Brynäs IF

726368 inlägg · 7959 ämnen

Linköping - Brynäs 25/10

603153 · » Till forumet


Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Danne66: Nej det finns inga som helst tecken på att han ska köra igång igen. Det är nog bara att inse faktum att han är förlorad, hur tråkigt det än kan låta.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: Du som brukar springa på träningarna; några tecken på om Sulku är på G? Eller är han förlorad - typ?
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
micke: Löneutvecklingen är inte bra alls, och den lär inte bli bättre nästa år när elitserielagen kommer att ha extra mycket pengar i och med TV avtalet.

Risken är att det kommer att betalas stora summor till "dussinspelare", de verkliga vinnarna blir givetvis våra svenska "storstjärnor" som kommer att få ett rejält lönelyft för att stanna i de klubbar som de representerar nu.

Det kanske vore en idé att stävja den utvecklingen innan vi hamnar i ett läge som är ohållbar. Konkurrensen från Europa och NHL är givetvis ett problem så det går ju inte att bara sätta ett tak heller.

Men ett naturligt första steg vore att begränsa antalet utlänningar i ES, sedan får man se hur pass utvecklingen ter sig. Nåt måste i alla fall göras.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
micke: "Tänk om en annan hade haft samma löneutveckling..."

Det får man om man utbildar/tränar sig till en förmåga som är väldigt stor efterfrågan men liten tillgång på. Jag skulle också vilja haft denna inkomstutveckling.

Du tycker Chrunak's uttalande är lustigt, det gör inte jag....
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Beezer: "Chrunak förklarade klart och tydligt att han avsåg ett lönetak som omfattade hela spelartruppen. Orzagh's lön + de övriga i truppen hamnade inom deras ram för spelartruppens kostnad."

Det är egentligen skit samma. Hela idén med lönetak är ju att man ser lönekostnaderna skena iväg till skrämmande nivåer, det är klart att får enskilda spelare 250´/månaden så blir lönekostnaderna därefter. Att dagen efter man ytterligare lagt ved på lönekarusellbrasan komma med detta uttalande är ju inte annat än lustigt...

Som utländsk spelare på artistkontrakt i Sverige kan man ju inte annat än gilla läget. För inte så många år sedan brukade dessa kontrakt ligga på 100´/månaden (Jeffrey Williams t.ex hade det) och nu är det drygt det dubbla som gäller. Tänk om en annan hade haft samma löneutveckling...
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Huss: "Förstår mig inte på gamle simkaptenen Hans Chrunak i Luleå. Först anställer han Orzagh för 42 000/match och därefter går han ut och gnäller om lönetak.
Som man bäddar....."

Chrunak förklarade klart och tydligt att han avsåg ett lönetak som omfattade hela spelartruppen. Orzagh's lön + de övriga i truppen hamnade inom deras ram för spelartruppens kostnad.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Lunkan: "Det kan räcka till slutspel och väl där kan allting hända.........."

Exakt.
T.ex att motståndaren då hamnar i en likadan svacka.
Typ....
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Den bistra sanningen är att vi har 2 klasser i elitserien då "dom 4a stora" står i en klass för sig själva.

Det som är mindre tråkigt är att de övriga 8 lagen alla kan slå varann. Det gäller att vinna hemma matcherna mot dessa och gneta till sig några pinnar borta. Det kan räcka till slutspel och väl där kan allting hända..........
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: Ja, dom fick sig nog en skopa ovett av Melin i pausen och började pumpa på lite mer. Och när dom börjar få grepp med sina tunga pjäser då blir det svårt att stå emot. Möter man ett taggat LHC så är det ett absolut måste att åka skridskor utav bara helvete. Och det har vi inte ork att genoföra för tillfället, som det verkar.
Men som du säger; det positiva är första perioden som visar att Boorken iaf försöker ändra lite i taktikmönstret.
Nu gäller det bara att jobba på, då det inte finns några genvägar till det perfekta ljudet, dårå..... :-))
Jämfört med fjlolåret så har vi iaf ett bra grundspel att falla tillbaka på samt en bra defensiv, främst i BP.
Hade denna svacka kommit förra året vid samma tidpunkt så hade man varit betydligt mer orolig...
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Huge: Jag hörde att de öppnat matchen med offensivt spel. Detta renderade i 9 skott och 0 mål framåt och ett i baken. Det är en fullt godkänf period sett till vad Brynäs har presterat innan..

