Brynäs IF

723737 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1119045

Sv: A propósito de nada
Med risk för att slå in öppna dörrar:
Alltså, Sundlövs misslyckande går inte att hitta i en enstaka värvning. Finns ingen sportchef som har alla rätt. Det som gör Sundlövs totala misslyckande uppenbart är Brynäs elitseriehistoria sen han tog över. Han är inte ensam ansvarig men han är den röda tråden, den enda i ansvarig ställning som är kvar. Utan att ha läst sportchefens arbetsbeskrivning förstår jag att han har ansvar för rekryteringar, dvs. de sportsliga förutsättningarna. Han lär ha ansvar för spelarkontrakt och budgeten som gäller det rent hockeymässiga, dvs. grundbulten i föreningens utgifter.

Resultat - sportsligt: Kvalspel 3 ggr av 6. Farligt nära en fjärde gång i år.
Resultat - ekonomi: Brynäs ekonomi är usel. Minus 8 miljoner senast vilket tvingat fram ett hopplock av spelare som saknar motstycke i Brynäs historia. (Möjligen med undantag för 50-talet.)

Och allt det här trots att förutsättningarna är bättre än för många av konkurrenterna i ES.

Det var nån som jämförde värvningar som gjorts av Modos och Timrås sportchefer med våra värvningar. Jämför då Timrås, Modos och Brynäs ES-placeringar de senaste 6 åren så har ni facit.

Tycker inte att Sundlöv förtjänar att idiotförklaras bara för att han är fel man på fel plats. Men att han har en stor del av ansvaret för Brynäs usla resultat kan det inte råda nån tvekan om. Hans chef ansvarar för att det här rättas till. Innan det är för sent.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jajjen: Är faktiskt lite imponerad över ditt långa inlägg ang Sundlövs insatser så här långt där du ger en klart mer nyanserad bild av läget, som jag ser det.
Några tillägg dock:

Du tar upp ekonomin och den är trots allt motorn i det hela.
Så redan där har Sundlöv för det mesta varit mer eller mindre bakbunden.
De år som man ändå lyckats någotsånär med det ekonomiska så måste man ändå säga att laget som sådant sett bra ut, iaf på papperet.
Tänker främst på åren under Boork. Att det sen sket sig under dennes sista år kan man knappast lasta Sundlöv för, utan där handlar det mer om tränarens mixtrande som sen satte igång den negativa spiralen.

Inför denna säsong var det pga ekonomin en "budgettrupp" som gällde och här måste jag säga att Sundlöv lyckats träffa djävligt rätt med i stort sett alla nyförvärv. Hittills känns det som att Vas är den enda spelare som man väntat sig lite mer av, främst vad gäller målskyttet.
Han passar trots allt ändå in rätt så hyggligt i budgettruppens speltänk, om det är nån tröst.

"Det var nån som jämförde värvningar som gjorts av Modos och Timrås sportchefer med våra värvningar. Jämför då Timrås, Modos och Brynäs ES-placeringar de senaste 6 åren så har ni facit."

Tycker att den jämförelsen är lite orättvis.
Betänk att ett lag som Modo faktiskt har fått behålla stommen av riktigt bra spelare under många år (bl.a Sundström, Timander, Svartvadet, Salomonsson). Alla högklassiga spelare som naturligtvis underlättar att skola in nya spelare hela tiden.
Vilket gör att man tål ett par misslyckade värvningar på ett bättre sätt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
En fråga, Varför värvade ni inte Rosa? En Klasslirare som vet var målet är beläget.
Ni kanske är nöjda med laget nu sen Wanvig stack eller?! :)
Kommentera