Brynäs IF

723945 inlägg · 7957 ämnen

Vändning???

635568 · » Till forumet


Sv: Vändning???
JanT: Ja, Pucken briljerar med sina kloka ord oich analyser.
Den här tycker jag är fin:

"Har kritiserat Martin Öhrstedt tillräckligt. Noterar bara att "Örat" var inne på SSK:s bägge mål och gjorde en "tavla" vid 1-1."

Ja, och SSK:s bägge mål var ju verkligen två distinkta och rejäla spelmål där pucken gick som på ett snöre innan den otagbart slogs i mål.....

Sen går karl´n på i ullstrumporna angående ev förstärkningar:

" Viktigt att de är scoutade bra. Brynäs har inte råd att bli lurad igen. Spets är ingen höjdarvärvning och Aarnio infriar inte alls de förhoppningar som finns på honom."

Maken till okunnig sportjournalist var det länge sen jag såg.
Den som möjligtvis blivit lurad i detta fall är väl Pucken själv.
Och då har han lurat sig själv.
Spets är och var en värvning mer för framtiden. Första året i ES, från att ha kommit från norska elitserien, är mkt tufft och jag tror inte att Boorken hade några jättekrav på honom.
Aarnio togs hit för att i första hand smälla på, fullfölja och ta stryk framför mål, och det gör han bra.
Vet inte vilka förhoppningar Pucken hade på honom?
Förmodligen målskytt, med tanke på att han heller inte hade en susning om vem Pominville var, eller var denne huserar för tillfället...
Kommentera

Sv: Vändning???
"Pucken": Spets är ingen höjdarvärvning och Aarnio infriar inte alls de förhoppningar som finns på honom.

Ska det inte vara tvärtom ?
Aarnio Förhoppningar ? Det är väl spets isf som man hade STORA förhoppningar på inför säsongen med tanke på hans poängskörd ..

Tycker Aarnio sköter sig bra med sitt härliga spel och stenhårda tacklingar , det är ju den ända i brynäs som använder sina kilon på rätt sätt ..
Kommentera

Sv: Vändning???
Jonas: Pucken är farten igen i dagens Arbetarblad;

"En viktig skillnad dock, Umicevic gör poäng, det har Nicklas problem med även om han gjorde ett assist i går."

Så här långt har Dragan gjort 4+9 på 22 matcher, Niklas har skrapat ihop 4+10 på 29. Det kallar inte jag att ha problem med poänggörandet. Speciellt inte om är 18 år och Rookie...

Sen svamlar han vidare om att Jason Pominville är aktuell för BIF. Pominville gör för närvarande succé i Buffalo Sabres där han gjort 4 poäng på de 3 senaste matcherna. Plockades upp från AHL den 26/11.....

Vilken j-a usel journalistik, sitta och svamla utan att ha kollat upp fakta. Pensionera gubben!!!
Kommentera

Sv: Vändning???
GävleLasse:

aha okey, har dålig koll på sådant.

jag börjar bli lite besviken på kupa, tycker ofta han blir som en yr höna i försvarszon, och han använder sina kilo väldigt dåligt med, tänk om han kunde smälla som aarnio. hela laget tacklas väldigt lite, bäckis tryckte petre rätt fint igår dock, ingen dundersmäll men precis vad som behövdes för att ta av han pucken, så ska det gå till
Kommentera

Sv: Vändning???
pastorn: Bäckis har kontrakt nästa år med så jag tror att han väntar. Sen har han väl skolan med.. OM han inte tar studenten redan i sommar förstås
Kommentera

Sv: Vändning???
tyvärr är bäckis för bra att han kanske drar över till nhl redan nästa år?

kul för han men trist för oss brynäsare, men kul att brynäs kan skicka iväg en blivande stjärna någon gång.
Kommentera

Sv: Vändning???
Härlig match igår, vilken kväll bäckis hade ojoj, så cool och så ung, helt otroligt. En till jag skulle vilja plussa för är Lavins, han har blivit riktigt bra, fint skott och gör aldrig nå direkta misstag, spelar med ett lugn. Fattar dock inte varför Aarnio bli bänkad i tredje och Spets får spela, borde vara tvärtom. Korhonen i mål var riktigt bra igår med.
Kommentera

Sv: Vändning???
Huss: "Leksand i ett derby brukar kunna sluta hursomhelst oavsett form. Vilket kanske är tur då Leksand har tagit betydligt fler poäng än Brynäs de senaste säg 10 omgångarna."

