Brynäs IF

724791 inlägg · 7958 ämnen

Rätt eller fel?

« · 432968 Till forumet


Rätt eller fel?
Återger det brev jag fick häromdan från en skribent i en annan GB.
Eftersom jag fått i stort sett 1 kommentar om detsamma så vore det kul att höra vad resten tycker.

""Tjena,

Jag tänkte bara säga TACK för att du håller fanan högt i er gästbok. Det är beklämmande att läsa vad en del av era gamla skribenter på Hockeysnack skriver om laget. Jag har aldrig velat ta ordet medgångssupporter i min mun men frågan är om inte några av Brynäs s.k. supportrar är farlig nära den utnämningen.

Måste vara frustrerande att läsa allt skit som skrivs om laget när laget inte förtjänar det?! Jag menar, det är ingen katastrof utan laget har kämpat väl och så länge stridshumöret finns där kommer det att lossna med tiden. Det vore annat om inte laget presterade, man gav f-n i allt och uppträdde nonchalant. Då kan man på ett konstruktivt sätt kritisera det. Men nu spelar man faktiskt bra långa stunder och är bra med i matcherna.

Dessutom är det så att många av lagen har förstärkt sina trupper med mycket namnkunniga spelare, till skillnad från Brynäs. Om detta beror på bristen av pengar eller andra orsaker låter jag vara osagt. Men min övertygelse är att Bifs ledning har gjort allt vad som står i deras makt att ha ett så bra lag som möjligt - även nu när lockouten blivit ett faktum. Har man inga pengar, inga spelarköp. Har man pengar, så är det sannolikt att man köper. Om man anser det vara nödvändigt vill säga.
Konflikten var inget som direkt gagnade Brynäs, sett i backspegeln. Men vad är det som säger att inte lockouten skördar sina offer i elitserien när man blåser konflikten över? Jag antar att Bif inte offrat sin elitlicens p.g.a. detta, däremot ställer jag mig ytterst tveksam till ett eller ett par lag om de inte "överköpt" sin lördagsgodispåse...

Hur som helst så ser jag ingen direkt fara än för Bif. Tycker det ser bättre ut än väntat. Man gör jämna matcher mot förmodade topplag, serien är lång där lag som Mora säkert kommer att ha en svacka i och med sitt spelarmaterial. Mif ser väl inte heller direkt farliga ut och har nog betydligt större bekymmer än vad Brynäs har. fler lag har problem så här i inledningen. Lag som definitivt borde levererat bättre än man gjort. Jag tänker på lag som HV. Det finns säkert en viss frustration i det lägret men ingen panik. De kommer att resa sig ur detta och säkert vara ett av de lag som kommer kriga i toppen. Huvudsaken är att de står enade i kampen dit, något som alla lag måste göra i år eftersom serien aldrig varit jämnare. Det finns inget som säger att lagen blivit bättre med NHL proffsen, däremot ingjuter namn som Zäta, Foppa (som förvisso är klar utan konflikt), Modin, alla skickliga amerikaner en hel del respekt i unga killar som aldrig fått möta på sådant motstånd. Men om lagen per automatik blir så mycket bättre, nja det är jag osäker på.

Jag önskar Brynäs lycka till, och dig all lycka att hålla uppe nivån i er gästbok så jag slipper läsa om domedagen i gästboken.

Lyyyyycka till!!!"


Tyck till nu, vetja...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge:
Jag håller med till stora delar i detta , visst vi ligger sist men inte hjälplöst sist och inte blivit krossade resultat mässigt i nån match

Som flera skriver här tror jag laget saknar walle och jag har starka förhoppningar på iaf 4 kedjor när han tillbaka

