Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Soling

« · 109574 Till forumet


Soling
Om nu Soling blir tvungen att ta den STORA operationen och Bif blir tvugna att jaga en ersättare för honom: köp loss "Lunkan" från dennes kontrakt med Västerås. Jag tycker att det är skandal att han inte fick kontrakt med något elitlag. PP - kung förra säsongen i Skellefteå AIK, stor och stark men bara hyfsad på rören. Behöver inte ha pucken så ofta, precis som en målgörare. Han skulle passa utmärkt med "Molle" och Larsson. Han har nog lärt sig att smälla på lite mer än han gjorde senast han var i Bif. Han är fortfarande ung och utvecklingsbar och passar därför i ett lag som Esko har hand om. OM man nu KAN köpa loss honom från kontraktet med Västerås så borde man göra det tycker jag.

Sedan så behöver ju Bif ett "farmarlag" i allsvenskan att skicka spelare till som inte tar en plats i A - laget. Västerås vore ett bra lag för det ändamålet.

Angående Kyösti : om nu Bif har råd att lösa honom från Dif så har man en spelare som ju i.a.f är bra på straffar! Det behövs verkligen. Jag ser honom som en komplementspelare om han kontrakteras.

Sedan till en helt annan sak: Jag visste inte om att man fick sig tilldelad en brevlåda här på forumet. Jag märkte det först idag. Såg att jag hade brev från Februari låg i "korgen". Jag vill be om ursäkt för att jag inte svarat på breven.
Kommentera

Sv: Soling
Kahn: Har du inte förstått att vi MÅSTE ha en högerskytt med Ove och Janne för att göra dom till mods!!

Lundqvist kvalar inte in där, och inte nån annanstans heller i brynäs om du frågar mig, nej ut och leta högerskjutande kanadicker och tjecker!
Kommentera

Sv: Soling
Dessa enändiga skador, dopm vill aldrig ta slut!
Tycker synd om Soling, jag tror som säkert många andra att det här skulle vara hans säsong men nun så förstör ett knä det hela 2 veckor före Elitseriestarten...

Nu är det bara ut å leta på transer marknaden efter någon till spelare, helst en höger/powerskytt som ska lira med Larsson/Molin...

Hoppas de hittar någon så snabbt som möjligt som de vet är bra....

Orolig inför ES//Lothar
Kommentera

Sv: Soling
LotharHsand: Ja! Vi får innerligen hoppas att dom har koll på läget, för OM Soling försvinner så blir det jävligt tungt är jag rädd! Självklart så måste ersättaren vara en Soling typ, fast dom växer ju tyvärr inte på trän!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues och LotarHsand:

Nu ska vi inte göra en höna av en fjäder, det KAN vara så att han missar hela säsongen.. Men inget är ju definitivt!

Är det nu så illa att vi måste ut och leta ersättare för Soling så ser jag inte att det är någon nytta att förskaffa sig en sån om det inte är en stor tung rightare "typ Karjalainen.." =)
Ja menar, Soling är en spelare som som sagt INTE växer på träd.. framförallt inte i vårat lag! Det var ju meningen att han skulle leda vårat lag på isen och gå in och hålla uppe tempot.. Skulle vi tappa Soling för hela säsongen så blir det tungt, ack så tungt!!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Hur ligger det egentligen till med en långtidsskadad spelare...får de ändå lön från klubben eller har de någon form av försäkring som träder ikraft vid ett sådant läge. Nu får vi naturligtvis hoppas att Soling grejar detta, men om han inte gör det och hans lön blir (så att säga) innestående, så borde det ju bli en slant över till dennes ersättare...eller?
Kommentera

Sv: Soling
KentaK: Bra att inga av er tror att Kyösti är en "rak" ersättare till Soling. Det är ju två typer av spelare helt! Så värst mycket tyngd och tacklare är ju inte Kösa, däremot tror jag att han kan bli en bra ersättning i stil med Bissett, bra framspelare & bra skott...
Kommentera

Sv: Soling
Intressant att Aftonbladet fortfarande tycker att Rudslätt tillhör Brynäs, vi kanske egentligen bara lånat över honom ;)
Kommentera

Sv: Soling
Den här säsongen börjar likna förra med alla skitskador. Det betyder att vi kommer få ett sämre lag och dessutom kommer kassan att sina eftersom nya spelare måste köpas in. Kommer Karjalainen in som ersättare för resten av säsongen skriker det desperation. Handlar det om att slåss för livet i en kvalserie, så javisst. Men varför kan Brynäs aldrig överraska med det bästa som är tillgängligt så här sent på året? Och varför blev inte Soling fixad i maj istället för vid seriestart? Och varför regnar det alltid på midsommarafton?
Kommentera

Sv: Soling
spookyMulder: Om spelaren är skadad och borta från träning/matcher mer än tre månader kliver försäkringskassan in och betalar lönen.
Kommentera

Sv: Soling
micke: Betalar arbetsgivaren lön i tre månader vid sjukdom? Är det inte 15 dagar som gäller för oss vanliga dödliga?