Ja, det är mer än ovisst o kan sluta precis hur som helst. Det man vill se dock är att grabbarna jobbar i 60 minuter. Prestationen senast mot dalmasarna fick ju indirekt konsekvenser (även om det inte bara var det!). Men nu kan ju ingen klaga på arbetsinsatsen de senaste matcherna. Kan inte komma på en enda på slutet där detta har varit problemet.

"Sen får vi verkligen hoppas att Sundlöv hittar en center + en målgörare under uppehållet. Truppen är för tunn i det långa loppet."

Ja, men det här med att köpa färdiga spelare. De är såååå dyra. Och kan ha konstiga ideér om att de skall spela i första formationen hela tiden! Och det vet vi ju är ingen bra kombination med en viss man i båset (vilket jag stöder till hur många procent som helst). Visst behövs det för att kunna ta en slutspelplats. Frånsett målvakterna så har ju B klarat sig från skador hyfsat i år. Tänk om vi får 2-3 nyckelspelare skadade! Då blir det nog Malmö igen i mars!
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: Håller med dig. Bäckis har förvaltat sin möjlighet väl.

När det gäller Almtorp så är man ju lite kluven. Han har en viss potential, men han står väl o stampar lite just nu. Han har ju också fått chansen under hösten faktiskt. Han kanske kommer?

Funderar lite på varför Niklas Andersson ej kommer loss. Det känns som om det finns potential. Vi får verkligen hoppas det lossnar för honom också snart.
Kommentera

Sv: Vändning???
Jonas: "En svala gör ingen sommar" som de gamla grekerna sade.
Leksand i ett derby brukar kunna sluta hursomhelst oavsett form. Vilket kanske är tur då Leksand har tagit betydligt fler poäng än Brynäs de senaste säg 10 omgångarna.
Vi får hoppas att orken står sig även mot dalmasarna och vi kan inkassera ytterligare 3 poäng innan jul. Det borde ge laget arbetsro och trygghet inför helgerna.
Sen får vi verkligen hoppas att Sundlöv hittar en center + en målgörare under uppehållet. Truppen är för tunn i det långa loppet.
Kommentera

Sv: Vändning???
Jonas: Bäckström är helt klart en supertalang som i år fått ett rejält genombrott. Det man lätt glömmer är att han fått möjligheten att slå igenom på allvar på Wahlbergs bekostnad. Tror knappast han hade fått så här mycket istid med en normalpresterande Wahlberg i truppen.

För min del kan vi gärna ha kvar Lind/Bäckström som 1/2 centrar och köpa in en bra 2-vägs center till 3:e linen. Almtorp kan husera i 4:e....
Kommentera

Sv: Vändning???
Enaranger: "Men innan alla svävar iväg för högt i det blå
så kan alla se att det kan vara så att vi är bland
de två sämsta lagen igen på lördag kväll. Men det
kan ju å andra sidan också vara förändrat till
det bättre. Så vänta med flaxandet till på lördag."

Håller med dig Enaranger. Såg matchen live igår och skillnaden var till största delen (frånsett slutet) att kringlorna var anskrämligt dåliga. Under 5 minuter - efter utskällningen av Taavola i första - spelade de hyfsat.

Titta bara på pinan i andra. Det måste vara en av de sämsta perioder som har spelats i Gavlerinken på länge. Visst spelarna jobbar nu på ett annat sätt - sen petningarna. Så det har givit resultat. Sen är faktiskt materialet precis på gränsen till att klar KS. Men så länge S-tälje o Timrå inte visar bättre takter känner jag mig tillförsiktlig.

Om nu spelarna verkligen går ut på Lördag och visar vad de vill och ängsligheten försvinner så kan detta vara en vändning. Men en vändning är inte stunder av bra spel. Igår så var det verkligen inte någon vändning. Titta tex på det som tex hände i slutet av första eller under PP iandra. Där vågade ju spelarna ej att göra något. Inte ens Bäckis.

Vill till slut hylla Bäckis. Han blir ju bara bättre vecka för vecka! Klart bäst i går och kanske matchavgörande genom att han - nu när Sjödda var borta - var i stort sett den ende som verkligen klarade av att hålla huvudet kallt.

