Brynäs IF

723733 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1096989

Sv: A propósito de nada
Peja: Tacklingar ska allltid få finnas till MEN den sortens tacklingar dvs checking to head och checking from behind ska bort ifrån hockeyn. Hur tror du själv att du reagerar mot en spelare som trycker till dig med en j-a fart så du åker in med huvudet rakt in i sargen. Du vet att hjärnskakning och sånt är inga grejer man skämtar om. Checking-to-head och checking-from-behind ska bort och den tacklingen Petrasek gjorde igår var just en sådan ful tackling!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattiaskarlgren: Om man ser att man ska få en tackling, och sedan gör en rörelse som innebär att man ställer sig med ryggen mot tacklaren, får man ju skylla sig själv helt och hållet om man blir tacklad i ryggen.

Vid sådana fall är tacklarens avsikt uppenbarligen inte att tackla motståndarspelaren i ryggen, och det går heller inte att backa ur en tackling när man väl har påbörjat den. Det är trots allt så att den som blir tacklad också har ett ansvar att skydda sig i närkamper.

Men det är givetvis ett bra smart & effektivt att fixa utvisningar åt motståndarlaget på, eftersom domarna i Sverige saknar spelsförståelse vid sådana situationer.

Jag tycker att Andersén och Lars Jonsson är bra föredömen när det gäller att kunna ta tacklingar. De får ofta tacklingar, klagar aldrig, utan ser istället till att vara väl förberedda när tacklingarna kommer.
Kommentera