Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1097023

Sv: A propósito de nada
mattiaskarlgren: Om man ser att man ska få en tackling, och sedan gör en rörelse som innebär att man ställer sig med ryggen mot tacklaren, får man ju skylla sig själv helt och hållet om man blir tacklad i ryggen.

Vid sådana fall är tacklarens avsikt uppenbarligen inte att tackla motståndarspelaren i ryggen, och det går heller inte att backa ur en tackling när man väl har påbörjat den. Det är trots allt så att den som blir tacklad också har ett ansvar att skydda sig i närkamper.

Men det är givetvis ett bra smart & effektivt att fixa utvisningar åt motståndarlaget på, eftersom domarna i Sverige saknar spelsförståelse vid sådana situationer.

Jag tycker att Andersén och Lars Jonsson är bra föredömen när det gäller att kunna ta tacklingar. De får ofta tacklingar, klagar aldrig, utan ser istället till att vara väl förberedda när tacklingarna kommer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Jo domarna har alldeles för dålig spelförståelse för sådana tacklingar och visst kan jag hålla med dig lite MEN samtidigt så måste såna tacklingar bort. Kanske inte just denna men vissa andra tacklingar i framförallt rygg måste bort.. titta på han Sevc i FBK mot Djurgården tror ja de var? Vilken j-a idiottackling..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det verkar som om Widing kan vara på väg till Ryssland efter den här säsongen.

Snart lika bra att döpa om klubben till Dinamo Brinetski.
Kommentera