Och så vill jag hylla alla spelarna för deras otroliga arbetsinsats under den senaste tiden. Kan tredje periodens spel fortsätta så kan det vara en vändning.

Nej, mycket jobb återstår. Dock anser jag som förut. Boork har gjort helt rätt. Alla spelare jobbar hela tiden nu. Och jag tror att om de kan
Kommentera

Sv: Vändning???
GävleLasse: Det är sant att topplagen brukar tappa en del efter jul...Men poängsnitten för 8/10 plats brukar stabilsera sig efter 30 omgångar. Kan givetvis bli smärre förändringar, men allt pekar på att 50-55 poäng kommer att räcka för att undvika KS.
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: Jag tror att det kommer att jämna ut sig mer längre fram när delag som är klara för slutspel fokuserar på detsamma. Det brukar bli en del "skrällar" när "serielunken/transportsträckan" går mot sitt slut.
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: Lönetak NEJ!! Kompetensutveckling JA!!!
Kommentera

Sv: Vändning???
Enaranger: Även jag är inne på din linje att det räcker med 50-55 poäng för att undvika KS i år, vilket är en låg poängsumma. Kort sagt är bottenlagen ovanligt klenpresterande i år.

Detta kan exempelvis jämnföras med säsongen 03/04 då BIF kämpade in på mållinjen mot MIF för att undvika KS. Båda lagen slutade på 61 poäng. I fjol räckte det till slutspel, det gör det troligtvis i år med...(de senaste 7 säsongerna har 8:e laget snittat 1,4 p/match och 10:e laget 1,2 p/match)
I år ligger motsvarande siffror på 1,2 p/match för slutspel och 1,0 p/match för att undvika KS. Dessa siffror har de senaste 7 säsongerna inte ändrats markant från omgång 30 till 50.

ES håller på att delas upp i ett A-lag och ett B-lag....Dags för lönetak?
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: Nja, man ska nog inte dra allt för höga växlar på vad Keb säger..

Men hoppas kan man alltid göra. Jag vet i alla fall minst EN Brynäsare som hoppas på en riktigt bra center.... Bäckström, som vill åka till Kanada och visa upp sig...

Jag säger, lås in killen, honom skall vi behålla *skratt*
Kommentera

Sv: Vändning???
Ett utdrag av tabellen för de fem senaste matcherna.

07 LIF 5 1 3 1 9-8 7
08 DIF 5 1 3 1 15-14 7
09 BIF 5 1 3 1 16-16 6
10 FBK 5 2 0 3 9-12 6
11 TIK 5 1 1 3 10-13 4
12 SSK 5 0 3 2 10-16 3

Det är den första perioden på länge, dock bara
fem matcher lång, som Brynäs inte är bland de
två sämsta lagen.

Men innan alla svävar iväg för högt i det blå
så kan alla se att det kan vara så att vi är bland
de två sämsta lagen igen på lördag kväll. Men det
kan ju å andra sidan också vara förändrat till
det bättre. Så vänta med flaxandet till på lördag.

En sak som kan vara värt att notera är att, under de
fem senaste omgångarna är Brynäs det lag som både
gjort och släppt in flest mål.

Är det då en vändning?
Ja, det kan ingen veta förrän efter de nästkommande
tre till fyra omgångarna. Det är fortfarande en för
dålig poängutdelning för att det skall kunna talas
om att det vänt. Det poängsnitt vi har nu skulle
nog bara vara precis på gränsen för att undvika kvalserien.
Men vilken sida av gränsen det skulle vara är allt för
osäkert för att det skall vara lungnande.

Det som kommer att avgöra hur det går i fortsättningen
är alltjämt vilka värvningar som görs i nästa vecka.

Ni som tror att vi som kritiserar Brynäs inte är glada
när Brynäs vinner kanske skall tänka till lite. Om vi
nu skulle sitta och hoppas på att Brynäs inte vinner,
varför skulle vi då framföra någon kritik över huvud taget
när laget inte vinner på t.ex. elva matcher. Med er logik
borde vi då vara hur nöjda som helst.

Kalla gärna mina åsikter dåraktiga och felaktiga, men att
påstå att jag inte skulle vara glad efter en Brynässeger
ser jag som en grov förolämpning.
Kommentera

Sv: Vändning???
GävleLasse: Apropå nyförvärv så tror jag att Mormor Faxlöv har något på gång...Till och med Keb (han har nog insideinformation) tror på bra nyförvärv, vilket han sällan brukar göra.