Se´n tror jag att Brynäs med sin taskiga ekonomi måste chansa ibland när dom köper spelare. När rikemanslagen kan nobba en skadebenägen spelare och köpa en landslagspelare istället, är BIF tvungna att ta det som blir över. Djoos är väl det bästa exemplet. Ett jävligt bra exempel förresten. TRAMPA DJOOS!
Kommentera

Sv: Soling
Lilljanne: Dom har tydligen ett spelciellt avtal med hockeyspelare. Jag ställde denna fråga till Börje Olsson (lycka till i Jönköping) förra säsongen och han sa att det var 3 månader som gällde. Alltså spelaren måste vara borta i minst 3 månader sammanhängnande.
Kommentera

Sv: Soling
Man börjar ju undra hur det står till med kompetensen hos Brynäs läkare och övrig sjukvårdskunnig personal? Solings skada skulle ha åtgärdats redan förra säsongen anser jag.Alla som har idrottat och drabbats av knäproblem vet vilket helvete det är att komma tillbaka oavsett om du är elitspelare eller amatör!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Javisst, är själv en av alla knäskadade amatörer.. =)

Men alla fall är olika och man ska väl inte börja anklaga läkarna, dom kan säkert sitt jobb bättre än nån annan! Men visst är det irriterande att det inte är läkt än!!
Kommentera

Sv: Soling
Lilljanne: Det inte bara regnar på midsommarafton, det brukar alltid vara en köldknäpp sista april också...
Kommentera

Sv: Soling
KentaK: Det var inte så lysande av mig att i frågasätta Brynäsläkarnas kompetens, det var skrivet i besvikelse.Man är ju innerligt trött på dessa skador nu.Man hade ju stora förhoppningar om denna säsong och där ingick Soling.Vi får hoppas att det går bra ändå!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Absolut, vi ska inte ge upp hoppet på Soling! Han var/är ju faktiskt en spelare med riktig stjärnstatus, och det kommer att behövas för att avlasta di gamle.. =)
Kommentera

Sv: Soling
KentaK: OM det nu skulle skita sig med Soling så måste det till en kanonvärvning och det måste få kosta!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Oh ja, om det handlar om att ERSÄTTA Soling för hela säsongen så måste vi ha en spelare i landslagsklass!

Men tyvärr tror jag att Sportkommitén nöjer sig med att få över Karjalainen..
Kommentera

Sv: Soling
KentaK:Karjalainen är väl tänkt som en ersättare för Mårtensson? Om Soling inte kan spela mer så måste det till en ytterligare förstärkning! Jag vet inte om jag tycker Karjalainen är en värdig ersättare för Mårtensson. Det är precis som du säger, att om Soling ska ersättas så ska det vara en spelare av landslagsklass!
Kommentera

Sv: Soling
Om Soling försvinner så kommer det att värvas en ny spelare enligt Sundlöv! Ang knäskador så har Karjalainen precis genomgått en liten menisk operation, men för hans del räcker det med 1 V vila!
Kommentera

Sv: Soling
Förlorar vi Soling för hela säsongen kan vi sluta hoppas på den roliga vinter som det annars fanns förutsättningar för. Allt verkade så lovande förra söndan efter cupsegern. En vecka senare känner i alla fall jag en viss resignation. Skador, skador och skador som bara förföljer Brynäs. Man får aldrig va´glad, verkar det. Ja, jag vet att det skulle va´ skräp om Brynäs öde skulle stå och falla med en spelare så här, men ingen kan förneka att Soling är en riktig guldklimp, en matchvinnare, som vi knappast kan undvara utan att det får betydande konsekvenser. Hur i hela världen skulle nån kunna ersätta Jonas?
Kommentera

