Brynäs IF

723922 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1084188

Sv: Brynäs IF - HV 71 Måndag 3/11 2008
MickeB: Ja, vid deras kvittering är Andersén alldeles för snäll.
Som en teddybjörn jämfört med hur han normalt brukar agera.
I dom lägen är det en enda sak som gäller: lås motståndarens klubba så att han inte kan få slag på pucken.
Och vid 2-3 har Angell maxflyt som lyckas få in pucken under Markans benskydd.

Nåväl.
Har en liten reflexion kring uttrycken "kris" och "ras i tabellen".
Saker som antyder att det är totalhaveri i ett lag och fritt fall vad gäller det mesta.
Låt oss istället lite nyktert analysera vår förlustrad fram till igår.

Började mot FBK borta där vi gör en godkänd match och borde ha stängt matchen i första. Istället får dom 1-0 och växer in i matchen.
Dom är dessutom lite på uppgång och vinner till slut välförjänt men det går i det läget inta att skönja nån kris i vårt eget lag, som jag ser det.

Timrå borta.
Dom har inte vunnit på 8 omgångar och är rejält taggade. Har också första perioden och leder rättvist med 1-0, tack vare en tveksamt dömd straff där Hynning lyckas peta in pucken via Lindbäcks benskydd. Flyt.
Vi dominerar andra och kvitterar rättvist. Matchen står sen och väger när dom får 2 slumbetonade mål där chanserna dyker upp ur ingenting.
Vid 3-1 har Dixon ett stolpskott men dom håller undan och vinner.

Mot Luleå hemma möter vi ett lag på G men vi är tyvärr alldeles för tama runt båda målen, vilket avgör. I stort dock en skaplig men återigen mot mkt bra motstånd.

Modo borta är väl den enda matchen där vi riktigt klappar igenom, bortsett från första halvan där vi är med i matchen på allvar.

Rögle hemma kunde gått hur som helst men vi får ingen utdelning på vårt spelövertag. Båda lagen i övrigt ungefär lika bra/dåliga så den sätter vi på tillfällighetskontot.

SSK borta är svårare att bedöma eftersom vi får en mardrömsstart mot ett lag som även dom är kraftigt på G.

Som synes matcher med lite olika karaktär där det trots allt inte går att ensidigt stämpla hela paketet som krisartat eller fritt fall, vilket media och andra har en viss tendens att göra i såna här lägen.
Ville bara ha detta sagt för att nyansera bilden en aning....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - HV 71 Måndag 3/11 2008
Huge: Jo men kvällspressen vill ju alltid sälja lösnummer och Brynäs säljer bra. Men nyanserat är det ingen som kan stava till snart ens. Finns snart inte heller kvar i SAOL, från ishockey till you name it.

Andersén får skäl, för första målet igår, visst vekt agerande, men kolla in Markström, han har gluggen mellan benskydden stängd hela tiden, utan precis när han skjuter, såg rätt lustigt ut....men jag skrattade inte...:)

Grejen, tror jag, är ju att den positiva inledningen och den negativa trend hänger ihop, ibörjan när det flöt på, då var det lätt att gå till jobbet alla ville delta, det kostade energi, men framgången gav ny energi, man kände inte efter osv, sedan pang, kommer baksmällan, en rekylrörelse i motstvarande grad.

Fasen matcher varannan dag. Ofta springer matcherna iväg åt något håll att det lag som ligger under börjar släppa nuvarande match och koncentrerar sig mer på nästa, spelar av matchen med lite stil, men ändå hushållat med energin.

Därför, tror jag, mycket varannan match, speciellt i den tid vi är i nu när serien satt sig, om man är hyfsad nöjd med sin position i tabellen. Så jag tror Brynäs kommer vara mycket ett varannan match gäng ungefär, ibland två och tre, åt båda hållen, men ungefär så.
Kommentera