Brynäs IF

724868 inlägg · 7958 ämnen

Inga hnl-proffs i brynäs?

« · 323847 · » Till forumet


Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
sylf: Henning har ju redan uttalat sig om att inte Brynäs kommer att ta hem något proffs eftersom dom inte har råd. Undrar om det är sånt ev sponsorer vill höra??
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
70 Rodrigues: Henning är väl oumbärlig, eller så mörkar dom ;-)

Jompe får väl gå med bössan i Hong Kong och på Universitetet och skramla ihop till en NHL spelare.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
65Selander: Brynäsledningens nya paroll är att alltid tala i klartext och inte dunkla och leda in oss i falska förhoppningar, det är väl nobelt av Brynäsledningen? Men Hennings uttalande betyder ju att dom inte ens kommer att försöka att skaffa fram pengar till ev NHL-proffs.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Ang: NHL förstärkningar. Jag fårstår ledningen - Om Brynäs inte har råd att lägga ut de pengar som nhl spelarna begär så ska de inte ta hem några. Visst Dackell kommer nog att spela för oss och kanske (bara kanske) Holmqvist men inga fler. Tycker som Roger Melin( de som han sa i aftonbladet) att under detta år om hnl spelare kommer, så stäng ligan temporärt, inget lag ska få kvala för att de inte har några stora förstärkningar från där borta. Om vi ska ha hnl spelare så stäng ligan, anser jag. Bra att Henning går ut i tidningen och säger att brynäs inte har råd. Det ger en bra signal till sponsorerna, så att de vet att brynäs verkligen vill få upp sin ekonomi så att de klarar att att spela med de stora grabbarna.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lothar: Jag vet redan att sponsorerna har kritiserat hans uttalande, så att det var bra kan jag inte hålla med om.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Undrar hur lätt Modo får att värva spelare till nästa säsong om alla vet att tio nya lirare ramlar in fem i tolv. Drar dom dessutom efter ett par, tre månader kan det bli intressant att följa deras lagbygge. Brynäs kanske kan passa på att fynda bland andra lags utvecklingsspelare som inte tar en plats när NHL fyller på.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
70 Rodrigues: Läste ditt inlägg till Keb. Det var prima! Inte för att jag tror det kommer att bli nån lockout därborta, men o m, vilket pris är Brynäs berett att betala egentligen? Tror ledningen verkligen på allvar att man nästa säsong skulle kunna konkurrera det minsta i elitserien, om i stort sett alla andra lag tar in flera NHL-spelare - och BIF inte gör det? Jösses! Tala om att överskatta sig själv! Än en gång finns det anledning att ställa frågan: Hur länge tänker Brynäs vara utan pengar? Om man redan nu börjar prata om att några NHL-namn blir det inte tal om, menar jag...
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
70 Rodrigues: oki, jag vet själv inte så mycket om det här men det jag menar är att omj inte brynäs har råd att ta hem något proffs för att de inte har råd så ska de inte göra det helt enkelt. Det är väl inge bra att riksera än än gång ekonomin för att ta hem nhl proffs för en säsong- eller har jag fel? Visst sen är det synd att det kanke inte bli nå proffs i bif men ekonomin styr. Vill sponsorerna ha något proffs i truppen så får de väl sponsra mer.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lothar: Sponsra mer, om man som företag ska sponsra något som vill man få någonting tillbaka, sponsorvård har ju inte varit brynäs starka sida direkt, hoppas verkligen att dom blir bättre på den biten.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
70 Rodrigues: som sagt: om alla som engagerar sig i brynäs vill ha bra och dyra nyförvärv så kostar det. Då måste man gå in med en större kaka än vad som finns nu. Pengarna som finns denna säsong är till för att se till att ekonomin klaras av till sista april. Om man vill få in färvärv så då måste det in ännu mer pengar, stora pengar på sidan av som ser till så att det går till nyförvärv.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Bright: Frågan "hur länge Brynäs tänker vara utan pengar" är kanske inte särskilt hjälpfull. De "vill" förstås inte vara utan pengar en sekund mer än nödvändigt. Så varför är de utan pengar? Den diskussionen har vi varit genom massor av gånger här. Prio ett just nu är att balansera ekonomin till april 04. Därefter ska det förhoppningsvis börja bli mer reda på torpet. Problemet är att vi ligger flera år efter de andra ES-klubbarna vad gäller organisation, budget, arena, rubbet. Det enda alternativet är att kriga sig ur den situation vi sitter i nu. När vi väl gjort det tror jagatt vi står rätt bra rustade.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Vilka andra kan strejka,för under strejken jobba under andra arbetsgivare,JO!!! Bortskämda,dryga,penningstinna NHL proffs.NEJ åter NEJ,jag tycker personligen att de kan stanna "over there".Detta påhitt att ta hit strejkande NHL-spelare,kommer att ställa till det för klubbar som ej har den ekonomi att kunna ta hem några.Håller med R.Melin i hans uttalande i Aftonbladet.Låt dem själva fixa en liga,spola egen is,de är ju så många så nog fixar de det,och kapital har de.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lothar: Även om klubben har dålig ekonomi nu så är det tråkiga signaler att skicka ut till fans och sponsorer att man förutsätter att den ska vara det även nästa säsong och därför inte är intresserade av några eventuella proffs. Det är ju som Ericssons förre vd som hela tiden sade " nej vi ser ingen ljusning bla bla bla" vilken tro hade man för honom. Det man vill höra är en fortsättning på frasen "ekonomin är som bekant dålig"..... men vi jobbar hela tiden vidare med frågan, nya sponsorkontakter, ökade publikintäkter, fansen har startat en insamling, fick vi dessutom ngt nhl-proffs som spelade i laget skulle det öka intresset ytterligare.