Sv: Soling
Bright:
Det svänger fort i den här branschen...
Ena veckan guldläge, andra veckan gravöl. Som vanligt hamnar vi till slut någonstans mitt i mellan...
Tycker för egen del att Solings viktigaste egenskap är att han säljer biljetter och att han gör en del mål. Arbetskapaciteten och hans överskattade närkampsspel är inte svåra att hitta spelare som klarar i sömnen. Slå en signal till farmarlaget Valbo och signa jämnårige Joakim Larsson (-78) med moderklubb Strömsbro så finns det en stridsvagn i truppen, han kan trycka in ett par puckar om han tvingas till det också. Honom flyttar man inte så lätt på, maken till stabil spelare var det länge sedan man såg... Dessutom kan han Brynäs också efter att ha tränat och spelat för Sandlin i Brynäs juniorer några år tillbaka.
Att hitta någon spelare med artistegenskaper blir väl lite svårare, men å andra sidan finns det ett antal tusen licensierade spelare i världen. Skicka Sundlöv på en jorden runt resa och leta efter spelare med karisma! Om det nu inte är så att man har såna spelare i juniorleden vill säga. Hur är det med högerskytten Danielsson tex. Låt honom spela de tre sista träningsmatcherna som Bolibompa fått göra (mycket!) så kanske det växer fram en lösning tillsammans med Janne och Ove? Ryktena säger att han imponerar på träning och tar för sig på ett sätt som få juniorer gör i början. Trevligt...
Kommentera

Sv: Soling
gordo: Kompis, jag beundrar ditt lugn! Om jag fattat dina rader rätt så anser du alltså inte Jonas Soling vara en nödvändighet för Brynäs? Det gör jag. Utan Jonas en hel säsong är inte ens slutspel givet...
Kommentera

Sv: Soling
KentaK:=inte..karja..slut på denna nivå!
Kommentera

Sv: Soling
70 Rodrigues: Jovisst är Karjalainen tänkt som ersättare för Tony, men om det blir så att vi behöver en ersättare för Soling så tror ja helt enkelt att Bäckström skippar det rakt av och låter Esko spela med Karjalainen bredvid Janne o Ove, mer pengar har vi inte tyvärr!!
Kommentera

Sv: Soling
gordo:

Du kan har rätt i sak, men ändå har du helt fel vad beträffar Soling.

1. Det är ju ingen dålig egenskap att sälja biljetter till "den trevliga och hejande" gävlepubliken. Det behövs. Kom ihåg en viss ryss som gjorde detsamma för några år sedan. Äntligen lite drag i den gamla ladan.

2. Det verkar som Soling passar in mycket väl tillsammans med Larsson - Molin. Personkemin tycks passa väl. I ett teambygge är det - som bekant?? - mycket viktigt. Dessutom är han accepterad av dessa herrar, inte nog viktigt. Så att det inte har någon betydelse att han försvinner är att ta i å det grövsta.

Sen att du tror att en viss valboit skall kunna ersätta honom får stå för dig. Det är skönt att läsa att även du befinner dig på brådjupt vatten ibland. Drunkna inte.
Kommentera

Sv: Soling
KentaK: Jo, men vi har nog mer pengar än så. Skulle Soling bli långtidsskadad kommer försäkringen att täcka hans lönekostnader efter de första tre månaderna. Så för en gångs skull är det nog OK att ha en vild diskussion om vem vi ska försöka få tag i. Problemet är förstås att de flesta spelare som är något att ha redan är kontraktsbundna.

Det skulle ju vara så grymt trist om det skulle visa sig att Soling är borta för en stor del av säsongen. Hade verkligen sett fram emot att se honom i aktion. Samtidigt frågar man sig (det var någon annan på GB:en som reste samma fråga för några dagar sedan) varför inte Soling gick under kniven direkt efter slutspelet. Han var visserligen hel då men tränare och läkare måste ha insett att Solings knä inte var att lita på och att han skulle ha opererats före sommaren. Hanteringen av Soling verkar rätt klantig.
Kommentera

Sv: Soling
Bright:
Inte ens med Soling i spel är slutspel givet, och det är det som är min poäng. Förblindas inte över en framgångsrik men betydelselös försäsong!
Sedan kan man ju fundera lite över skadebenägenheten hos Stockholmarna P3 och Soling. Har de överbelastats redan i ung ålder eftersom de är så slitna vid blott 25 års ålder?
P3 har ju varit skadad sedan han blev utsedd till bäste back i TV-pucken...
Om det är någon som är en nödvändighet för Brynäs är det Janne Larsson och Tommy Sjödin. Utan de två rasar laget ihop!
Kommentera

