock tycker jag det är lite fjanterier i media. Man vänder kappan efter vinden och svassar efter det lag som för närvarande är bäst. Nu är det Färjestad. 99 var det MoDo. I slutet av 80 och början av 90 var det Djurgården.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Ford Prefect: Man var lite deppad i 1:a när man satt där på plats med en biljett för 240kr inkl serviceavgift.

Men sedan så fick man upp mungiporna. Det som slog mig var att Björne är en j-l på att slita och trycka till, helt klart en annan Björne än han varit på 2år i Brynäs.

Om Molin hade satt sin puck i pp i 1:a när han hade öppet mål, då hade det blivit en helt annan match.

För vi hade chanser så att det hette duga, synd att Anger inte fick sätta sin chans när han hoppade emellan 2st FBK'are.

Sedan så är det som du skrev att Rodrigues och Sylfs skyddsling skulle ha matchstraff.

Men jag är en amatör men nog f-n måste dom skjuta mera, det är inte förbjudet.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
65Selander: Det är inte bara Rodrigues och Sylfs skyddsling, det är min skyddsling också. Men det hindrar inte att jag tycker det var en domarmiss att inte ta matchstraff där. Sånt hör inte hemma på isen helt enkelt.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Ford Prefect: Vet inte vad som var fel med n.D igår det var ungefär som han hade PMS hela matchen enl mina ögon
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Ford Prefect och westerlind: Klockrena analyser. Årets upplaga av Brynäs viker inte ner sig. Underbar lagmoral och inställning. 2-3 i LLA mot Färjestad är inte ett resultat man behöver skämmas för. Försvarssplet i första var stirrigt och oorganiserat, men det är lättare sagt än gjort att komma tätt intå FBK-spelarna på hemmais i första perioden. 3-1 målet är en pärla, 3-2 i BP med Linds passning till Björn Danielsson är urstarkt. Att Lind är en klippa visste vi; konstaterar än en gång att Björn Danielsson vuxit ut ordentligt den här säsongen.

Hockeyproletären Anger jobbar och sliter och målen kommer att komma. Molin mycket bra igår, liksom många fler. Soling försökte göra något konstruktivt hgenom att kriga framför FBK-kassen, i övrigt väldigt osynlig.

Den här matchen kunde gått hur som helst. Jag njöt av lagmoralen och krigarinstinkten. Finns det i laget kommer resultaten, saknas det spelar det ingen roll vilket lag man kan ställa på isen.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Jompe:För mycket om inte si, om inte så.BIF måste kunna spela en hel match, utan att en period försätter dom i underläge. Ibland är man inte med från början(igår typ) och en annan tappar man totalt i sista. Min uppfattning är att vi är bäst i 2:a,men den teorin spricker väl när nån statistiker säger motsatsen.

Apropå Soling:Ett förslag för att få honom att få lite puckkänning.Låt honom spela VB i PP,få några lägen att skjuta(har ju ett bra skott).Han måste få känna sig delaktig istället som nu då han får ragga mycket puck.Det såg ju lite bättre ut för hans del igår(rätta mig om jag har fel) och jag tycker att Soling är en bättre forward än vad Anger är. Soling kan komma förbi en mot en, det kan inte Anger.

Hoppas fredsaktivisterna i försvaret fick sig en råsop efter matchen, med tanke på deras uppförande i 1:a.
Men tyvärr så kommer vi att få mer av sånt försvarsspel.Det verkar vara naturligt med hjärnsläpp av den här sorten alldeles för ofta.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
aphac: Det är ingen dum idé att ge Soling mer förtroende t ex i PP. Frågan är, om man uttrycker sig bryskt, hur mycket förtroende han vill ha. Sist jag såg Brynäs live kollade jag in hans rörelser på isen 3-4 byten. Han går inte in i situationerna, undviker sarghörnorna, skjuter hellre från långt håll än försöker trycka sig närmre mål och dsen skjuta. Hela hållningen, kroppsspråket, antyder ett märkligt oengagemang, möjligen omedveten rädsla för att skadas igen. Jag vet inte vad man bör göra. Bänkning hjälper inte.