"Vill sponsorerna ha något proffs i truppen så får de väl sponsra mer."

Vem är det som är till för vem? Sponsorerna ska givetvis ha något i utbyte för sina satsade pengar, ex synas med kända hockeynamn, tex Forsberg och Näslund som det kan bli aktuellt i modos fall.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
lindberg: visst ska klubben göra allt för att få pengar så att de kan värva någor nhl proffs men som keb eriksson skriver, det är lite tidigt att prata om proffs till ES just nu. Säsongen är lång där borta, det kan hända saker inom närmaste halvåret. Jag tycker det är bättre att köra den trupp de har nu samt köpa in några spelare som har elitserie rutin eller annan rutin för den höga nivån i ES. De behöver inte köpa in något nhl proffs om de inte har råd, bättre att satsa pengarna på "vanliga" spelarköp.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lothar: Klubben ska göra allt för att få in pengar, däremot behöver de ju inte gå till nhl-proffs, det jag vänder mig mot är attityden i Hennings svar. Förhoppningsvis är svaret taget ur sitt sammanhang. Jag gillar inte uttalanden är negativa och uppgivna, det är tungt nu ja men behöver inte vara det för alltid. Annars tycker jag att uttalandena från styrelsen har varit bra denna säsong, man jobbar med problemen men är även optimistiska om framtiden.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
roger: handlar det inte om en lock out från arbetsgivaren? men visst välbetalda är de..
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lothar: Vill Holmqvist,Wallin,Micke Samuelsson,Modin och Dackell kom hem till Sveriges mest älskade hockeyklubb,låt killarna göra det.
Men..
Brynäs får då inte dra på sig ekonomiska problem,jag tycker nog att grabbarna kan lira gratis(kommer INTE att hända, världen är för kapitalistiskt av sig tyvärr) eller skriva prestationsbaserade kontrakt.
Jag vill ha spelare som har lite lidelse och känslor för klubben,lönekuveret ska inte var den avgörande punkten.



Stöd Brynäs ekonomiskt genom nåra klick!
url=www.fyllefemman.com/BIFSupport/]fyllefemman.com/BIFSupport[/url]


[bild]www.angelfire.com/dc2/swe_draft/images/1978_199gunnar_persson.jpg[/bild]
Gunnar Persson i unga år



M.V.H Larry!