Men vad hände sen?
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: " När vi sen har Boork i båset som gör försök med att försöka tråka ut motståndarna genom att spela ultradefensiv betonghockey, ja då får vi det här resultatet."

Det där stämmer ju inte, och verkar ha blivit ngn sorts mantra härinne allaredan. Igår försökte vi ju med offensivt spel till att börja med, ngt som många efterlyst den senaste tiden. Enligt webbkillarna var Brynäs det enda lag hittills i Cloetta som försökt spela offensivt och inte bara ställa upp sig och vänta. Den enkla sanningen är ju att vi är slitna för tillfället, vilket märks på uppträdandet och det är den största anledningen till att det går trögt.
Vad övriga bortamatcher anbelangar så måste jag säga att den defensiv vi utövat mkt väl har balanserats av en helt Ok offensiv när tillfälle givits.
Kan nog vara så att träningsdosen du talar om börjar sätta sina spår, men det är nog inget att oroa sig för då svackor kommer förr eller senare.
Sannolikt priset vi får betala för att vara som starkast senare under säsongen.
Skulle tro att det är en ganska delikat och inte helt lätt uppgift att lägga upp träningen för att få bäst resultat. Och då har Boorken ändå varit med i gamet ett tag och bör ha rätt bra koll på hur det skall skötas.
Låt oss hoppas att han är rätt ute denna gång....
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Poffa:

....ute på djupt vatten?
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
sylf: 2003-2004 HV71 SEL 49 6 2 8 47 Dessa siffror kan inte ha producerats utan att han haft några kvaliteter. Så enkelt är det. Frågan är bara, VAD har hänt? Är det skadan han haft som gjort honom osäker?

Vem är sämst i Brynäs om man tittar på +/- ?

Jo Bäckström, allas vår lilla kelgris och framtidsman. Det kanske är dags att låta honom vila ett tag?

Vi har ett stort problem bland våra centrar. Endast EN, Micke Lind ligger på en respektabel nivå i tekningsstatsen.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Huss: Tja, luktar dubbelmoral lång väg...
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10

Huss:

...får man simma?

Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Förstår mig inte på gamle simkaptenen Hans Chrunak i Luleå. Först anställer han Orzagh för 42 000/match och därefter går han ut och gnäller om lönetak.
Som man bäddar.....
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: Anledningen att jag tog Masken som ett exempel var ju att du skrev att ett lag går inte att köpa ihop.
SS har potential? OK,då måste han inse att han måste börja använda kroppen,det har han inte gjort på sina första 23 levnadsår och kommer säkert inte att göra de närmaste 23 heller.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
sylf: Ja det är ju toppförvärv som tagits in. ;) Det känns som att det var chansningar allihop. Simon Skoog tror jag har potential. Han gjorde ju ganska mycket poäng i HV för ett par säsonger sedan men efter skadan så är han som förbytt. Troligen är det på den bra säsongen som mormor och co minns när de var lyriska över nyförvärvet.

Men det kommer att krävas en rejäl scoutingverksamhet för att bygga upp ett nytt storlag. Precis som Rafalski skrev så måste vi byta ut det gamla gardet till nästa säsong. In med nya friska takter.

Att du ens tar masken som exempel, killen som är med och budar på allt och alla.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: Näe,se på Masken som köpt 80 spelare de senaste åren.Men Brynäs har väl ingen scouting öht,då skulle väl inte SS,Lavins,Spets mfl finnas i truppen....
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: Nej redan nu måste framtidens lag byggas med aktiv scouting inför framtiden. Spelare som Wahlberg, Dackell, Lind, Molin och kämpen Sjödin sjunger alla på sista versen. När arenan väl invigs så kommer det vara fullsatt ett tag till nyhetens behag lagt sig. Har man då inget slagkraftigt vinnade lag så kommer det eka tomt ännu mer än det redan gör i Gavlerinken.

