Brynäs IF

724852 inlägg · 7958 ämnen

Soling

327159 · » Till forumet


Sv: Soling
Hur sköte sig Soling ikväll? och fattiglappen Anger?
Kommentera

Sv: Soling
roger: Gasklockorna får inga pengar av Gävlestad vad jag vet. Utan dom får pengar av EU för att bevara byggnaderna, som är kulturhistoriskt unika i europa.
Kommentera

Sv: Soling
Lilljanne: Oavsett om Leksand är en byhåla så har dom ett fruktansvärt stöd och upptagningsområde!
Kommentera

Sv: Soling
roger: Jag fattade första gången:)
Alla goda krafter i Gävleborg måste gå ihop för att ro iland ett sånt jätteprojekt. Kommun, länsstyrelse, företag, organisationer m.fl. måste visa att man menar allvar med hallsnacket. Jaga EU-pengar, sponsorer och andra privata initiativ. Och det håller inte att vänta. Då springer utvecklingen (och dom allsvenska lagen) ifrån klubben. I lilla Leksand måste det här vara ett enormt riskprojekt. I Gävle måste det finnas betydligt bättre förutsättningar för lönsamhet.
Kommentera

Sv: Soling
Lilljanne: Brynäs måste få sponsorer till hallbygget.Leksand har sponsorer,kommer att äga hallen,för att även hyra ut den till andra arrangemang.Jag tror ej att Gävle kommun kommer att gå in med några stålar,men den kan hjälpa till att fixa sponsorer.50 milj. till Fjärran Höjder badet gick bra att skaffa fram.Vem vet var notan hamnar angående ombyggnaden av Gasklockorna,har hört att det kan bli 60 milj,men det är ju klart det är ju en annan kulturgrej(teater).
Kommentera

Sv: Soling
roger: Nä för du är en j-a Hälsing ;-)
Kommentera

Sv: Soling
Clarence: Knappast Brynäs som förhalar hallen. Hundra miljoner kan inte ens röflunda spotta fram på egen hand. Snacka med kommunen och snåla sponsorer.
Kommentera

Sv: Soling
20 Lindgren: Kalla mig vad du vill,MEN TA EJ ORDET MAS.Kommer aldrig att bli mas,hur länge jag än bor här.Masarna kommer aldrig att acceptera en Brynäsare.och tur är väl det.
Kommentera

Sv: Soling
roger: Brynässtyret kanske kalkylerar med en allsvensk tillvaro i framtiden så att det här med ny arena är överflödigt, därav långhalningen...
Kommentera

Sv: Soling
roger: Skönt att vi har en mas som kan rapportera inifrån. :-)

Vi ses på torsdag!
Kommentera

Sv: Soling
Leksand sätter spaden i marken nästa år(mars mån) för att bygga en ny ishall,Stars Arena,kapacitet 7 500,kostnad 100 milj,klar 2005.Kan en sådan liten bygd bygga en ny hall för 100 milj,när f..n skall Gävle och Brynäs bestämma sig,eller kommer vi att halka efter utvecklingen.
Anger medverkar i Fångarna på Fortet TV4 fredag kväll!Är det där han har varit och skött sin sommarträning?
Kommentera

Sv: Soling
Larry:
förhoppningsvis så är det en tidningsanka!

Annars så borde dom ta ett djupt snack med han, eller skicka han till Brynäs Gulag område (Mora)
Kommentera

Sv: Soling
Anger underbetald?
NEJ!!!
Snarare tvärtom tycker jag efter hans insatser i höst.


M.V.H Larry!


Brynäs IF ska BLI DOM BÄSTA!!!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Låter ju helt CP skadat om det är sant.Han är väl en av dom bäst betalda i föreningen,ser man sen till vad han uträttar så blir lönen ännu högre.
Kommentera

Sv: Soling
roger: Om Anger har fällt ett sådant uttalande så ska han bänkas!! Dax för honom att börja producera lite i Brynäs också.
Kommentera

Sv: Soling
Inför säsongen uttalde sig Soling att han skulle göra flest mål i Brynäs,det är bäst att han sätter fart.Anger har problem,eller har Brynäs problem med Anger.Vilken skillnad på Anger i landslaget,mot när han spelar i Brynäs,karln jobba ju när han lirade i KarjalaCup
Kommentera