Brynäs IF ska BLI DOM BÄSTA!!!
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Anger gör mål i landslaget. Hoppas han kommer igång nu.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Jompe: Det är väl såvitt jag ser det bara klubben själv som kan göra nåt åt den ekonomiska situationen och inte ständigt ge sken utåt av att va´ så "hjälplös". Visst gäller det att nu i första hand få ekonomin i balans. Men sen då, det är ju själva grundhållningen och synsättet, kalla det gärna snålheten, som är så fel i klubben numera. Och som jag är rädd kommer att vara likadan även om ett par- tre år. Kom nämligen ihåg att man, när det gäller den sinande ekonomin, resonerade på samma sätt i ledningen också för ett par år sen. Man försäkte lugna alla med att "det kommer att se ljusare ut om några år". Brynäs kommer aldrig mer att bli nåt storlag på dessa snåla, återhållsamma premisser. Det är ett som är säkert.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Bright: Först ska man spara så att ekonomin balanseras. Samtidigt vill du att man inte skall snåla.
Om det nu bara är klubben som kan göra ngt åt den ekonomiska situationen, vad ska man då med sponsorer, kommun och medlemmar till? Bara onödigt att dra in dessa, eller hur?
Tur att inte du är ekonomiansvarig i föreningen iaf.
Då kommer vi aldrig att ens bli ett bottenlag.
Det är ett som är säkert.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Oj så svårt det är. Men än så länge är det tydligen ingen som har koll på hur ev NHL spelare ska betalas. Går det att få någon form av artistkontrakt eller annan form av betalning som gynnar klubbarna men inte skattmasen. Risken är nog att vi kommer få höra en del om betalning och skatter flera år efter ett ev gästspel av NHL spelarna. Försäkringarna, vem ska stå för dom? Än så länge många frågor men få svar.

Ett som dock är säkert, kommer nu alla svenskar hem och spelar i ES så kommer det öka intresset för hockeyn enormt. Men är det pengar, löner och försäkringar som styr så hamnar nog många i ryssland eller nere på kontinenten. Inte ens Frölunda och Färjestad kan konkurera mot dom pengarna som finns i dom "rika ligorna".
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
lindberg: Attityden i Hennings svar skall man nog inte hänga upp sig på alltför mycket. Han utgår ju bara från kalla fakta. Finns det utrymme för ngt lockoutförvärv så är man naturligtvis intresserade, under förutsättning att det inte kostar mer än vad en "ordinär" värvning gör.
OM det nu blir lockout, kan man ju hoppas att en spelare som Dackell t.ex, vill spela i Brynäs under dessa förutsättningar. Har vi lite tur så kan han kanske tänka sig att lägga sig på en ngt lägre lönenivå än normalt. Klappar hjärtat för det rätta laget, borde det väl inte vara några problem. Eller?
Tycker att lilljanne var inne lite på rätt spår. Det kommer att bli en hel drös av spelare lediga, spelare av olika kaliber både lönemässigt och kunskapsdito. Blir nog inga problem att hitta rätta typerna. Har nya SK bara samma fingertoppskänsla som de som tog hit årets nyförväv, ser det väl ändå rätt hyggligt ut....
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Jag har nog ingen lysande framtid som svenskalärare :)
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Hong Kong: Ja, många OM är det, innan man kommer till skott.
Skulle det dock bli verklighet, för man tydligen diskussioner om att tillfälligt frysa ES under detta år, i ngn form iaf.
Detta enligt radiosporten idag.
Bra tycker jag. Då blir det iaf ngn form av "rättvisa" i det hela...
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Det var väl snack att man året efter (säsongen 05-06) skulle utöka ES med yttligare två lag. Men det är nästan som att frysa serien.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Hong Kong: Ja, jag hörde det. Kruxet är ju att om inget lag kan åka ur, då kan ju heller inget lag flyttas upp.
Alltså utökar man till 14 lag.
Tulipanaros!
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Eller så får dom två sista ES-lagen spela en serie med tex fyra AS lag. Och dom fyra bästa går upp.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Hong Kong: Låter iofs kul och spännande, men vitsen är väl ändå att inget ES-lag ens skall kunna riskera att åka ur. Isf faller väl serievarianten bort, även om det som sagt låter spännande....