Men som du var inne på, släpp defensiven och blås på framåt istället, visst finns risken att vi torskar stort på torsdag men vi kanske även kan skapa en del tryck framåt, och det kan ju leda till målchanser och kanske t om mål :-) Det fysiska spel med hård checkning som uppvisades under dom första omgångarna saknar jag, framförallt hemma oavsett motståndarlag.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
rafalski: Ja en ny arena kan bidra med ekonomiska resurser för att få ett bättre lag. Frågan är om man inte skal göra ett försök att skaffa in lite bättre folk på scoutingpositionerna. Ett bra lag köper man ju inte bara ihop.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: Som sagt en väntad förlust. Risken är väl att scenariot blir likadant på torsdag. Sen är soppan slut som vanligt när hemmaplan väntar, osv.

Man får väl trösta sig med att LHC var ett bespottad strykgäng för inte allt för länge sedan. Ny arena och nya friska stålar kan göra underverk.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
70 Rodrigues: Det låg i luften. Men det är inte de här matcherna vi skall fokusera på utan det är matcherna mot de lag som vi konkurrerar mot om de sista slutspelsplatserna. SSK, Luleå, Modo,Timrå, Djurgården och Mora. DÄR har du lagen som är hyperviktiga att slå hemma i Gavlerinken och sno poäng av -eller i bästa fall vinna mot på bortais.

Att gå runt att tro at vi skall kunna vinna mot lag som Linköping och Frölunda är att ha för stor tilltro till laget. När vi sen har Boork i båset som gör försök med att försöka tråka ut motståndarna genom att spela ultradefensiv betonghockey, ja då får vi det här resultatet.

Nu vill jag se ett Brynäs som helt sonika skiter i att det vankas förlust på torsdag. Jag vill se ett Brynäs som kommer till Scandiavium och spelar offensiv hockey. Chocköppna matchen i ett rasande tempo och med lite flyt så kan vi få med oss nån pinne, om inte annat så kommer i alla fall självförtroendet tillbaka en smula.

Men det lär inte hända. Boork har en plan och kör efter den utan att avvika, för oss som tittar på finns bara ett alternativ. Titta på och hoppas.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
70 Rodrigues: Det blir som de senaste åren,det här är inte ett dugg bättre.Laget är i total avsaknad av eget spel.Vore jag Syndlöf skulle jag börja kolla plånboken.Minst 4 nya behövs för att undvika kvalspel.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
GävleLasse: Det där gick ju bra, TOTALT förnedrade, hade vi inte haft "Honken" i mål så kunde det ha blivit tvåsiffrigt. Boorken börjar coacha o vaska om först i 3:e perioden, varför så sent? Återigen få och dåliga skott. Usch, nu börjar det kännas som dom senaste 3-4 åren igen, hua!!
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
En (färgad?) matchrapport finns nu på SvenskaFans, se länk. Jag förstår att det för en brynäsare kan se ut som att jag är enögd och subjektiv i mitt referat, men det var faktiskt riktigt stor skillnad mellan lagen ikväll. Tyvärr för er del.

Men var rädda om Honken, en riktig klippa längst bak.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
JanT:
Nä, vi visste ju att de här fjorton dagarna är "Hell Week x 2", men några ströpoäng borde det ha blivit och kan fortfarande bli. Men inte ska vi behöva vänta till omgång 20? De första goda vinstchanserna kan jag se redan vid omgång 18 och 19 - dvs vid Siljan Runt: borta Mora 3/11 och borta Leksand 5/11.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
JanT: Det låter som ett högst realistiskt scenario. Vi får tacka vår lyckliga stjärna att laget innehåller två målvakter av yppersta klass.
Sen måste man fråga sig varför så meriterade spelare som Lind, Wahlberg, Dackell m.fl. fortsätter att underprestera så kraftigt framåt. Beror det enbart på att Boork beordrat "tok-def" pga vår svaga backbesättning?
Kan aldrig bli nöjd med att laget match efter match aldrig ens kommer i upp i 20 skott totalt under en match. Det är vad "de fyras gäng" levererar under en period i många matcher.
Till råga på allt åkte J-20 laget på däng mot bottenlaget Almtuna....
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
65selander: Det lär krympa ännu mer fram till omgång 20. BIF & LHF har tuffa spelprogram framöver. LIF får det dock svårt i botten, man får inte tappa poäng mot SSK hemma i det läge man befinner sig nu!