Sv: Soling
Lunkan: Ok, tack!!!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Tror bara det står i pappersupplagan!
Kommentera

Sv: Soling
Käcken: Var i Expressen har du läst det? Länktips tack!!!
Kommentera

Sv: Soling
Anger och Soling har attitydproblem, Anger tycker att han är underbetald enligt dagens expressen.
Visa att du är värd pengarna istället!!
Skicka honom till LHC nästa år, där kan han spela om pengarna är viktiga.
Kommentera

Sv: Soling
Huge: Enligt spelarna själva, i intervjuer efter matchen, bestämde man själva inom laget att byta spel, och Hardy svarade på intervjuer att han inte hade en aning vad som hände med spelet i vändningen.
Kommentera

Sv: Soling
Fy fan va tråkigt det är med landslaget. Det är nästan det ända som det har skrivits om dom senaste dagarna. Ska vi inte debattera om Brynäs på den här Favoritsidan ? Det finns väl en särskild Favoritsida där det går att debattera om 3kr.
Kommentera

Sv: Soling
Huge: Tror nog inte det är Nyland i Sverige dom menar!

Här kan du läsa lite om Nylands Brigaden
www.mil.fi/joukot/uudpr/brigaden_sv.html
Kommentera

Sv: Soling
Lumber Jack: Tror inte att man sket i Hardy. Det var nog Hardy själv som beordrade den ändrade taktiken. Hade man ngt val?
Lite självsäkerhet hos finnarna hade nog också en del i det hela.

Nylands söner?

Måste vara gänget från Ångermanälvens stränder (Frisco, NuMo etc..)
Eller? :-)
Kommentera

Sv: Soling
Huge:

Skräll att Sverige vände??? Det som hände var ju att Foppa, Sudden och de andra sket i kapten Hardy och begick ett myteri. Med fulla segel och vapnen dragna likt ett korståg från medeltiden betvingades Tavastehus, Österbottens och Nylands söner.
Kommentera

Sv: Soling
Snälla lägg ner 3 kr snacket på denna tråd/detta forum det finns ett eget forum under ishockey 1 som heter just Tre Kronor kan ni gissa varför?

Appropå Soling som jag trodde denna tråd skulle handla om såg jag inga diva takter från honom (som vissa påstår att det finns) i matchen mot SSK. Han peppade de andra spelarna hela tiden trots att han fick l ite speltid själv!
Kommentera

Sv: Soling
Beezer: Jag tror att många stirrar sig blinda alltför mkt på spelsystemet, och att detta skulle vara enda orsaken till att man inte vunnit VM på ett tag. Finland och Ryssland har heller inte vunnit på ett tag...
När det är dags för t.ex VM, är det viktigare att man har utvilade, motiverade och formtoppade spelare. Kryddar vi detta med några NHL-spelare, brukar det som sagt bli bra.
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Lotterisnacket gällde specifikt Ceska. Tjeckien (hemmalag) och Sverige har gått dåligt. Skall man skönja ngt mönster i just denna turnering, verkar finnarna ligga bäst till vid denna tidpunkt. Lagen experimenterar väl också ganska mkt, vilket gör det än mer svårtippat.
Tjeckien och Sverige har tydligen inte haft fru Fortuna på sin sida.
Eller så är man mkt sämre än de andra. Vid VM och OS har Sverige och Tjeckien enligt min mening, gjort bättre ifrån sig än t.ex Finland och Ryssland.

Synen på resp landslag har inget med saken att göra. Det jag ville få fram var att man kan spela bra och ändå gå på en mina. Minan behöver inte betyda att laget skall dömas ut.
Jag anser f.ö det vara en större skräll att Finland tappar 5-1 mot oss än att vi torskar mot Vitryssland.
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Då finns bara alternativet att lyfta bort Hardy.

Skulle inte tro att han överger sin "big ice""torped" eller vad man nu vill kalla den. Skulle möjligen vara påtryckningarna isåfall.