Anger målskytt i Tre Kronor idag.
Brynäs regerar...
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Brynäs regerar....det är ju nästan som på 70-talet :)

Det var bara en tanke och fundering från min sida. Man vet ju aldrig hur gubbarna där uppe i toppen ser på det. Men det skulle säkert ge mera pengar om två ES lag var med och kvalade, och pengar kommer ju numera alltid i första hand.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Bright: Jag köper det; historiskt sett har Brynäs varit extremt konservativa när det gäller ekonomi. Men jag tillåter mig att tro att "that was then, this is now". För alla elitserieklubbar gäller numera mottot "expandera eller gå under". Det var Messings tes angående nya arenan; får vi inte den dör vi sotdöden. Men vi kan inte expandera förrän vi försty fått balans i böckerna.

Vad sedan gäller NHL-proffsen tror jag man måste tänka dynamiskt på den frågan. OM det blir strejk är det inte alls omöjligt att vi får se en ny "coalition of the willing" ibland sponsorerna som poolar ihop pengar för att t ex få hit Honken.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
En intressant diskussion fast ingen vet ännu om det verkligen blir någon Lock out i NHL. Ja det står i kvällstidningarna att det är väldigt troligt men alla vet ju att kvällstidningar alltid har rätt eller?
Nej, avvakta till nästa säsong och se hur det blir med lock out innan man börjar diskutera ev NHL spelares vara eller inte vara i ES.

En försiktig Hagberg idag.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Både du och jag vet att våra tankevärldar aldrig möts. Snålhetspolitiken är den som fört Brynäs in i den kärva ekonomiska situationen.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Bright: Intressant teori. Man har alltså snålat så mycket så att det inte finns några pengar kvar. Och jag som trodde att pengarna tar slut när man slösar.....
Berg & Co har nog skulden för en del saker. Man skrapade iaf kistbotten och satsade 3 miljoner på spelarköp, om jag inte missminner mig. Snålhet?
Tja...
Allt är ju relativt....
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Nej Huge, teorin är inte intressant inte heller sann.Berg måste ha stått långt bak i kön när ödmjukhet delades ut. Maken till fumlig "företagsledare" får man nog leta efter. Detta är sanningar som jag själv hört stora sponsorer säga.Arrogant mm, det var Berg i ett nötskal. Där är anledningarna till de ekonomiska bekymmren idag.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Snålhet är ibland ekvivalent med brist av visioner, framåt anda osv. Man måste våga satsa för att vinna.
Sponsorer sponsrar då man ser ett initiativtagande, och tydliga visioner. Sponsorer gillar inte att höra att vi har inte råd med det, vi har inte råd med datt, som nu senast angående NHL-spelarna(även om han sa att det i dagsläget inte ser ut att kunna bli något NHL-tillskott nästa säsong).
Sponsorerna vill höra att vi ska värva bra, att vi ska konkurrera med de bästa, bli bäst, osv. Då vill man vara med.
Och sedan som RavenLord skrev, dom vill få nått tillbaka. Inte snåla med andra ord. Ge och ta är väl ett gyllene och passande uttryck.

Sen angående värvningarna, 3 mille, ja, man visade något, men man måste också se till att visa viljan innan, så att pengar finns för detta, nu fanns det ju inte täckning nog för dessa förvärv, vi ligger ju back med samma summa... Initiativ är bra, men på rätt sätt.

Skapa en bättre relation till sponsorerna, förbättra kommunikationen, diskutera kontinuerligt, med alla sponsorer, och bjud in nya, för att gemensamt skapa sig en bild av vad alla vill med satsningar och gemensamt vill åstadkomma.
Man kan inte säga att det inte verkar som om de blir något NHL-tillskott, utan att diskutera frågan med existerande och eventuellt nya sponsorer...

Beklagar ev. otydligheter och slarv i skriften, trött...
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
p j davydjoos: Exemplet med de 3 miljonerna tog jag för att visa att Berg iaf inte led några brister på visioner eller var snål. Att han sedan klantat till det på andra plan är ju en annan femma.
Som gordo påpekade, vi får väl se vid bokslutet hur den nya organisationen verkar ha skött sig. Trots ett hårdare sponsorsklimat verkar det iaf hittills som att man är på väg åt rätt håll. Mer reklam både på tröjor och sarger exemplifierar ju det antagandet.

