Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1137254

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Laget får klart godkänt för sin prestation vid gårdagens match.
Publiken får klart godkänt för sin prestation.
Gävle får en överkorsad byfåne.

Av 6.011 åskådare var 4.500 från Stockholm, Mälardalen och södra Sverige.
1.000 åskådare var sponsorer, företagskunder, pressfolk och andra gratisätare.
Återstår uppskattningsvis 511 betalande gävlebor, dvs. 0,5% av invånarna, som hade tid, ork och lust att se Brynäs spela kvartsfinal i hockeyns högsta nationella serie.

Var var ni andra?

Här klagas på laget, Sundlöv å allt annat som har med föreningen att göra. Och när det är dags för oss, lagets supportrar, att gå in och göra en avgörande insats vid årets viktigaste match, det vi är till för, det som är meningen med support, då visar vi verkligen vad vi duger till. Å när jag läser några av gävlebornas "försvar" under Stisses krönika, då börjar blodkärlen i skallen ryka. Självklart håller Brynäs organisation kalkonkvalitet. Hela stan är ju kalkon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jajjen: Den här tråden har jag drivit länge. Gävle har ett elitserielag i slutspel i en läcker ny arena, men folk stannar bevisligen hellre hemma och klagar över att Brynäs inte har ekonomi att värva bättre spelare. Pratet om att Gävle inte är en tillräckligt stor stad för att underhålla ett elitserielag är ju bara knäppt. Titta på hålor som Övik, Timrå, Ängelholm--folk går man ur huse när det är hockeymatch. Men inte i Gävle, hockeykulturens vagga. Där sitter man hemma, håller på Godis och hoppas att Brynäs ska få stryk.

Marknadsföringen, rackham, jovisst. Det gäller ju att hävda hockeyn i en stad som vibrerar av allehanda aktiviteter och där konkurrensen om invånarnas uppmärksamhet är mördande. Jag förstår att det är svårt att välja mellan konsert med Madonna, båtmässan och hockey.

Och sen, när allt är över och Brynäs spelar allsvenk hockey, slår man sig ner framför datorn ochskriver ett surt Janteinlägg om att Brynäs är inte som förr, produkten suger och att allt är deras eget fel. Vad vill ni? Vad förväntar ni er? Hur tänker ni? Tänker ni överhuvudtaget??

Flytta klubben. Varför inte till Överkalix? Lär bli samma publiksiffror där som i Gävle.
Kommentera

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jajjen: Känns det inte lite kalkon att Gävletidningarna krönikör inte hittar fler orsaker till att Brynäs förlorar mot Färjestad än att det inte var 2000 till på läktarna?

Jag tycker att det var en härlig inramning igår. Bra stämning. Synd att det inte var fullsatt men hellre som igår än fullsatt och inte lika bra stämning.
Kommentera

Sv: Gävle är inte värdiga Brynäs
Jajjen: Läste precis kommentarerna, fy fan, man blir mållös. Finns det sådär dumma människor!!
Kommentera