Och i detta fall är det bättre att ta in en ny kraft,som ej behöver ändra sitt tänkande.....
Kommentera

Sv: Soling
Beezer: Spelarna måste spela ett spel som dom är vana ifrån sina klubblag anser jag i alla fall.
Kommentera

Sv: Soling
Huge: Ja, det är sant att vi får förstärkningar till Vm från NHL. Men hur länge till? Som läget är nu så lär det inte skeppas över särskilt många proffs/år. Jag säger inte att det är bra för elitserien att skeppa över massa folk men för tre kronor's vidare öden i Vm,Os och för den delen World Cup är detta ett måste om vi skall kunna hävda oss någorlunda väl.

Titta bara på vad som skeppats över iår:Andreas Holmkvist,Pierre Hedin,Mika Hannula,Niklas Kronwall,Mathias Tjärnkvist.

Stabila Elitseriespelare? Ja
Vm hemvändare som betyder skillnaden mellan succe eller fiasko? Nej

Vi kan rida på Foppa,Sundin,Lidas,Näslund mfl vågen några år till men snart så är Tre Kronor hockeyanalfabeter......

Eftersom vi skeppar över allt färre klasspelare så borde väl elitseriens kvalitet vara hög eftersom mer kvalitet stannar eller är det en låg kvalitet på ES som gör att vi skeppar färre?

Hardy kanske borde fundera på om ES-spelarna håller tillräckligt hög kvalitet för att köra detta spelsystem!

Kan inte Hardy ändra sig på den punkten så är det bara att lyfta bort honom från rodret!!

Mvh
Kommentera

Sv: Soling
Huge: Puhh, det konstiga är inte att det blir lite av ett lotteri i september. Det som är konstigt är att du argumenterar för att det är en orsak till våra dåliga resultat. Vi borde väl vid ett lotteri ha lika stor chans att vinna som dom andra, eller?

Spelschemat är alltså beskedligare i andra ligor vilket bidrar till deras framgångar och utveckling av respektive landslag?

Du menar alltså att Finland har samma syn på Sveriges landslag som vi har på Vitrysslands?
För det var väl inte första gången dom tog ut segern i förskott mot oss?
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Skulle tro att de flesta lag just gått på is i september. Varför skulle det då vara så konstigt att det kanske blir lite "lotteri" ?

Att vi var lite bättre med tidigare tror jag bl.a beror på att spelschemat i ES väl var lite beskedligare då. Vet inte hur långt bak du vill gå, men det fanns väl inte så många cuper då som nu. Var väl mera landskampsutbyte istället.
Isveztija är väl den jag kan komma på så här på direkten. Fanns det några fler?
Finnarnas förlust ifjol mot oss kan jämföras med vår förlust mot Vitryssland. Samma overkliga känsla,antagligen. För båda parter.
Frågan är om man kan anse det vara ett misslyckande när man åker på sådana osannolika smällar i en turnering, trots att man i övrigt spelat mkt bra?
Kommentera

Sv: Soling
Huge:
Märkligt att endast våra spelare har problem med inställningen.
Endast våra spelare kommer på is så sent att Ceska cup innebär rena lotteriet.
Hur kommer det sig att vi tidigare var bra med i dessa turneringar?

Frågar du på allvar om jag tror att Finland såg sitt hemma-vm förra året som ett misslyckande?
Kommentera

Sv: Soling
Larry: Ja där tappade ni en spelare som är guld värd :)
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Dom andra klår oss inte alls hela tiden. När det verkligen gäller, står vi oss bra. Finland som är så mkt bättre än oss, enligt vissa, har väl inte ngt bättre facit än oss i VM och OS på senare tid.
Basen i EHT är väl alla dessa små träningsturneringar (Ceska, Karjala, Baltika, SHC). Sedan kommer väl VM som avslutning. Vi har , med några undantag, haft svårt i dessa förpostfäktningar inf´ör VM och OS.
Tror det är lite si och så med inställningen ibland härvidlag.
Tänker väl främst på Baltika Cup. Ceska i september kan gå hur som helst. Spelarna har ju knappt kommit på is.

Att jag inte tycker det är viktigt med vinster är ju bara rent dösnack.
Under Hardys tid har VM vunnits av Tjeckien, Tjeckien, Slovakien och Kanada. Det är hård konkurrens när medaljerna skall fördelas.
Sverige, Finland och Ryssland tog alltså inget guld under denna tid. Innebär det att det är ett misslyckande för dessa lag?