Tycker att har man nå konstruktiv kritik ska man framföra det , men det mesta klagomål här är det ju dagis kvalite på och i stil med bif är patetiska , gävle suger .. men bara för det behöver man ju inte vara över drivet åt andra hållet heller

och kom nu inte påstå att jag accepterar förluster utan vidare för det gör jag inte .. blir man efter att verkligen kämpat i matchen slagen av ett bättre lag är det inte mycket man kan göra , men blir vi utspelade för laget inte kämpar och ger allt då blir jag totalt förbannad och kommer såga laget jag med , men det anser jag inte skett nu iaf
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge: Jag håller faktiskt med till stora delar,att lockouten kan få konsekvenser för vissa lag,att den inte gagnade BIF tex.Men den där biten om att laget är bra med i matcherna och därmed ingen fara på taket köper jag inte.Fortsätter laget att förlora trots att matcherna "står och väger",kommer dom snart att tappa suget.Frågan borde istället vara VARFÖR man hela tiden förlorar,eller för att vara helt korrekt,inte vinner dom matcherna.Där är en stor fara.Skribenten skriver även att han inte tror att lagen som förstärkt blivit bättre.Bullshit!! Mora,Modo,Luleå,Lhc och kanske framför allt DIF skulle va klasser sämre utan förstärkningar.Men det har jag skrivit förut,utan proffs skulle Brynäs vara topp 4,enbart beroende på att de andra skulle bli sämre.

Gnället i GB´n tänker jag inte kommentera så mycket,det är en demokrati vi lever i så alla har rätt att tycka och tänka vad man vill.Vissa blir förbannade vid förlust,andra rycker på axlarna.Jag vet inte vilket som är värst.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
sylf och andra: Kom inte och säg att det enda alternativet till att spy galla i denna GB som flera gör är att rycka på axlarna och acceptera förluster. Det är så otroligt svartvitt.

Brynäs är inne i en riktigt kritisk perod där vi var ytterst nära att gå i KK förra året. Nu kom dessutom lockouten riktigt olyckligt mitt i Brynäs försök att återhämta laget sportsligt och ekonomiskt. Man har valt att satsa på lite billigare men ändå gedigna 30+spelare för att kunna vända trenden och hålla oss kvar i ES tills dess ekonomin är uppe på tryggare mark igen med hjälp av ny arena etc. Hur mycket vi än drömmer kan vi inte köpa oss ur det nuvarande kritiska läget med hjälp av tillfälliga lockoutspelare för pengar vi inte har. Kanske har man råd med 1 spelare till vad vet jag men det kommer ingen Messias.

Att bara impulsivt kasta skit på föreningen och laget efter 7 matcher där 4 har varit mot tippade topplag känns lite väl enkelt. Jag tycker laget ska ha en eloge för att de spelat så bra som de ändå gjort så här långt. Vem fan trodde vi skulle kunna spela jämt med ett modo halvfullt av NHL-spelare innan säsongen började? Frölunda, Modo, FBK, LHC, DIF, TIK har i nuläget tillgång till några av världens bästa hockeyspelare. Jag tycker inte förluster eller bottenträskplaceringar är speciellt kul men utifrån lagets nuvarande förutsättningar i jämförelse med andras är de rätt svåra att undvika. En slutspelsplats i år vore en jätteprestation. Kom ihåg det utsatta läget! ES 04/05 är så länge Lockouten pågår en David mot Goliatsäsong. Varje seger mot de NHL-förstärkta topplagen är en mindre bragd.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
sylf: Att vi varit bra med i matcherna mot de topplag vi hittills mött är det väl knappast ngn som kan förneka. Fanns det ngt patentsvar på varför man ändå inte vinner, då vore det ju väldigt enkelt. Muta motståndarna? Be dom ta det lite lugnare? Säga åt våra egna killar att dom måste göra mål? (dom kanske inte vet att detta)
Som skribenten skriver, hade vi spelat uselt, utan inställning osv, då hade man varit riktigt orolig. Hur många matcher har man inte sett där ena laget skapar massor men det andra laget likförbannat pillar in puckarna. Det har som sagt gått 6 omgångar av 50 och att redan nu kasta yxan i sjön och börja gnälla verkar inte direkt seriöst tycker jag.
Andemeningen i brevet är i mångt och mycket den att man som supporter skall stötta sitt lag på ett positivt sätt i alla lägen, speciellt när det går tungt. Spelar ingen roll om man spelar dåligt, dom skall ändå stöttas. Spelarna och tränarna kan nog själva bedöma sin insats och vet när dom inte gjort ett bra jobb. En klok supporter skall i det läget inte gå in och lägga lök på laxen. Naturligvis kan man skrika ut sin besvikelse även här på sidan, vilket ju många också gör.
Det är när den hela tiden kombineras med tillmälen som: Skitlag, djävla sopor, o dyl som gränsen är passerad enligt min mening.
Man brukar iofs säga att den man älskar, den agar man.
Fast det finns ju gränser även där.

