Brynäs IF

723906 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1080075

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
MickeB: "Skulderna dvs amorteringarna och räntorna på dem, tickar på i sin takt, en stor sten på axlarna, som det är. Men dessa är naturligtvis redan kalkylerad med, och delvis därför Brynäs har sådan liten spelarbudget."

Here we go again... Varför skulle Brynäs ha en liten spelarbudget? För att man har lån? Tar jag ett lån på 100 mille är det inte för att få lägre avkastning eller mindre mat på bordet utan för att jag räknar med mer. Tanken är ju att räntorna och amorteringarna ska vägas upp med råge av högre intäkter (publik, sponsring mm). Och i en konkurrensutsatt verksamhet måste det gälla från dag 1. Om vi inte går plus idag, när ska vi då göra det? När lånen är betalda, dvs. om 30-40 år? Och varför skulle spelarbudgeten bli större nästa år? Eller om två år? Ska vi bygga en hall till? Var var TV4 när dom behövdes som bäst?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
Jajjen: Så kontentan är att Brynäs måste tjäna fler kronor än FBK, för att ens kunna konkurrera med dem, vad gäller spelarbudgeten. Så är inte fallet idag, även om det inte skiljer så mycket där. Så Brynäs får förlita sig på andra sätt, för att nå framgång, under överskådlig framtid. Däremot finns det väl gott hopp om att spelarbudgeten ska utveckla sig åt rätt håll här framöver. Små steg år för år.
Kommentera

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
Jajjen: Alltså med nivå på skulder som Brynäs har (hög skuldsättningsgrad) dvs "banken äger det mesta" innebär det att för varje intjänad krona Brynäs får in, ska "banken" ha en betydligt större kaka av än vad fallet är för lag som exempelvis FBK, som förvaltat sin 40 åriga historia i hockeysociteten på ett bättre sätt och finanserat arenabygge organsikt (många års överskott). Därför direkt effekt på spelarbudgeten, men som naturligtvis hade varit ännu mindre, om man behållit gamla Gavlerinken.
Kommentera