Sv: Soling
Kämpa Soling!
Det som oroar är att en eventuell ersättare för Soling ska plockas upp bland överskott och vrakdelar. Någon som blivit över eller inte passar in. En förkrossande majoritet av de spelare som är någonting att ha har sitt på det torra så här års. Soling är VDN-märkt. Vi vet vad han kan. Ett nytt namn har massor att bevisa. Tänk er en ny Berry eller Williams...
Kommentera

Sv: Soling
Hugin:
1. Jag beskrev Solings positiva egenskaper (något som är BRA): säljer biljetter och gör lite mål här och där. Det behövs för övrigt inte mycket för Gävlepubliken nuförtiden svältfödd på artisteri som den är sedan de "stora" dagarna.
Solings tafatta närkampsspel är inget att skriva hem om. Han ligger ju på isen efter varje tacklingsförsök...
Att sälja biljetter är således något bra, Hugin. Men överskatta i övrigt inte Solings prestanda...

2. Firma Larsson & Molin trivs alltid med spelare som inte åker ivägen för dem när de SPELAR Elitseriens bästa hockey, utan håller sig i närheten av mål och kan skjuta i mål om de får en passning på läppen... Till den kategorin spelare hör Bissett, flyktade Rudslätt, Soling, Berka och kanske någon till (tex Louvi och flyktade Mårtensson). Sedan finns det spelare som dels åker i vägen för den dynamiska duon, dels finns det spelare som inte förstår när/kan skjuta mål på smörpassen (övriga i truppen?).
Naturligtvis är det en gigantisk fördel för den dynamiska duon att ha en rightare till vänster i banan eftersom det är lättare att komma till avslut på passningarna då...
Således är personkemi i det här fallet en fråga om att hålla sig ur vägen vid rätt tidpunkt och att hålla sig framme vid rätt plats (målet) på rätt tid! Mer avgörande för den dynamiska duons framgång i vinter blir hur mycket istid de får i viktiga lägen i matcherna. Artister vill ha MYCKET utrymme (istid)!

3. Valboiten (Strömsbro-Larsson) ersätter inte Solings biljettsäljarkapacitet eller målskytte utan han tillför arbetskapacitet och tufft spel, något som Soling inte är kapabel till om hans kropp skall hålla...
Det gör ont att möta herr Larssom på isen. Hur många Brynäsare klarar det spelet i årets trupp?
Kommentera

Sv: Soling
gordo:

Jag har aldrig påstått att hans prestanda är särskilt stor.
Ditt snack om Larsson - Molin delar jag helt och hållet.
Sen är det ju en viss skillnad på div. 1 spel och elitserien och herr larsson är ju precis ingen vinthund om man säger så. Tempot Herr Gordo, Tempot!
Kommentera

Sv: Soling
Hugin:
Vad är vitsen att ha ett farmarlag i div 1 om man inte kan låna/testa/värva spelare därifrån?
Vill tvärtom hävda att den största skillnaden mellan div 1 och Eliterien är SPELET och inte tempot som du nämner. Det finns många div 1 spelare som åker lika fort som elitspelarna, men att åka rätt är inte lika lätt. Således är det SPELET och dess tempo som är viktigt inte hur fort man åker. Säger bara Djoos och Bissett och Janne Larsson för den delen...
Fortfarande är det så att den typen av spelare som herr Larsson representerar INTE finns i dagens Brynästrupp!
Kommentera

Sv: Soling
gordo:
Ok, ring de ansvariga i Valbo och släng in den där Joakim Larsson i premiären. Låt honom mosa några leksingar. Fixar han det uppdraget kan vi alltid använda honom som killer...
Kommentera

Sv: Soling
Smurfen:
Har du sett människan i fråga? Han inger respekt både utan och med utrustning. A born killer! Leksingar äter han till frukost...
Kommentera

Sv: Soling
gordo, Smurfen, Hugin m fl: Jag tillhör dem som menar att Soling har stora både offensiva och defensiva talanger. Det låter som om Valbo-Larsson (som jag inte känner till) har främst defensiva talanger vilket förstås är bra, men frågan är om det räcker för att utgöra ett komplement till Larsson och Molin. Nu är ju varken Larsson eller Molin särskilt bra på att kämpa fram pucken ur sarghörnorna så vi ska ha tag i en hyfsat krallig typ. Krallig som Schwarzenegger, snabb som en avlöning och en Godzilla i hörnen--var hittar vi den spelaren?