Frågan är VAD det är som kommer i såfall....
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: precis min mening... men det börjar gnys och gnällas bland många av de som inte har insett detta än...

Visst blev det ljusare. Brynäs vann äntligen en måstematch i går. Jag vill minnas hur man led på läktaren i förra årets måstematch. Då blev det däng med 1-4 och Dj'n spelade "klappa händerna när du är riktigt glad"...
Kommentera

Sv: Vändning???
GävleLasse: Läget är fortfarande allvarligt, men det blev lite ljusare på himlen. Om detta är en vändning eller ej återstår att se...
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: Med skillnaden att du insåg att läget ÄR allvarligt.
Kommentera

Sv: Vändning???
GävleLasse: "Tillbaka i gamla hjulspår"? Till skillnad från vissa andra skribenter har jag kör t i samma hjulspår hela tiden....;-))
Kommentera

Sv: Vändning???
Pelle Borås: "Vad ska ni då spy galla över?"

Tja, varför inte ägna några inlägg till att göra det på folk som inte har lärt sig nånting under de senaste 3-4 åren.

Fråga dig själv, hur många gånger har du trott att "Aaah nu vann vi äntligen nu vänder det", för att sedan se Brynäs förlora matchen efter...

Jag lider....mest för att jag har sett vad som hänt de senaste åren och en solig dag gör ingen sommar...Sylf var inne på att om vi vinner ett par matcher till så kan vi börja prata om ett trendbrott...

Så boka inga slutspelsbiljetter än..
Kommentera

Sv: Vändning???
70 Rodrigues: Exakt? Vad är det som har vänt? Tar vi banjomupparna på lördag och sen överaskar med att slå LHC borta på annandan,då kan vi börja snacka om att det har vänt.Det här var en skön seger,men som Gusten säger,mot ett lag i ÄNNU större kris.
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: Så det var EN seger som fick tillbaka dig i dina gamla hjulspår? Den statistik som Enaranger tar fram ÄR ju tyvärr den sanning om vi har. Men det är bara att hoppas att Boork och spelarna kan fortsätta att vinna. En vinst i morgon och det ser genast bättre ut. Men minns detta. Brynäs bröt en lång negativ trend i bortmatchen mot Mora... sen åkte vi på däng av Leksand, som blev starten på en lång och tung period.

Igår bröt vi åter igen en lång trend, ska ännu en lång och negativ trend starta mot Leksand i morgon?

Jag hoppas att hemmaplan avgör, men orosmolnen finns där.
Kommentera

Sv: Vändning???
Pelle Borås: Har det vänt?????
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: :) nu får du sluta upp med att kolla amatörfilm hela dagarna, du blir ju om möjligt ännu mer skadad ;)
Kommentera

Sv: Vändning???
Pelle Borås:

"Detta blir en svart vecka för alla pessimistkonsulter som brukar härja här på forumet.
Först seger mot SSK som petade ner dem sju pinnar under oss.
Sen seger på lördag mot Leksand, upp på slutspelsplats och tio poäng ner till kvalplats. Jag förstår att många av er lider nu när det äntligen har vänt. Vad ska ni då spy galla över?"


Mja, kanske alla optimistkonsulter som tror att det äntligen vänt pga en seger mot ett lag i lika stor kris?.....
Kommentera

Sv: Vändning???
Gusten: Om han ens funderar att stämma BIF får vi väl skicka en alien i rosa rymddräkt beväpnad med fogsvans på honom...;-))))
Kommentera

Sv: Vändning???
65selander: Enaranger sitter och räknar på nya antiBoork-statistik......
Kommentera

Sv: Vändning???
TIKbiff: Nu har man ju inte alla fakta på bordet angående själva konflikten så jag ska inte skrika så starka ord om Wahlberg.
Men hur som helst är det jävlig olyckligt att vi ska stå och betala ca: 2 mille för en spelare som inte används...dom hade man ju kunnat använda dom pengarna till att lösa ut Andreas Johansson t.ex.