ALLA blir förbannade vid en förlust och INGEN rycker på axlarna, det är jag övertygad om.
Där det skiljer sig, är hur man hanterar det hela.
Jag tycker att en blandning av lite gnäll, självdistans, uppmuntran och glimten i ögat är att föredra framför ett i stort sett konstant målande av fan på väggen.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
70Igor: Klockrent, som man brukar säga.
Kort sagt: anpassa kraven efter omständigheterna.
Svårare är det inte...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge: Vem har kastat yxan i sjön?

7 omg av 50,annars var det rätt.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Ligger det inte i sakens natur att om laget man håller på förlorar så mår man dåligt? Är det inte det som liksom är definitionen på en supporter? Jag tror inte att Huge är mindre supporter än någon annan här. Hur man hanterar nederlag beror på hur man är funtad. Vissa blir förbannade, andra blir tysta och glor in i en vägg hela dagarna, andra försöker trots allt att se framåt. Alla är vi supporters. Hustrun har blivit den största Brynäs-supportern jag träffat eftersom hon vet hur otroligt sur och grinig jag blir när Brynäs förlorar. Men jag försöker låta bli att yla alltför mycket här. Vi lever i en demokrati, som sylf skriver och det är ett privilegium att få yla om man känner för det.

Men det är på fjärde året nu som livet som Brynäsare är tungt. Jag tror inte det finns någon teori om den här nedgången som inte har stötts och blötts på den här GB:en, men jag inbillar mig att vi nu äntligen är på rätt väg. Kortsiktigt kan man konstatera att vi är två segrar från en slutspelsplats (med sedvanliga reservationer för resultaten i andra matcher) och att serien egentligen knappt kommit igång. Men det kommer att bli kämpigt hela den här säsongen. Jag fattar fortfarande inte hur andra klubbar finansierar sitt NHL-shoppande, men för Brynäs del gäller att vi har inte pengar till mer godis än vad vi köpt. Alltså måste den ekonomiska basen breddas. Vi måste också, tror jag, gå tillbaka till vad som gjorde den här klubben stor en gång i tiden. Många (bl a jag själv) verkar tro att mest pengar gäller, men jag inbillar mig att det finns annat som också spelar roll. Det finns något som heter självbild, hockeykultur, klubbkänsla. Titta på Miettinen som själv föreslog en lönesänkning för sig själv inför den här säsongen för att hjälpa klubben. Det säger mig något om hur killen tänker, och vi anses bland finländarna vara den kanske trevligaste klubben att spela för. Vi ska satsa på det OCH på att stärka ekonomin.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Jompe: brynäs må ha sett bättre dagar men dom kommer tillbaka det är det som är det viktiga ;)
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Jompe: Mycket kan man nog vinna på att byta huvudsponsor.Inget ont om Gevalia,dom gör hyggligt kaffe.Men jag tror att det just är kaffepengar som kommer därifrån.En jämförelse med SSK,som har ett publiksnitt på typ,2500 personer och inte på långa vägar lika mycket medlemmar.Dom kan ändå locka hit mängder med världsstjärnor.Varför? Scania,Astra osv.Där är skillnaden.Saku Koivu på väg också enl säkra källor.Ansluter efter nästa transferstopp.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Jompe: Självklart är alla härinne engagerade och alla lider nog lika mkt när vi torskar. Förmodligen tillhör jag det äldre gardet här på sidan, sett till åldern. Har märkt att man med åren får lite mer distans till saker och därmed också ser lite mer nyanserat på saker och ting.
Visst är vi på rätt väg, som du säger. Tidigare har man ju kunnat skylla på saker som haft lite mer av "subjektiv" karaktär: skador, dålig form, fel tränare/tränarfilosofi etc.
Nu har vi ju faktiskt en som jag tycker STOR orsak som gjort att allt kastats överända och den orsaken är mkt konkret: lockouten.
Det är hårda kalla fakta och inget annat.
Vi spikade truppen i ett tidigt skede med spelare som de flesta ansåg vara mkt bra nyförvärv, om man jämför med övriga lag.
Till ingen nytta, höll jag på att säga.
Men det känns faktiskt nästan som så....
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
sylf: Problemet med Gävle är väl att det inte finns ngn annan sponsor av Gevlias dignitet på orten. Korsnäs borde väl isf vara ett alternativ men dom verkar ju under flera år ha stått i bakgrunden av en eller annan anledning.
Om nu Gevalia är enda elefanten i manegen så kan dom ju också styra det hela själva.
Take it or leave it, typ....
Att isf bara säga upp avtalet från Brynäs sida kanske inte heller är det lättaste.
Som sagt, allt är inte svart eller vitt...