Personligen blir jag inte överraskad om vi är under slutspelsstrecket efter 20 spelade omgångar. Därefter lättar vårt spelprogram betänkligt.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
65selander: Vi får se till att avståndet ökar igen. Redan på torsdag kan vi ju fixa tre poäng fast det kommer bli välldigt tufft, kanske ännu tuffare än i dag.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Nja vi håller oss på rätt sida men det krymper....

1 Frölunda 13  9  3  1  2  57- 25  32  
2 HV 71    13  9  3  1  2  42- 17  32  
3 Linköpin 13  9  2  2  1  35- 22  30  
4 Färjesta 13  7  3  3  0  36- 22  24  
5 Timrå    13  6  1  6  0  28- 31  19  
6 Modo     13  5  2  6  0  27- 27  17  
7 Brynäs   13  4  4  5  1  25- 30  17  
8 Luleå    13  5  0  8  0  30- 38  15  
9 Mora     13  4  2  7  0  25- 36  14 
10 Djurgård 13  3  2  8  1  28- 45  12 
11 Södertäl 13  3  2  8  0  19- 37  11 
12 Leksand  13  1  2 10  0  22- 44   5 

Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Falken: Det blev 4-4
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Falken: Håll nu ut och låt det sluta 4-4. Inga mer poäng till något av lagen tack!
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Leksand - Södertälje 4-4 nu. Kanske bra för oss.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
brynasaren: Sur förlust ida men ganska väntad tyvärr. Men nu tar vi nya tag mot Frölunda. Nu ska vi faan bryta den jävla sviten mot dem...

Forza Brynäs !
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Falken: 44-17, då gjorde Honken en bra i alla fall.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Slut.

Linköpings HC - Brynäs IF 3-0 (1-0,2-0,0-0)
Skott: 44-17 (13-9,18-3,13-5)
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
brynasaren: Jo hej du ;) Jag är riktigt orolig... Fan att man ska behöva må dåligt i år igen.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Falken: Jaha, ännu en förlust. Nu får vi väll ta nya tag på torsdag mot Frölunda.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Nehe, inte ett enda mål i dag då.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
brynasaren: Ett mål vore ju inte fel.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Bif_FANS: PP nu för Brynäs. Absolut sista chansen.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Kom igen nu!!! Någon som skall på Frölunda-Brynäs???
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Just nu närmar sig kvalserien allt mer. Om resultaten står sig är vi bara fem poäng före Djurgården. Brrrr.....
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Falken: Spets missade friläge. Måste sätta chanserna nu.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Tycker Boorken lär fixa till det här genast. Om vi förlorar i dag så har vi sju förluster på åtta matcher samt endats 5 poäng av 24 möjliga. Visst har vi mött topplag men nog fan ska vi kunna ta med oss någon poäng då och då.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Danne66: Okej, låter ju inge bra.
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
brynasaren: Enl. Lasse Granqvist på P4 så är klasskilnaden total!! LHC är mycket bättre än brynäs på ALLA positioner. Brynäs får det tungt framöver!
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Falken: 18-3 i skott i andra,det verkar som om vi blir överkörda!!!

Viktigast just nu är att försöka göra en bra sista period som vi kan ta med oss till Göteborg!!
Kommentera

Sv: Linköping - Brynäs 25/10
Falken: Mm, det ser ju inte specielt bra ut nu. Nu är man ganska nöjd om dom lyckas med att göra en bra sista period.
Kommentera

603153 · »