SKULLE det däremot visa sig att Boorken har REJÄLA skäl till kickningen OCH Wahlberg dessutom stämmer Brynäs på ytterligare stora summor (vilket är rätt så motsägelsefullt iofs) då kan han dra åt helvete.
Kommentera

Sv: Vändning???
Detta blir en svart vecka för alla pessimistkonsulter som brukar härja här på forumet.
Först seger mot SSK som petade ner dem sju pinnar under oss.
Sen seger på lördag mot Leksand, upp på slutspelsplats och tio poäng ner till kvalplats. Jag förstår att många av er lider nu när det äntligen har vänt. Vad ska ni då spy galla över?

Slutligen. Sjödda magsjuk och sängliggande. Då kommer vändningen. Kanske dags för Boorken att peta nästa gubbe..........=)

Makkan:
Det där med respektive är inte så lätt.
Direkt efter matchen i går (med tanke på att kvalet plötsligt blev så mycket mer avlägset) sade jag något i stil med ”nu blir våren f-n så mycket roligare”.
Kom på mig själv med att vi ska ha vårt andra barn i februari........

Att få barn är stort, men jag måste erkänna att ett sm-guld nästan är större =).
Tur att frugan inte läser det här.
Kommentera

Sv: Vändning???
TIKbiff: Ja vem f-n vill spela i Timrå och Leksand ;-)
Kommentera

Sv: Vändning???
65selander:
Och Wahlberg tackar för pensionsförsäkringen och visar sitt Brynäshjärta ;-)
Kommentera

Sv: Vändning???
70 Rodrigues: Vi har ju avslutat en serie utav förluster iaf.
Kommentera

Sv: Vändning???
jävla skön 3 poängare hoppas vi tar Leksand på lördag men dom är starka.
Kommentera

Sv: Vändning???
Bissett19: i natt har man sovit gott och drömt om den sköna tre poängare
Kommentera

Sv: Vändning???
70 Rodrigues: Uffe Taavola efter matchen:

 -När det går tungt så har man marginalerna emot sig och små misstag blir kännbara.

Tycker verkligen hade marginalerna med sej med tanke på våra två "självmål".......skön seger,nu blit fredagen mycket lättare!!
Kommentera

Sv: Vändning???
65selander: Så du tycker att vändningen är här nu??
Kommentera

Sv: Vändning???
Enaranger

Hoho vi lyckades vinna, hallå vart är du?
Kommentera

Sv: Vändning???
70 Rodrigues:
"Tyvärr så måste jag meddela att en vändning inte är en seger på 12 matcher, utan 3-4 segrar på rad!!"

Kan förstå att det känns lite surt när vi vann eftersom du har tippat BIF som förlorare dom sista gångerna på matchentipset!
Kommentera

Sv: Vändning???
Huge: Gtrattis då, för fan...(motvilligt; )
Skit för oss, men man vänjer sej, man kunde ju ha bott i Skutskär!
Kommentera

Sv: Vändning???
JanT: ne fast bra me lite självförtroende för grabbarna så dom kan spela ut emot knätoffsarna så vi kommer upp på slutspel igen
Kommentera

Sv: Vändning???
Huge: Vi får sannerligen hoppas att den Renbergska hävstången börjar svikta åt rätt håll....

Nu gäller det att inte sväva iväg på rosa moln när IK Knätofs kommer på besök!!
Kommentera

Sv: Vändning???
Huge: Ungefär lika mycket koll som du har!!!
Kommentera

Sv: Vändning???
Rubrik i Sporbladet:

"Boork pustade ut efter elva raka torsk"

Murvlarna har koll, som vanligt.... :-/
Kommentera

Sv: Vändning???
rafalski: Helt riktigt.
Vi skulle även vunnit mot Djurgården, men man kan ju inte få allt... :-)
Undrar om det inte är den Renbergska hävstången som nu börjar väga över åt andra hållet?
Ja, Molin måste ju skärpa till sig.
Kontaktet går väl ut i vår? :-)
Nä, skämt åsido så har han faktiskt blivit en mer komplett spelare.
Och Boorken betyder nog en del, som du säger....
Kommentera

Sv: Vändning???
Huge: Jag ska sätta mig och titta på matchen igen i morgon. Det är så svårt att reda ut en del detaljer så här direkt efter matchen. Man minns bara de bra och riktigt dliga sakerna...inte det andra spelet, det "vanliga spelet" som inte är lika tydligt men ack så matchavgörande...
Kommentera

Sv: Vändning???
Makkan: Känner igen familjesituationen, tanten trodde ett tag på lite mys, men hur fan skulle hon kunna toppa kvällens seger:-))
Kommentera

635568 · »