För övrigt tror jag nog att det kommer ngn form av förstärkning när fönstret öppnar igen. Utbudet av lediga spelare som tröttnat på att gå och slå dank kommer att öka. Vi kan nog få hit ngn som inte är alltför dyr men som har hjärtat på rätt ställe. Titta bara på Moras transatlanter. Något i den stilen skulle inte sitta helt fel...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge: Jag har inga kommentarer till det där brevet - mer än att det var väldigt långt...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge: Texten du återger kommer från nå´n som är van att leva i en förlorarkultur, gissningsvis en modo- eller timråsupporter, alltså är den ointressant för en brynäsare. Du och alltför många andra brynäsare håller på att anpassa er till samma förlorarkultur där man accepterar förluster bara dom inte är tvåsiffriga. Att torska mot ett bättre lag är fullständigt logiskt men lika förbannat oacceptabelt. Med ditt sätt att resonera kan vi vara hyfsat nöjda i Allsvenskan nästa år bara det finns goda skäl till att vi lirar där. En inställning som skapar förlorare.

Laget spelar efter sina förutsättningar och därför finns ingen anledning att gnälla på spelarna. Laget Är bra. Laget har spelat klart godkänt. Men så länge det finns elva lag som är bättre kan ingen brynäsare vara nöjd. Nöjd är jag vid vinst, missnöjd är jag vid förlust. Är det definitionen på medgångssupporter, då är jag en stolt medgångssupporter.

Jag kräver att Brynäs får samma förutsättningar som andra elitserielag!
Jag kräver att Gävle ställer upp för laget!
Jag kräver att alla medlemmar bidrar efter egen förmåga för att stötta föreningen!
Jag kräver att Brynäs aldrig ligger sist i någon serie!

Vore jag nöjd med jumboplatser, vore jag leksing.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Lilljanne: Bulls eye!!!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Lilljanne: Exaktemento!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Rätt eller fel att GIF går upp i Allsvenskan? Just nu är de i alla fall på väg att sinka tre poäng mot Västerås. Det står 1-0 till gurkorna...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Clarence: 1-1
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Fast nu är det 1-1 på Arosvallen!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Rätta mej om jag f å r fel, men ikväll kommer inte Mora att dra ifrån oss ytterligare i alla fall..?!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Clarence: 1-2
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
p j davydjoos: Vinner Gefle ikväll tror jag Allsvenska biljetten är i hamn!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Clarence: Tror jag med,Häcken och Assyriska möts i sista.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
sylf: Fotboll. Säsongen är ju redan färdigspelad.