Inställningen i Sportsverige är ju alltid att ngn syndabock måste hittas när det inte blir guld (lite hårddraget)
I grunden inget fel, då det visar på att man verkligen vill vinna.
Nackdelen är att man tappar proportionerna istället, och tycker att ett silver eller brons är skit, trots att man spelat bra och varit nära.

Idén om att ändra spelstil beroende på eget material är ju ganska intressant iofs. Undrar om det testats ngn gång?
Kommentera

Sv: Soling
Huge: Du menar att vi är dom enda som inte bryr oss eftersom dom andra klår oss hela tiden? Eller är det bara du som bortser från fakta när den talar emot din tes....

Det är klart att det inte bara beror på Hardy och hans spelsytem, har aldrig påstått det heller.
Jag är medveten om juniorutredningen och övriga utvecklingsfrågor som Boustedt och hans kollegor på förbundet jobbar med.
Det jag säger är att man i tider av svagare kvalitet på truppen måste lira efter vad man klarar av och ingenting annat.


Alla tycker ju att det är viktigt med vinster t.o.m. Hardy, ja inte du förstås Huge.
Kommentera

Sv: Soling
Kicka Hardy och kör med Rodrigues taktik: Full fart framåt!,håll tät bakåt!


M.V.H Larry!


Brynäs IF ska BLI DOM BÄSTA!!!


[bild]193.14.180.66:81/brynas/databasbilder/HBBAA0EugRz.jpg[/bild]
Jonas Johnsson i den rätta tröjan!,tyvärr lagkapten i Frölunda nu.
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Ärligt talat, hur många bryr sig egentligen om Euro Hockey Tour? Känner du ngn som brukar säga: "Ja tänk ifjol, när vi vann Euro Hockey Tour...
Det som räknas är väl VM eller OS, om man skall vara ärlig.
I dessa turneringar har vi varit väl så bra som de övriga nationerna, för det mesta.
Hade vi stället haft den lilla flaxen som Kanada hade i våras, då hade allt varit frid och fröjd.
Lilljanne är inne på rätt spår. Vi har tappat på ungdomssidan plus att våra NHL-killar verkar stanna längre därborta än vad övriga länders spelare gör. Detta beror inte på ngt spelsystemfel. Ett spelsystem som ju dessutom är ganska urvattnat vid det här laget. Man spelar ju tydligen bara ngt som vagt påminner om torpedhockey, enligt Hardy iaf.
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Jag är säker på att om nån kollade landslagets resultat och jämförde med Brynäs storhetsperioder skulle man upptäcka att ju bättre Brynäs varit desto bättre landslag. Alltså: ju fler brynäsare i landslaget desto bättre placering i VM och OS. Det här går att kolla med statistiska metoder. Och förmodligen stämmer det omvänt att ju bättre Färjestad är, ju sämre landslag. Se där ett uppslag till en intressant doktorsavhandling.
Kommentera

Sv: Soling
Ett litet faktafel smög sig in, Finland har naturligtvis 15 poäng i dagsläget ingenting annat.
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Skit också. Tänkte inte på det.
Kommentera

Sv: Soling
Lilljanne: Njae, du får ju tänka på att det då inte tillämpades något 3 poängssystem samt bonuspoäng vid oavgjort.

Fast annars har du rätt.
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Den statistiken säger väl allt, tycker att du knöt ihop säcken rätt bra :-))
Kommentera

Sv: Soling
Prosten: Vi är ju dubbelt så bra jmf med 99/00. På hälften så få matcher.

Det är nog som dom säger i sången: The only way is up...baby!
Kommentera

Sv: Soling
Huge:

Kör på som tidigare bara.....allt är frid o fröjd vi har bara haft lite stolpe ut, eller hur Huge?