Jag tror att sponsorerna är så pass förnuftiga och realistiska att man vet hur Brynäs läge är för tillfället. Henning kunde ju ha sagt att vi självklart är intresserade om ekonomin tillåter, men å andra sidan utgick han nog ifrån att detta var en självklarhet.
Lika självklart diskuterar man det hela med nya och existerande sponsorer, ngt annat vore ju orimligt.
Sponsorer är väl också tänkande människor, får man utgå ifrån...
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
p j davydjoos: "Sponsorerna vill höra att vi ska värva bra, att vi ska konkurrera med de bästa, bli bäst, osv. Då vill man vara med."
Det var ju precis det Berg mf.l. gjorde för några år se´. Senast var Norrena så gott som klar. Året innan var det väl Pasi Nurminen som skulle kontrakteras. Och vilket jävla liv det blev när det visade sej bara vara snack! Och inte fan strömmade sponsorerna till heller.
Först måste ledningen hitta ett underlag för en storsatsning se´n kan man gå ut och lova. Inte tvärtom.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Huge: Själklart utgick han från det, men uttalandet är fortfarande fel i varumärkes synvinkel, han lär inte ha stärkt varumärket med det uttalandet iallafall, dock inte heller nämnvärt försvagat, men det var iallafall ett uttalande lite i negativ riktning för varumärket Brynäs IF, och sån publicitet har vi fått i överdos.

Dags att tänka igenom vilken strategi man ska ha utåt för att stärka varumärket kanske? Kanske hålla ett seminarie för de inom klubben som kan hamna i mediernas fokus, hur dom ska tackla frågor som berör klubbens ekonomiska och sportsliga framtid...
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
p j davydjoos:
Det sista du skrev tycker jag låter som en utmärkt ide :->
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
p j davydjoos: Problemet är inte att Brynäs varumärke är svagt. Finns inget starkare i svensk hockey. Problemet är att pengar (sponsorer) saknas. När vi har pengarna kommer spelarna att älska att spela för klubben. Då spelar det ingen roll hur korkat ledningen uttalar sej eller hur taskigt varumärket uppfattas.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lilljanne: Och varför saknas det sponsorer???
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lilljanne: Jo, men inte lockar allt badwill vi haft de senaste åren, till fler/större sponsorer iallafall. Anser att badwill och kräftgång hör ihop, likväl som goodwill och framtid hör ihop...
Pengarna och sponsorerna kommer inte hur som helst...
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
70 Rodrigues: För att hela Gävleborg ligger i ekonomins och tillväxtens svarta hål. Utflyttning, arbetslöshet, företagsnedläggningar, höga sjuktal, hög kommunalskatt osv osv i all oändlighet gör att förutsättningarna är hur taskiga som helst för högkostnadsidrott (alltså inte bandy mm). Och lägg till det att Brynäs av nån outgrundlig anledning inte tycks väcka några känslor alls på lokal nivå så har du väl 95% av förklaringen till Brynäs ekonomiska kräftgång.
Eller tänkte du på nåt annat?
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Lilljanne: Gävle är väl knappast den enda an elitseriekommunerna som lider av det du räknade upp.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
p j davydjoos: Lokal sponsring handlar i första hand om att stötta det hockeylag man brinner för. I andra hand vill man tjäna på insatta medel.
Missnöjda sponsorer finns hos alla hockeylag.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
p j davydjoos: Så här kan jag tänka mig att det ser ut när det gäller sponsorintäkter:

1.Färjestad
2.Frölunda
3.HV 71
4.Linköping
5.Djurgården
6.Leksand
7.MoDo
8Timrå
9.MIF
10.Luleå
11.Timrå
12.Brynäs
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
70 Rodrigues: Opps, lite bakis idag, SSK ska in på 7:e plats och Modo på 8:e,sorry!!!
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Stackars fattiga Johan Hedberg: "Klart jag vill spela hockey några år till, vi spelare måste ju se till att vi har en inkomst. Vi har två barn och måste tänka på den sociala situationen också."

Tror ju verkligen han skulle gå i personlig konkurs om han inte fick elitserielön under en säsong.
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Hong Kong: Divor är vad dom har blivit många av våra svenska NHL-proffs....
Kommentera

Sv: Inga hnl-proffs i brynäs?
Niklas Anger tappar sin markering o Ryssland gör 2-0 på Tre Kronor!
Kommentera

« · 323847 · »