Div 3 Norra Svealand, herrar
1. IK Frej 22 14 4 4 65 - 32 46
2. Bollstanäs SK 22 11 5 6 45 - 30 38
3. IFK Sollentuna 22 10 6 6 46 - 30 36
4. Brynäs IF FK 22 10 5 7 37 - 38 35
5. Värtans IK 22 9 7 6 52 - 36 34
6. Enköpings IS 22 9 4 9 49 - 49 31
7. IFK Österåkers FK 22 8 6 8 48 - 40 30
8. IK Fyris 22 8 6 8 34 - 32 30
9. Bälinge IF 22 9 3 10 35 - 41 30
10. Heby AIF 22 7 4 11 34 - 38 25
11. IF Vindhemspojkarna 22 6 6 10 31 - 48 24
12. Gimo IF FK 22 2 2 18 9 - 71 8

Div 3 Ångermanland
1. IF Älgarna 22 15 3 4 72 - 28 48
2. SUIF/Docksta 22 15 0 7 54 - 30 45
3. Björna IF 22 14 1 7 59 - 30 43
4. Sollefteå GIF 22 13 2 7 60 - 33 41
5. Sidensjö IK 22 11 4 7 60 - 44 37
6. Junsele IF 22 10 3 9 41 - 36 33
7. IFK Härnösand 22 9 3 10 44 - 37 30
8. Domsjö IF 22 8 5 9 43 - 47 29
9. KB 65 IF 22 8 2 12 37 - 53 26
10. Friska Viljor 2 22 7 3 12 36 - 81 24
11. Molidens IK 22 5 2 15 40 - 70 17
12. Modo FF 22 1 4 17 23 - 80 7
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
sylf: Div 4!!! Ångermanland ska det allt vara.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Frisco: IF Älgarna tyckte jag var ett rätt skoj namn :)
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
mok: Från Härnäsand. Vet ej om det finns mycket mer än 11 älgar där?
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Frisco: Jasså dom kommer därirån dom. Räcker kanske med 11 älgar men hoppas alla överlever ölgjakten då.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Efter Gefle´s vinst mot Västerås idag ser det ut som att Gävle kommer att ha ett allsvenskt fotbollslag och ett elitserielag i hockey (om vi hänger kvar förtsås) nästa år. Det är stort, lägg desutom till att Sandviken har ett bandylag i allsvenskan. Lilla Gästrikland står sig starka i dom 3 största lagsporterna i Sverige. Hoppas bara attt det finns ekonomiskt utrymme för alla 3.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Alla som har underskattat Mora har nog slutat med det. Oavgjort borta mot Djurgården (4-4) är inte illa.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Jompe: Väldigt bra och sansat inlägg kl 11:40 idag. Tack!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Makkan: Sedan har vi Ockelbo i basketeliten se länk:
Dom spelar på Gavlerinken på Fredag.

MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD

MED SAIK MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Makkan: I min enfald (?) trodde jag att innebandy var den tredje största (näst största efter fotbollen?) lagsporten i Sverige? Hur som helst är det ruskigt starkt!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
96 Artisten:

Det är möjligt och troligt att innebandyn har fler utövare än bandyn. Men ser man tv, sponsorer, publiksiffror osv tror jag att bandyn är 3:e största lagsporten i Sverige.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Makkan: Kan det stämma(enl. swehockey) att Djurgården bara sköt 4 skott i första perioden mot Mora, och 3! av dom gick i mål?!?!
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Lilljanne: Att man så kapitalt kan misssuppfatta en text trodde jag inte var möjligt. Brevets andemening är ju att vi istf att såga laget, trots bra spel, inte skall vara alltför nedstämda och negativa.
Detta har ju öht ingenting att göra med att ngn skulle vara nöjd över läget. För det är det naturligtvis ingen som är.