Håller inte med om att Brynäs inte kan spela en hel match. Konditionsmässigt var man minst lika starka som FBK igår, om inte starkare. När vi slog dem hemma körde vi fullt hela matchen. Att FBK fick tre snabba mål igår kväll berodde dels på ett oorganiserat försvarsspel i första, dels på att FBK var ruggigt bra i första. Sett över tre perioder tycker jag Brynäs stodupp bättre än FBK, som var väldigt svaga i tredje. Jo, jag noterade att FBK vann. Nu pratar jag om inställning.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Jompe: Du har faktiskt en poäng på att Soling kanske är rädd att skada sig igen. Har sett det på fler spelare som har genomgått större operationer att dom är försiktigare.

I kväll skall det bli intressant att se om P3 kör över Väterås ;-)
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
65Selander: Har jag "faktiskt" en poäng, Patrik? ;-) Typ även blind höna hittar ibland ett korn. Typ även en apa som leker med ett tangentbord kan skriva Shakespeares samlade produktion. Smickrare där...
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Jompe: Så olika man kan se på saker och ting håller iof med om det mesta du skriver men enligt mig var Molin en katastrof igår. Vågade inte hålla i pucken fumlade vid PP flera ggr osv. Däremot tycker jag Molins gamla tröja #24 var mycket bra igår!

Mycket folk i morrn det låter trevligt!
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Huge: Jag håller också med Forden i hans analys i det mesta.Dock inte vad gäller Rådbjer.Han tog på tok för mycket för skit och blundade för betydligt allvarligare saker.N.D skulle inte ha mer än 2 min,så jävla hårt var det inte,dessutom är FBK i särklass i sverige när det gäller att ligga och filma och oja sig så fort nån rör dom.

Det faktum att BIF spelade bra bitvis tror jag mer berodde på att matchen redan var över,hade det stått och vägt så hade BIF´s spel sett helt annorlunda ut.Skulle bli mäkta förvånad om dom spelar så från start på lördag.

FBK tråkig hockey ?? Går inte och jämföra på samma dag som MIF,LIF,SSK mfl mfl.Enligt mitt sätt att se det så spelar dom Sveriges bästa hockey,om dom bara gav fan i att spela så jävla mycket teater så skulle det se ännu bättre ut.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
sylf: Hallå sylf har du börjat tulla på Whiskeyn redan, N.D's tryckare var ett rejält överfall! Tycke att han var ur gängorna hela matchen.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
65Selander: Det hör till att vara lite ful ibland - han måste ju få lite respekt av motståndarna...
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
64Waern: Jo men då skall man inte göra det dumristigt!
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
65Selander: Det gäller att göra det snyggt och inte få matchstraff.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
maria29: Det var en onödig utvisning i offensiv zon. Jag är, som ni vet, lille-Daniels främsta beskyddare på den här sidan, men jag tycker att han tog i för mycket. Förmodligen övertänd. Att lyfta upp klubban mellan händerna, sikta på nacken och trycka till med Rådbjer i perfekt position för att betrakta överfallet var väl inte sådär görsmart, kanske.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Skön resa tur-retur Karlstad,hela baksätet för mig själv,blev bjuden på ginotonic,starkt,men gott.Bra match,lite lätta mål i början,men sedan kom Brynäs igång,verkligen stolt över grabbarna som ej vek ned sig.Selander på sittplats med slips,snyggt,ringde och vinkade till oss i periodpausen,saknade nog oss på ståplats.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
roger: Vad gjorde Selander i slips på sittplats??? I Karlstad!?
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Anneli:

Han tränar för att bli slipsnisse.


MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Gäst: Jag tror snarare att det handlar om att impoera på någon.....
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Anneli: imponera!!!
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Anneli: Såg din fråga,tyvärr kan jag ej svara på varför han gick klädd i slips,men snyggt var det.SSK skall bygga ny hall.Tänk att alla andra föreningar har framtidsplaner(fast även de har ekonomiska bekymmer),men från Brynäshåll hörs inget.Öltältet som skulle sättas upp bredvid Gavlerinken,blir klar den 1/12,på grund av att Hallbyggarna i Västerås har för mycket att göra.Här såg man en möjlighet att Brynäs skulle få in lite mer pengar,men vem är nu intresserad att ta sig någon öl inför matcherna,när vi nu nästan enbart har vardags matcher kvar.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
roger: Han var där på jobb och satt tillsammans med sin chef har han sagt den svikaren :-))
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
roger: Fan va dåligt så då kan man ej ta sig någon öl den 22a mot Leksand.
Brynäs blir ju bara mer o mer pinsama...Ett sketet Öltält ska en drivande intresserad förening få upp på en pisskvart !
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
RavenLord: Vart hittade du Magic Brynäs?
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
RavenLord: Du tror alltså inte att Brynäs har ett starkt ekonomiskt intresse av att få upp tältet så snabbt som möjligt? Du tror att man medvetet slöar eftersom man har så god ekonomi? Du tror att det tar en "pisskvart" att fixa allt som har med ett sådant här bygge att göra? Hockey utan öl. Katastrof.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Jompe: Just beroende på av ekonomi och allt det där så borde man ha eld i arselet till att få upp tältet och få in pengar
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Mickis: Eftersom andra frågat så tar jag det här och ej privat mess
Jag ladda ner Magic Brynäs via Direct Connect och på Gävle Hubben Dreamland.gotdns.org:411 Inta alla som tar sig in där men du som bor i Gävle har nog Gavle eller Gavlenet och bör ta dig in...Även BBB Sandnet och vissa andra är tillåtna där...Det var 1 som hade den men är jag online kan jag dela med ut den om ni hojtar till [Gavle]RavenLord
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
RavenLord: Jag kommer inte in där men det ska fixa sig en då, tack sak du ha.
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Jompe:

Han har nog en låååååååång "pisskvart"

MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Lundström 6: Japp efter några öl blir dom långa ;-)
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
RavenLord:

Som en sann Brynäsare så tages bara Brynäs-ÖL.

MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Åter-använder en gammal matchtråd, Brynäs vinner mot Färjestad imorgon med 4-3 efter straffar. Målskyttar: Lind,Soling,Daniel Johansson & Björn Danielsson.
Så ska Brynäs spela:
Ett skärpt aggresivt försvarsspel över hela plan,vinna viktiga puckar i mittzon, snabba omställningar. Gå rakt på mål i anfalsszon,skjut!, inget jävla åkande i hörnorna!
I power play låt inte alla känna på pucken,när läge uppstår skjut!!!
Och de viktigaste en match är minst 60 minuter lång,kämpa och ge 100% under HELA matchen!
Kommentera

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF
Larry: Om det bara vore så väl... Här ska Du få ett mer sannolikt tips, med skottstatistik, matchkommmentarer och allt:

FBK-Brynäs 6-2 (3-0, 2-0, 1-2)
Skottstatistik: 35-20 (15-5, 9-6, 11-9)

Gunnar Persson: "En tung förlust. Färjestad får några billiga, snabba mål direkt i första perioden. I andra krigar vi oss in i matchen och håller spelet väl uppe, men lyckas inte sätta chanserna. I tredje är vi riktigt med och vinner faktiskt den perioden men eftersom vi inte var med i början kunde vi inte hinna ifatt."

Niklas Anger: "Det kändes bra idag, men när man inte gör mål blir man alltid besviken. Färjestad är bra, men vi ska kunna ta dem om vi alla jobbar ordentligt."

Ove Molin (som missade två frilägen i första perioden): "Känns för d***ligt. Hade jag satt ett av de frilägena hade matchen fått en annan karaktär." (Molin fick utgå i tredje perioden på grund av ett skadat lillfinger).

Känns det igen?
Kommentera

« · 328822 · »