Brynäs IF

723746 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1124761

Sv: A propósito de nada
Huge: "Tycker att våra äldre juniorer har nog svårt att slå sig in i laget och varför skulle då helt plötsligt de som är änny yngre göra det så mkt bättre?"

Så du menar att Nicklas Bäckström inte borde ha fått chansen därför att Jim Engström inte lyckades?

Alla spelare är olika. En del klarar av att gå direkt från J20 till ES. Silfverberg såg ju riktigt lovande ut i början av säsongen men sen har han inte fått fler chanser medan icke-es-mässiga spelare har åkt omkring och inte åstadkommit ett dugg i fjärdelinan.

Dessutom kan junisar tillföra mer än skicklighet. Jag är övertygad om att en sån som Rödin skulle tillföra energi osv, det kan behövas när halva Brynäslaget sover. Precis som Sandin gjorde ifjol.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Undantagsspelare som Bäckström, en unik jättetalang, upptäcks relativt snart och nog tycker jag att han fick chansen utan att ha behövt vänta alltför länge.
Men generellt sett är det ett stort steg att gå från J20 till ES, och ett ännu större steg när det gäller det vi diskuterat: J19 och Rödin.
Visst, energi är alltid bra att få in i laget men jag är övertygad om att den energi som utvilade seniorer nu kommer att släppa loss, räcker en bra bit.
Det känns iaf inte som att en eller ett par junisar i dagsläget skulle tillföra mer energi än det vi redan har, sas.
Ditt snack om att halva laget sover stämmer ju heller inte, även om det emellanåt faktiskt sett lite segt ut. Men det gör det för alla lag och överlag tycker jag att laget ändå uppträtt piggt och energifyllt.

I övrigt kan jag nämna att vid vårt skribentmöte i LA före jul så blev Bäcklin tillfrågad om det fanns nån eller några juniorer som verkligen var aktuella för A-laget.
Svaret blev: Ja, 1 junior som möjligen skulle kunna ta upp kampen om en ordinarie plats. Nu minns jag inte vem det var men tror att det gällde Jonathan Carlsson.
Nu kan ju läget ha ändrats sen dess, men det visar ändå hur pass svårt det är för en junior att slå sig in i en A-trupp.
Och då har Brynäs ändå två högklassiga J-trupper.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Amen!!
Kommentera