Hela första stycket i ditt svar berör inte brevet öht. Snacket om anpassning till ngn förlorarkultur är ju bara rent snömos och tarvar ingen kommentar.
Jo, en sak:
" Att torska mot ett bättre lag är fullständigt logiskt men lika förbannat oacceptabelt."

Här håller jag naturligtvis med. Det kan ju iofs låta ologiskt att man inte kan acceptera att motståndaren är bättre. Men jag förstår vad du menar, så här har vi inga meningsskiljaktigheter.

Början på andra stycket återger ju nästan exakt det som brevet egentligen handlar om. Sen håller vi väl alla med om att missnöjd det är man alltid efter en förlust. Definitionen på en medgångssupporter är nog inte riktigt den som du återger.

Hela sista stycket instämmer nog alla i.
Förutom slutklämmen som jag iofs kan tycka vara lite vitsig.
Men inte ens en leksing är nog nöjd med att ligga sist.

Kort sagt: vore det inte mkt enklare om du skrev att du håller med om det som står i brevet?
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Clarence:

"Huge: Jag har inga kommentarer till det där brevet - mer än att det var väldigt långt..."

Det gör inget.
Den som tiger samtycker, brukar man ju säga... :-)
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge: Är det den avgörande frågan? Om man håller med vad som står i ett brev som Mållgan skrivit?
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
sylf:
Precis, Huge sluta tjata om brevet nu- det är ju inte skrivet av t ex Molin, jag efterlyser mer intervjuer och samtal med spelarna. Har dom gett sig f-n på att vända den negativa trenden eller inte??
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge: Den enda kommentar jag har är jag är glad att du äntligen fått 1 kompis.Det var ett innerligt tjat om det där brevet, vad vill du åstadkomma egentligen, kommer Brynäs att vinna mer om vi håller med om innehållet i brevet, för om så är fallet så håller jag med iaf.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
sylf: Vem har pratat om ngn avgörande fråga?
Tycker man att Mållgan har rätt så håller man väl med.
Tycker man inte det så är det bara att argumentera emot.
Konstaterar bara att de dysterkvistar som hittills kommenterat brevet i stort sett håller med.
Hoppas att man fortsätter i samma anda...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
claesw: Nu är det ju inte jag som tjatar om detta brev. Är ju tvungen att svara på de som har missförstått innebörden i detsamma.
Det mest sannolika är väl att det har träffat en öm punkt...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
70 Rodrigues: Samma här: verkar ha träffat en öm punkt.
Att du skulle kommentera sakinnehållet hade jag inte väntat mig.
Mkt enklare att försöka skoja bort det hela.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Makkan: Speedway är tredje största lagsporten - om du räknar publik. Innebandy om du räknar spelare, men då kan du räkna Bingolotto också tycker jag. Och ja, Speedway är en lagsport
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge: Saken är den att innehållet i brevet är samma gamla skåpmat som du har tjatat om sedan tidernas begynnelse, så det är inte ens värt att kommentera seriöst.
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
70 Rodrigues: Jag är bara så fascinerad över att dysterkvistarna håller med om innehållet men när man sedan uttrycker sig i sina inlägg då gäller detta innehåll inte längre...
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Frisco: Synd att Gimo åkte ur. Eller - får dom kvala?
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Huge, my man [maj määän].
Jag måste erkänna att jag aldrig läste hela brevet. Jag somnade efter andra meningen.
Men jag tycker det är jättefint att vi är som en enda stor familj här på HS. Det gör liksom inget om vi torskar då och då. Vi är ju kompisar allihop.
Bifogar en länk med ett meddelande jag har fått från en RIKTIG auktoritet. Synpunkter på det?
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Lilljanne: hehe... jasså? det var ett tag sen man hörde nåt ur bibeln ;)
Kommentera

Sv: Rätt eller fel?
Lilljanne: Måste erkänna att jag somnade redan när jag såg rubriken.
Har väl inga direkta synpunkter på din RIKTIGA auktoritet mer än att
han inte är ngn hockeykännare direkt....
Kommentera

« · 432968