Det som ger mig tröst mitt i allt eländet är att Esko och Bäckis har gjort några utmärkta rekryteringar och att det därför finns många skäl att tro att de hittar en bra lösning.

Leksingar låter inte som särskilt fiberrik frukost...
Kommentera

Sv: Soling
Jompe:
Solings ev defensiva talanger skulle jag inte prata så där jättehögt om...
Om du letar efter en spelare som kämpar fram pucken i sarghörnen, krallig spelare, Godzilla i hörnen (kanske inte snabb som en avlöning, men vem är det?) och är totalt respektlös oavsett vem som står för motståndet så har du profilen på Valbo-Larsson. Tydligen spelar farmarlaget i morgon 19.00 i Toyotahallen, då kan du se med egna ögon om Larsson liknar Schwarzenegger (om han spelar vet jag icke)... ja, Larsson alltså!
Kommentera

Sv: Soling
Jompe:
Säg så här, Jompe:
Följ länken och skapa dig en uppfattning om det här är en spelare du skulle vilja möta i närheten av en stenhård sarg...
Elak var ordet!
Leksingar till frukost!
Kommentera

Sv: Soling
Smurfen:

LYSANDE! Du och Gordo in i sportkommittén
Kommentera

Sv: Soling
gordo:

Det är en sak att klara Leksand, en annan att klara hela elitserien.

Nog kan väl Larsson klara en del, men nog överdriver du hans talanger något, om man säger så - annars spelade han förmodligen INTE i VALBO.
Kommentera

Sv: Soling
gordo: Kollade in länktipset och den här killen skulle man ju inte vilja skicka ut sin dotter med. Har Du stats på honom--har han säsongsbokning i utvisningsbåset?
Kommentera

Sv: Soling
Hugin:
HV plockade Remstam från Div 1 för något år sedan och det gick bra det också. Har man SPELET så har man...
Men Brynäs skulle aldrig våga prova ens på träning trots ett tjog med skador...
Enligt min bestämda uppfattning finns det många spelare i ettan och allsvenskan som bara väntar på att få chansen i Elitserien. Men det är ju så mycket enklare att köpa in färdiga ytlänningar...
När det gäller Herr Larsson, Herr Orrsten och Herr Stöpfgeshoff så har alla potentialen att slå sig in i Elitserien, men då måste man ge dem lika mycket istid som Bolibompa fått i år annars är det ingen idé!
Fördel: Känner föreningen, känner för föreningen...
Try-out!? Det jobbar man ju hårt med i fotbollen, varför inte inom hockeyn?
Kommentera

Sv: Soling
gordo:

Jag delar I SAK din uppfattning, kanske inte med alla namn.
Jag föreslår att du talar med SK, där finns väl den framåtanda och förtänksamhet som krävs, eller??
Kommentera

Sv: Soling
Hugin:
Ooh ja!
Det är ju det SK är kända för...
Kommentera

Sv: Soling
gordo: Nån som vet hur det går med Karjalainen. Jag vet han är inte purung men med det läget vi har nu ser jag honom som ett mycket bra alternativ. Tillsammans med Ove och Janne kommer han att göra en kanon säsong tro mig.

Kommer med glädje ihåg den Kösa som en gång lämnade oss, en klar favorit då.
Kommentera

Sv: Soling
Käre Lunkan:

Året var 1990, tror jag, och han lämnade "oss" i sista minuten för att tänka på sig själv och intet annat. Jag gnäller inte över det, för så är det. Hans säsong ifjol i Djurgå´rn var väl heller inte mycket att skriva hem om. Men, som sagt, som reserv i fall något händer - ja, men inget annat
Kommentera

Sv: Soling
Lunkan:
Kösa är allround och klarar de flesta roller han tilldelas. Det behöver man inte vara orolig för. Det är en bra kille att ha med i truppen också.
Det är bara SK:s beslut som saknas...
Kommentera

Sv: Soling
Hugin: Vadå menar du att det kan ha hänt saker på 12 år? Lite mer rutin bara han måste ju vara ännu bättre nu!

Hmmm allvar nu han kommer inte att göra bort sig. Jag skulle naturligtvis också se ett superlöfte alla Za men dom växer liksom inte på träd därför är Kösa ett REALISTISKT alternativ (bästa lösningen för stunden).
Kommentera

« · 109574