Finland vann Euro Hockey Tour säsongen 1999/2000
1. Finland 12 8 2 2 27-20 + 7 18
2. Tjeckien 12 7 1 4 31-20 +11 15
3. Ryssland 12 5 2 5 33-35 - 2 12
4. Sverige 12 1 1 10 24-40 -16 3

Finland vann Euro Hockey Tour säsongen 2000/2001
1. Finland 12 5 4 3 36-26 +10 22
2. Ryssland 12 5 3 4 24-27 – 3 19
3. Sverige 12 5 1 6 23-28 – 5 17
4. Tjeckien 12 3 4 5 27-29 – 2 14

Finland vann Euro Hockey Tour säsongen 2001/2002.
1. Finland 12 6 3 3 34-33 + 1 22
2. Ryssland 12 3 6 3 30-29 + 1 19
3. Sverige 12 3 6 3 31-31 +–0 17
4. Tjeckien 12 3 3 6 34-36 – 2 14

Finland vann Euro Hockey Tour säsongen 2002/2003
1. Finland 12 5 4 3 26-20 + 6 22
2. Ryssland 12 4 5 3 28-26 + 2 21
3. Tjeckien 12 4 4 4 33-33 +– 0 17
4. Sverige 12 3 3 6 24-32 – 8 12

Finland leder Euro Hockey Tour säsongen 2003/2004
1. Finland 6 5 0 1 21-13 + 8 22
2. Ryssland 6 2 2 2 13-12 + 1 8
3. Tjeckien 6 0 4 2 10-14 – 4 7
4. Sverige 6 1 2 3 6-13 – 7 6
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Hardy ska avgå. Han är djurgårdare - det är väl skäl nog! Men självklart är det inte hans fel att svensk hockey är på dekis och har varit i flera år. Det framgår tydligt om man tittar på hur junior- och seniorlandslagen klarat sej dom senaste åren. Utvecklingen är skrämmande. Efter generationen med Sudden, Foppa, Lidström, Alfredsson och några till är mörkret nästan totalt. Henrik Zetterberg räcker knappast för att Sverige ska dominera världshockeyn. Det finns givetvis många orsaker till det: proffsflykt, lata spelare, konkurrens från annan ungdomsidrott, kostnadsutvecklingen, självgodhet, spelsystem, taskiga vintrar osv. Men huvudskälet heter Rickard Fagerlund; svensk hockeys dödgrävare; mannen utan andra visioner än att tjäna pengar. Med en bättre ledare hade alla dom pengar som hockeyn drog in under hans år som högste ansvarig, gjort lite nytta.
Kommentera

Sv: Soling
Huge: Självklart så har du och gojoh rätt och alla andra fel!!!
Kommentera

Sv: Soling
p j davydjoos: Gojoh har helt rätt i sitt inlägg. Att kräva Hardys avgång vittnar om brist på proportioner. Vill man ha en bra analys av en match skall man gå till spelarna själva, eller tränaren. Ingen av dessa parter har något att vinna på att mörka någonting. Bara att läsa t.ex Angers uttalanden på Hockeyligan. I en träningsturnering gör vi 2 bra matcher och 1 dålig. 30 skott/match är mkt bra. Pucken vill ibland inte in, nu var det tyvärr så i de båda första.
När VM kommer får vi några NHL-förstärkningar, ngt som alltid lyfter laget. Som sagt, brist på proportioner var ordet...

En annan intressant grej: Pajasen Wennerholm, som alla här på forumet väl mer eller mindre konstant sågat jäms med fotknölarna, har nu helt plötsligt blivit någon sorts hockeyguru. Morsning...

Så här ligger det till:
Hardy är lite tvär och inte ngn mediagullegris direkt. Detta retar herr Wennerholm & Co. Detta är en stor anledning till drevet mot Hardy.
Exemplifieras t.ex med de s.k "Bortförklaringarna" som Hardy och grabbarna skulle ha stått för efter tidigare insatser. (dagens pappersupplaga av SpBladet).

Efter VM-finalen 2003:

"Vi föll på ett snöpligt sätt, Det är inte bittert, men det känns för jäkligt
att allt avgjordes som det gjorde."

Hur Wennerholm lyckas få detta till en bortförklaring är en gåta.
Om man som s.k Hockeyexpert i AB inte kan se skillnad på en förklaring och en bortförklaring, är det ganska sorgligt .

Avskedsansökan som Wennerholm upprättat på framsidan är helt OK.
Bara ett fel: Det borde ha stått Mats Wennerholm under den streckade linjen....
Kommentera

Sv: Soling
64Waern: Dra igång en ny tråd vet ja, som har med Brynäs att göra!!!
Kommentera

327159 · »